28 Септември, 2024 06:52 1 018 30

Борел: Няма кой да принуди Нетахяну да спре войните в Газа и Ливан

  • жозеп борел-
  • близкия изток-
  • израел-
  • ливан

Оказваме целия дипломатически натиск за прекратяване на огъня, заяви Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността

Борел: Няма кой да принуди Нетахяну да спре войните в Газа и Ливан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази съжаление, че никой не може да принуди израелския премиер Бенямин Нетаняху да се съгласи на прекратяване на огъня в ивицата Газа срещу "Хамас" и в Ливан срещу "Хизбула", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Оказваме целия дипломатически натиск за прекратяване на огъня. Изглежда обаче никой не е в състояние да спре Нетаняху, било то в Газа или на Западния бряг", каза Борел пред репортери след заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на конфликта в Близкия изток.

Ръководителят на европейската дипломация и преди е критикувал Израел заради негови действия след избухването на конфликта, предизвикан от нападението, извършено от "Хамас" на 7 октомври миналата година.

"Вървим към дълга война", прогнозира 77-годишният испанец от Каталуния, който ще се оттегли в края на годината от поста, на който ще бъде наследен от бившата естонска министър-председателка Кая Калас.

Целият Близък изток е заплашен да бъде "тласнат в бездната", предупреди междувременно на заседанието на Съвета за сигурност генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тц тц тц

    17 1 Отговор
    Няма.Сега му е паднало на НетаНаЯху.Имат си марионетки от списъка на острова на Епщайн.Иска втора херния от мъкнене на пачки.Усладило му се е.Ако спре войната ще го свалят,защото е корумпиран.

    Коментиран от #4, #25

  • 2 Какво да спре,

    12 7 Отговор
    Да спре и да чака следващия 7 октомври, неадекватнико, ЕС не си учи уроците, на какво е заприличала Европа днес от такива разсъждения във всички сфери

    Коментиран от #14

  • 3 Опонент

    18 1 Отговор
    А аз съм любопитен да видя кой пък ще принуди Путин да спре войната в Украйна - планът на Зеленски в едно с атлантическите ястреби?
  • 4 Така, понеже

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тц тц тц":

    Си я води войната за спорт, без причина. Всеки да стигне и да види как е
  • 5 Истината

    22 0 Отговор
    Двулични ценности

    Коментиран от #15

  • 6 име

    25 1 Отговор
    Има кой, има как. Всички държави трябва да изолират ционисткото апартейд управление на Израел. Както е било с ЮАР преди да падне апартейда. Израел е последната останала държава с апартейд, заселници да отнемат от местните хора земи и каквото си решат. Рано или късно и това ще приключи, или ще спре да съществува Израел, или ще се промени формата на управление, или ще има и палестинска държава, а ционистите ще трябва да се приберат в отредените им 48-ма г. земи.
  • 7 Коко

    21 0 Отговор
    Къде са ви сините каски, къде са ви миротворците?
  • 8 Фен

    17 2 Отговор
    Ми влакът го карат хамериканският ВПК. А те имат пари, и искат война. И няма кой да ги спре. Нито в Израел, нито в Украйна. А скоро, и в Китай.
  • 9 Тоя разсъждава

    12 2 Отговор
    Като етиопски комунист, затова Европа е на тоя хал с мигранти, енергетика, изостава технологично и икономически от китайците и американците, въобще гнусотия
  • 10 Ротшилд

    12 1 Отговор
    Как да го спрете като аз съм ви назначавал? Хаха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Kaлпазанин

    15 1 Отговор
    Може може ,ама нямате желание ,защото ако спрете да им изпращате пари и оръжие барабар с господарите ви от обора ,тази "държава "приключва .та кого залъгвате пак ,деца ли .и с нейното изтриване от картата трябва всичките говеда също да си обират крушите от там
  • 13 Америка още по-голям

    11 0 Отговор
    натиск им оказа, даде им 40 самолета Ф-35, направо ги смаза.
  • 14 т-п ционист

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Какво да спре,":

    Винаги ще има 7-ми октомври докато крадете земята на палестинците, докато извършвате същите терористични актове срещу тях (ционистите наричат масовите стрелби на армията срещу палестинците "да окосим ливадата"), докато се опитвате да ги държите в резеврати с надеждата да се стопят и изчезнат. Нали за 2 седмици щяхте да унищожите Хамас? А за кой пореден път унищожавате Хамас? Нали уж щяхте да защитавате всеки ционист, тръгнал да заграбва чужда земя? Що не ги защитихте онези от север? А онези от 7.10.23г? Нали уж щяхте да удряте десет пъти по-силно когато ви нападнат? Що си позволихте да стреляте само по един ирански радар на С300 система в отговор на иранската атака? Нали уж можехте да се защитавате срещу всички араби сами? Що трябваше коалиция от 5 държави да ви пази от иранците, че и да им се молят да няма ескалация на ударите?

