10 Октомври, 2024 15:32 444 4

Ердоган на официално посещение в Албания

  • турция-
  • ердоган-
  • албания-
  • официално посещение

Турският президент проведе двустранни разговори с албанските лидери и ще участва в церемонията по откриването на Голямата джамия „Намазгях“

Ердоган на официално посещение в Албания - 1
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес на официално посещение в Албания, предават турските медии, цитирано от БТА.

Ердоган беше посрещнат с официална церемония от албанския президент Байрам Бегай. След това двамата лидери проведоха двустранна среща, съобщава Анадолската агенция.

След разговорите с Бегай, турският президент се срещна и с албанския премиер Еди Рама. Очаква се след срещата двамата да дадат съвместна пресконференция.

По-късно днес Ердоган ще присъства на церемонията по откриването на Голямата джамия „Намазгях“ в Тирана, албанската столица.

По случай визитата на турския президент в Тирана, улиците по маршрута от летището бяха украсени с турски и албански флагове. Флагове бяха поставени и около джамията „Намазгях“.

Според информация на Анадолската агенция, това е най-голямата джамия на Балканите, построена с помощта на Турция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    6 0 Отговор
    Ердоган обикаля, ама нещо да спре и у нас..... Явно сме много проклети.....щ
  • 2 Чичака

    1 3 Отговор
    Ще излитат ли с ракетата "Намазгях"
  • 3 Стенли

    1 5 Отговор
    Тоя пък все джамии да прави голям подмолиник е
  • 4 Дядо Гъдю

    1 1 Отговор
    Обработва плоскогкавите за ислямския път към Европа. Геврекчията иска да обедини кърджалийските Роми с гръцките помаци и да им направи държава за сметка на Гърция и България. Оттам през Вардарско облегнат на плоскогкавите албанци, през Албания, Черна гора, Босна и към Европата
Новини по държави: