19 Октомври, 2024 07:00 711 14

Харис и Тръмп се обвиниха взаимно в немощ

  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • кампания-
  • избори-
  • сащ

Кандидатката на демократите навършва 60 в неделя, а Тръмп е на 78

Харис и Тръмп се обвиниха взаимно в немощ - 1
Снимка: YouTube

Кандидат-президентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис постави под съмнение физическата издръжливост на своя опонент от Републиканската партия на изборите на 5 ноември Доналд Тръмп, докато и двамата проведоха предизборни мероприятия в оспорвания щат Мичиган, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията допълни, че Тръмп е отговорил, посочвайки демонстрираната от него енергия по време на предизборната кампания.

Харис, която навършва 60 години в неделя, заяви пред репортери, че 78-годишният бивш президент Тръмп пропуска интервюта, защото е уморен и е пропуснал шанса си за втори мандат.

„Това трябва да ни загрижи. Ако не може да се справи с тежките условия на предизборната кампания, как ще се справи с работата си?“, заяви тя пред репортери преди митинг в град Гранд Рапидс в Мичиган.

Тръмп, който пристигна на предизборно събитие в Детройт, отново в Мичиган, отхвърли твърденията на Харис.

„Изминах 48 дни без почивка. Не съм изобщо уморен. Всъщност съм въодушевен. Знаете ли защо? Разбиваме я в социологическите проучвания, защото американският народ не я иска“, заяви той.

Тръмп посети свой предизборен щаб в Хамтрамк, където беше похвален от първия кмет мюсюлманин на предградието на Детройт Амер Галиб. Тръмп се стреми да получи подкрепата на американците от арабски произход в Мичиган, които са недоволни от демократите, вицепрезидента Харис и президента Байдън заради американската подкрепа за Израел в конфликта в ивицата Газа.

„В крайна сметка искаме едно и също нещо. Искаме мир в Близкия изток. Ще получим мир в Близкия изток. Ще се случи много бързо. Ще се случи с правилното ръководство във Вашингтон“, заяви Тръмп, но без да даде подробности.

Щатът има около 8,4 милиона гласоподаватели и има решаващо значение за изборите тази година. Харис и Тръмп водят ожесточена битка за гласовете на жителите му от арабски произходи, възрастните хора, профсъюзите и работническата класа.

Същевременно проучванията на общественото мнение показват изключително малка разлика между Харис или Тръмп в Мичиган и другите „колебаещи се“ щати.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Дън

    15 4 Отговор
    Дал съм Ви една немощна Камила !

    Коментиран от #10

  • 2 Наблюдател

    4 12 Отговор
    Дядо Дончо може да и бъде баща. И както каза Ники Хейли :"Ще спечели кандидатът на партията, която първа изгони своя 80 годишен кандидат".
  • 3 Уса

    11 4 Отговор
    На 5ти Ноември избираме Тръмп и ще има много квичене и сняна на американски служители и политики и слуги и лгбт и зелени бембени цървули и т.н.
  • 4 Град Козлодуй

    13 3 Отговор
    Успех господин Тръмп

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    5 2 Отговор
    Щом и двамата са немощни, значи сатанинския нацистки хазарски Израел е ка...пут.
  • 7 Мдаа

    6 1 Отговор
    Вчера в 11:34 h пуснахте статия, че К. Харис губи Мичиган. Сега 24 часа по-късно твърдите друго...Вие да не сте с биополярно разстройство?
  • 8 масковски хакер..

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Механично больной мозгь..сякаш не помни първия път благодарение на кого дональдь стъпи в белия дом,сега и питърските колеги също ще помагат..мелания отново да стане първа дама,все пак сме християни и в нужда си помагаме.
  • 9 т-п трол соросоиден

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Путин си има оръжия и си пуца по бaндepите най-редовно, без да се оплаква. Ама киевската xyнта е тази, която няма и вечно писка да и дадат, а наскоро план-чедо как да се спасяли. Също като хитлер в последните моменти когато е командвал несъществуващи армии, зеления шизо почва да се надява на чудеса за да отърве кожата.
  • 10 теория на вероятностите

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай Дън":

    Едно не мога да разбера.
    Как 200 милиона избиратели се разпределят 48,3 към 47,8 процента?
    Защо не са например 75 към 23 процента, или 58 към 42 или нещо друго?
    Как така, точно половината американци подкрепят единия и друга половина другия?
    Това е доста сложно невероятно събитие, особенно ако се повтаря на всички избори.
    Нещо като да се паднат чисилата на тотото два пъти подред.
  • 11 Доколенков

    1 1 Отговор
    Победа за Тръмп! Стига,памперси и деменция! Време е за разумен президент!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тръмп тъпото

    1 2 Отговор
    Рижият нефелник на 80 г. е пълен смях и позор за САЩ. Няма по-нелеп циркаджия от тоз дъртю...
  • 14 анонимин

    1 0 Отговор
    Тази камила подкрепя еврейските фашисти!Тя е проводник на злото и войната!!!