    Коментиран от #28

  • 15 Няма такива работи

    3 22 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Който напада Израел това го чака.
  • 16 Тоя паток чува ли се какво говори ?????

    10 2 Отговор
    Нямало кой да принуди еврейските фашисти да престанат да убиват мирни палестинци !!!!! Де е НАТО тая организация е създадена само за войни да се разправи със еврейските ционисти и готово !!!!
  • 17 Ми то.....

    9 1 Отговор
    Тоя дядо е като оня дядо отвъд океана ........даже е по зле !
  • 18 Ехааааааа

    14 2 Отговор
    Вижте кой ни управлява смешен беззъб дядка ....ръсещ глупост след глупост !!!!!
  • 19 Лисичи театър

    16 1 Отговор
    Оказваме на натиск? Ако беше Русия, е там веднага сложиха драконовски санкции на втория ден. Само бяхя чакали. Ето, да на правят така и с Израел! Да, но ,не, те са първи съмишленици. Лисичи театър. А Борел е с необходимата за висш ЕС чиновник физиономия, лицемерна и недомаслена.
  • 20 Фактите!

    3 13 Отговор
    Хамас е ликвидиран.Следва Хизбула! Kопейките да познаят koй е следващият.
  • 21 🍋🍊🇧🇬🤣

    9 1 Отговор
    Алкохолик, като няма, кви ги плещиш?
    Защо няма, нали сте “царе” на разни коалиции?
    Обаче да прайм мръсно на Руснаците има, пейсе Държави?
    Но за тия плюнки в Близкият Изток нямало виж ти?
  • 22 Удряйте санкции бе дедо

    15 1 Отговор
    Краварите да спрат помощта си за евреите , да изтеглят бойните си кораби и подводници от там и да оставят евреите да се оправят сами срещу всички , да видим как Нетаняху ще се озъби !!!!!!!
  • 23 Гориил

    8 1 Отговор
    Цъфтящата градина е изгнила и се е разложила.
  • 24 Тартюфщина

    14 1 Отговор
    Бре, аз се просълзих. Къде са вашите обичайни плашила , санкции, даване на оръжие на противника, помпозни изказвания зя ЕС и НАТО военна сила. Е, то Нато, е фактор сама по българската телевизия, и проскубаните Поптодорова и Паси., но все пак. Защо с Израел действат ката към любимо непослушно дете? Защото са двуличници, и Тартюфи. Не им пука за никой, задушават се от висшите си чиновнически облаги..
  • 25 катран

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тц тц тц":

    Значи няма кой да спре Натаняху...А искате някой да спре Путин..Ще спре пред Рейхстага и на Шан З Елизе..Тъкмо ще присъедини ЕСсср към Русия..
  • 26 12345

    8 1 Отговор
    И двете войни могат бързо да приключат, ако САЩ и НАТО спрат подкрепата си. 40 хиляди американцки войници са в готовност да се намесят, ако Иран се намеси. Ако не са САЩ, съседите на Израел ще ги смелят за нула време.
  • 27 Аас

    5 1 Отговор
    Има леворезбар краварите масово доставят оръжие иначе досега да са изтрили тая сган от лицето на земята
  • 28 Земята не е

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "т-п ционист":

    На палестинците, там историята е: отиваш на квартира и решаваш да останеш, Израел през годините прави инвестиции, дава им работа, а те копали тунели. Твоя разказ е една фантасмагория, откъде се финансират и снабдяват с оръжие хамас, хизбула, хути...следвай пътя на парите и ще получиш отговори, това са остриета на иран и маЦква
  • 29 Пурко

    1 0 Отговор
    Как така няма кой да спре Израел.Нали шести американски флот е край бреговете на Израел?????????
  • 30 Ей дрт пръч

    0 0 Отговор
    А за Русия има нали?