20 Септември, 2024 05:17 582 3

Отхвърлиха призив на Тръмп за отнемане на лицензите на телевизия Ей Би Си

  • доналд тръмп-
  • съд-
  • дебат-
  • телевизия

Бившият президент е недоволен от начина на ръководене на предизборния му дебат с Камала Харис

Отхвърлиха призив на Тръмп за отнемане на лицензите на телевизия Ей Би Си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Федералната комисия по комуникациите (ФКК) на САЩ отхвърли призива на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да бъдат отнети лицензите на притежаваната от "Уолт Дисни" (Walt Disney) телевизия Ей Би Си (ABC) заради начина, по който бе ръководен президентският дебат на 10 септември, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Първата поправка е крайъгълен камък на нашата демокрация. Комисията не отнема лицензите на радио- и телевизионни станции само защото даден политически кандидат не е съгласен или не харесва съдържанието или отразяването", заяви снощи председателят на ФКК Джесика Розенуърсъл.

ФКК е независима федерална агенция и е отговорна за издаването на лицензите на радио- и телевизионните станции в САЩ, които се подновяват на всеки осем години.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истинските факти

    4 3 Отговор
    Сега им е много лесно да отфърлят, ама след два месеца ще си дойдат на мястото нещата!
  • 2 Уса

    4 1 Отговор
    И подлогите от CNN също
  • 3 Механик

    1 2 Отговор
    Старият маразматик изпада в истерия ако медиите не говорят колко е велик и гениален!