9 Октомври, 2024 13:54 338 6

ЕС организира въздушен хуманитарен мост към Ливан

  • европейски съюз-
  • ливан

Първите полети ще бъдат изпълнени от Дубай и Бриндизи, а помощта включва основно завивки, палатки и лекарства

ЕС организира въздушен хуманитарен мост към Ливан - 1
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз организира въздушен хуманитарен мост към Ливан, съобщи днес говорител на Европейската комисия. Първоначално се предвижда изпращането на три полета, цитирано от БТА.

Според говорителя, осигурената помощ включва завивки и палатки. Той уточни, че ЕС остава в готовност да изпрати допълнителни полети към Ливан при необходимост.

В съобщение на Европейската комисия се отбелязва, че първите полети ще бъдат изпълнени от Дубай и Бриндизи на 11 октомври. Допълнително се посочва, че по механизма на ЕС за гражданска защита, от миналата седмица към Ливан е изпратена помощ от Испания, Словакия, Полша, Франция, Белгия и Гърция.

Комисията покрива разходите за полетите, като досега основната изпратена помощ са лекарства. ЕК уточнява, че от началото на годината Ливан е получил хуманитарни пратки от ЕС на стойност около 104 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ес е безгласна марионетка

    0 0 Отговор
    чифутя командва
  • 2 Българин

    3 0 Отговор
    Лицемерието западно. Подкрепят Израел, оръжия им пращат, знамето им увисват по правителствените си сгради, никакви санкции не въвеждат, но пращат палатки и други смехотворни неща за помощ на пострадалите, понеже им е мъчно.

    Коментиран от #4

  • 3 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Обърнаха бивша Европа на африкански Халифат и тва си е!
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    👍👍👍👍
    Бих ти дал 100 плюсчета, но имам право само на едно❗🤔❗
  • 5 Прогледнал

    3 0 Отговор
    Колективният Запад е върховен лицемер. С едната ръка мълчаливо дава най-модерните оръжия на ционистите да трепат мюслетата , а с другата изпраща благотворителност на потърпевшите. Ашколсум! Купонът върви
  • 6 Павел пенев

    1 0 Отговор
    ЕС може да продължи Арабската пролет заедно с хуманитарната организация НАТО. Изроди.