19 Септември, 2024 05:51 531 6

Ким Чен-ун ръководи изпитания на нови балистични и крилати ракети

  • ким чен-ун-
  • ракети-
  • изпитания

Севернокорейският лидер призова за по-силни конвенционални оръжия и ядрени способности

Ким Чен-ун ръководи изпитания на нови балистични и крилати ракети  - 1
Снимка: YouTube

Северна Корея изпробва нови тактически балистични ракети, използващи свръхголеми бойни глави и модифицирани крилати ракети под ръководството на лидера Ким Чен-ун, който призова за по-силни конвенционални оръжия и ядрени способности, предаде агенция KЦТА, цитирана от БТА.

Тестовете за подобряване на оръжейните способности са необходими поради сериозната заплаха, която външните сили представляват за сигурността на страната, е цитиран да казва Ким, информира Ройтерс.

KЦТА вероятно съобщава за изстрелването на множество балистични ракети с малък обсег в сряда, за които съобщиха южнокорейските военни, което е вторият път, когато Северна Корея тества ракети в рамките на една седмица.

Миналата седмица Пхенян също така разкри съоръжение за обогатяване на уран в първия подобен случай в историята, припомня Ройтерс.

Ким Чен-ун подчерта "необходимостта да продължим да укрепваме ядрените сили и да разполагаме с най-силните военнотехнически възможности и съкрушителна офанзивна способност в областта на конвенционалните въоръжени сили", предаде думите му КЦТА.

Тестовете вчера са включвали новите тактически балистични ракети, които са част от серията балистични ракети с малък обсег, за които се смята, че са били изнесени в Русия, отбелязва Ройтерс.

Официални представители на Киев и независими експерти заявиха, че имало признаци, че някои от ракетите, използвани от Русия във войната срещу Украйна, са били произведени в Северна Корея.

На тестваната ракета е била монтирана 4,5-тонна свръхголяма конвенционална бойна глава, съобщи KЦТА.

Изпитанията са включвали и стратегическа крилата ракета, която е била модернизирана за бойна употреба.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво Ким

    8 11 Отговор
    Поне ти ще "стоплиш" сашистан, щото Путин нещо се ослушва и не се осмелява. И да не забравиш мъгливия остров. Поне 20 кюнци и за тях да има.

    Коментиран от #2

  • 2 Корейското джудже-пpace е

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Браво Ким":

    като кремълското, дърто фюрерче.
    Дай му само ракети да гледа.

    Коментиран от #3

  • 3 И ти да си роден

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Корейското джудже-пpace е":

    По време на война и да си живял цял живот до сега в условия на война, какъв ще си?
    В САЩ един генерал се похвали, че "масово са изтребвали корейците от Северна Корея. Даже мислил, че там ще стане безлюдна територия..."!
    Еми ако ти си от този унищожаван народ, какъв би станал? Ким ненавижда тези, които са унищожавали народа му. Нормално е!

    Коментиран от #4

  • 4 Тия врели-некипели минават само

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "И ти да си роден":

    пред бабите на пазара.
  • 5 Супер

    5 2 Отговор
    Населението ще яде бомби.... самия станал като слон,а населението гладува. Като е толкова хубаво там, освободи народа си, все пак от хубаво никой не бяга. Така беше и нашия диктатор,не смееше да пусне народа, защото щяха само комунистите да останат
  • 6 Раз

    1 1 Отговор
    Написаното в статията показва, че ръководството на Северна Корея има мозък в главата.
    За съжаление животът е такъв, че ако една страна не разполага с ядрени ракети, винаги се намира някой чичо из зад океана, който и казва какво да прави, за негово добро и за нейна погибел.
    Ако сравним България и Северна Корея, които са съпоставими като територия, по времето на социализма България превъзхождаше Северна Корея във всичко - население, икономика, армия, образование и т.н.
    Сега обаче, след като 35 години се "развивахме" "правилно", какво виждаме? Една България със затихващи функции и една Северна Корея с три пъти по-голямо население от нашето, с икономика, образование и наука които могат да осигурят производството на, внимание: Ядрени! Ракети! Както и на всичко необходимо за живота в страната, защото след поне 20 години на икономическа блокада от САЩ, просто не им е бил оставен избор.
    И могат да седнат на една маса със същите тези САЩ, за да отстояват интересите си като равен с равен.
    Който иска, нека се запита - защо те можаха, а ние не? Какво ни попречи?
Новини по държави: