24 Септември, 2024 04:55 2 254 30

Тръмп: Великият търговец Зеленски отчаяно иска победа за Харис ВИДЕО

  • доналд тръмп-
  • пенсилвния-
  • володимир зеленски

Всеки път, когато идва в САЩ, си тръгва с 60 милиарда долара, заяви кандидатът за президент на републиканците

Тръмп: Великият търговец Зеленски отчаяно иска победа за Харис ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че украинският президент Володимир Зеленски иска демократите да спечелят изборите, на които Тръмп ще се изправи срещу вицепрезидентката от Демократическата партия Камала Харис, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Мисля, че Зеленски е най-великият търговец в историята. Всеки път, когато идва в страната, си тръгва с 60 милиарда долара", заяви Тръмп на митинг в Пенсилвания. "Той отчаяно иска те да спечелят тези избори, защото аз бих постъпил по-друг начин, ще договоря мир", допълни експрезидентът.

Тръмп каза, че ако спечели изборите, ще се обади на руския президент Владимир Путин и на Зеленски и ще ги призове да постигнат споразумение за прекратяване на войната.

Кампанията на Харис не е реагирала за момента на изказването на Тръмп, а той не съобщи подробности за мирния си план. Според допитванията се очертава оспорвана надпревара между бившия президент и Харис.

Зеленски пристигна в САЩ в неделя, за да участва в сесиите на Общото събрание на ООН, и призова партньорите си да съдействат за постигането на "обща победа за един наистина справедлив мир".

Вашингтон и неговите съюзници осигуриха помощ от милиарди долари на Украйна след началото на руската инвазия през февруари 2022 г., като същевременно наложиха няколко пакета от санкции на Москва.

Тръмп редовно определя помощта на САЩ за Украйна като прахосване на пари и отказва да заяви, че иска Украйна да спечели.

Той и Зеленски разговаряха по телефона през юли, но не са се срещали лично след края на мандата на Тръмп 2017-2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 404

    44 7 Отговор
    Изпитвайки явна липса на жива сила за въоръжените сили на Украйна, украинските специални служби под командването на Зеленски започнаха активна кампания за набиране на бойци на „Ислямска държава“ за участие във военни действия срещу руската армия.

    В близкоизточните терористични лагери на ISIS, които са под американски патронаж, на украинците е разрешено да преговарят с местни бандити, за да ги прехвърлят на украинска територия

    Коментиран от #20, #22

  • 2 1551

    54 8 Отговор
    По-скоро най-великия пpосяк...
  • 3 ЗЕЛИНСКИ НЕ ЖЕЛАЕ ТРЪМП

    43 9 Отговор
    ЗАЩО ЛИ БАЙДАН ИЗСИПА СТОТИЦИ МИЛЯРДИ ЗА ЗЕЛЕНСКИ??? ТОВА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ПО-КЪСНИ ,НО СКОРО.
    ИМА НЕЩО МНОГО ГНИЛО В ТАЗИ СТРАХОТНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА УСЛУГА ,ПРЕЦЕДЕНТ В СВЕТА. НЯМА ДРУГА ДЪРЖАВА ДА Е ПОЛУЧАВАЛА ПОДОБНА ГРАНДИОЗНА ПО РАЗМР ПОМОЩ. ТОВА БУДИ СЪМНЕНИЕ ЗА ОТНОШЕНИЯТА МУ ТЯХ. ДОЙДЕ ЛИ ТРЪМП НА ВЛАСТ , НЕЩАТА ЩЕ СЕ ИЗЯСНЯТ.

    Коментиран от #6

  • 4 Зелено Зло

    48 7 Отговор
    Зеления изнудва Байдъните и САЩ, защото знае и е правил много мръсотия и престъпления срещу човечеството за тях. Но, както го тъпчат с пари и лицемерничат, така скоро това жалко Зелено същество ще бъде ненужен боклук и излишен товар за Създателите си.
  • 5 Тоя е вече издухана флигорна...

    23 9 Отговор
    Света е в това състояние,защото я управляват дъртофелници!В България е същото...чудя се на младдите лентяи,как ще живеят мизерния си живот...?!
  • 6 нашия

    37 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЗЕЛИНСКИ НЕ ЖЕЛАЕ ТРЪМП":

    това са ЗАЕМИ приятелю ,които Украйна или каквото остане от нея трябва да връща с лихвите....при западняците НЯМА БЕЗВЪЗМЕЗДНА помощ...

    Коментиран от #16, #18

  • 7 Абсурди

    38 7 Отговор
    Тия милиарди зя нищо ги нямат. Ако вместо в крайнътъ, тия стотици милиарди САЩ ги бяха дали безвъзмездно за латинска Америка, а юропата ги беше дала на Африка, всички щяха да си решат бежанските проблеми. Много бедни и изостанали държави, щяха да дръпнат напред. Милиарди животи, щяха да бъдат спасени от гладна смърт и болести от лоша хигиена и липса на вода. Но както виждаме, милиарди лесно се изсипват в една бездънна каца, за разрушения и смърт, а трудно се дават за създаване на нещо хубаво и за живота

    Коментиран от #28, #29

  • 8 Вашето Мнение

    28 5 Отговор
    С края на зеленски идва края на неолибералния ред. Представете си сега байдънови в затвора, урсули и борели, които тънат в охолство, подсъдими. Микрон и шолц извън борда. Не милиарди, трильони чужда пара ще дават, това да не се случи.
  • 9 Инж1

    5 20 Отговор
    Великият " хухавел Тръмп ще загуби изборите.
  • 10 Перо

    11 5 Отговор
    Тръмп е разбрал истината и за това ционисткото лоби прави всичко възможно да го провали, по всякакъв начин, безброй измислени дела, сега задействани за “събития” от десетилетия или чрез убийства!
  • 11 Демократ

    6 14 Отговор
    Зеленски иска победа за страната си и нищо.повече.
    А Тръмпона би харизал всички усилия на вятъра.

    Коментиран от #12

  • 12 Хи их хи

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Демократ":

    Много ти разбира лейката от геополитика!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ванката

    3 15 Отговор
    Един губещ палячо г-н Тръмп какви ли не глупости дрънка.
  • 15 автогол

    4 3 Отговор
    С това признание загуби няколко процента.
    Кампанията на републиканците забуксува след смяната Байдън-Харис.
    Шансовете сега са на страната на демократите. Ако няма няакква промяна, ще видим първата жена президент на САЩ.
  • 16 СЕРИОЗНО ЛИ БЕ...?!?!

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    А САЩ да не би да са си върнали дълга...?!
    Какво остава за пуделът им-Украйна!
  • 17 Факти

    1 2 Отговор
    Ако САЩ оставят Украйна, рискуват да изгубят цяла Европа, а оттам и световното си господство. Тръмп с шестте фалита не може да мисли толкова напред. Той се кефи на някакви примитивни диктатори, които, ако не са Щатите, ще потопят целия свят в тирания.
  • 18 И какво?!

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    Ще им вземат после на Украинците,като не върнат дълга...!
    Съдраните им гащи ли...?!
    Или ще ги събират от личните набъбнали сметки в швейцарските банки на Зеленски и Олена...?!
  • 19 Механик

    2 2 Отговор
    Бай Дончо си е руска подлога отвсякъде и винаги се е държал като говорител на Кремъл. Сега е изпаднал в истерия от предстоящата загуба и говори глупост след глупост.
  • 20 Барба Ганьос

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "404":

    Не бе, путлер ходи при чалмите да целува корана и праща на фронта ислямски терористи.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Артилерист

    4 1 Отговор
    Истината е, че хищният Запад, начело със САЩ, искат да омаломощят, подчинят, разчленят и ограбват Русия, както са го правили, а някои от тях продължават и сега да го правят, с безбройните си безправни колонии. Това циничната Нюланд го каза в прав текст, че Русия нямала право на природните богатства на територията й, защото те принадлежали на човечеството. Разбирай на тях, алчните грабители и експлоататори. Отделно Байдън и фамилията му, имат личен мотив войната в Украйна срещу Русия да продължава безкрайно, за да не се разровят милионните им далавери с украинските олигарси. Не е случайно,че едно от първите неща, които Байдън поиска от превратаджиите на Майдана, е да сменят главния си прокурор. Корупционните далавери на фамилията Байдън са публична тайна, но докато се крепи хунтата на Зеленски, няма да се обявят официално, защото ще последват съдебни дела. Тази тема умело се използва от Тръмп-основно, че веднага ще прекрати войната-и това е една от причините демократите да му спретват безброй дела, докато властта е в ръцете им, защото разкритията ще засегнат и имиджа на партията им...

    Коментиран от #26, #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Артилерист":

    Това циничната Нюланд го каза в прав текст, че Русия нямала право на природните.....



    Тия стари руски фейкове още ли са актуални?
  • 27 Мишел

    1 0 Отговор
    Навремето Хитлер разчиташе на Вундерваффе-оръжието чудо за да победи. Днес психопата Путин и путинистите разчитат на Тръмп.
  • 28 Никога няма да се решат онези проблеми

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абсурди":

    Защото хлебарки създават хлебарки бедни раждат бедни има човешка инфлация и това трябва да спре....бедните не трябва да се размножават защото бедноста е болест и трябва да се унищожава...да си беден означава да си търтей и отпадък
  • 29 Даването на пари на онея там

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абсурди":

    Означава че онази паплач там ше се размножава още повече и ще вие за още пари и размножаване...само се трошат пари и ресурси залудо няма смисъл
  • 30 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Артилерист":

    Хищният Запад и САЩ колко държави анексираха за да"завладеят ресурсите им"? Мислете преди да пишете. Не става само с гола пропаганда, трябват знания и акъл.