25 Октомври, 2024 04:56 573 1

Влак дерайлира в Северна Норвегия, има загинал и ранени

  • норвегия-
  • влак-
  • инцидент-
  • загинал

Композицията е излязла от релсите близо до село Финейдфьорд.

Влак дерайлира в Северна Норвегия, има загинал и ранени - 1
Снимка: ЕПА

Един човек загина, а четирима бяха ранени, след като влак дерайлира в северната част на Норвегия, предаде ДПА цитирана от БТА, като се позова на съобщение на полицията.

В момента на инцидента във влака са пътували 55 души. Композицията е дерайлирала близо до село Финейдфьорд.

Пътниците, които са останали невредими, са откарани с автобус до временно разкрит център за подслон наблизо, каза пред норвежката новинарска агенция Ен Те Бе ръководителят на спасителните операции Бент Аре Ейлертсен.

Полицията предполага, че влакът, който се е движел от Трондхайм към Бодьо, е излязъл от релсите заради паднала скала. Част от влака се е плъзнала надолу по склона в продължение на няколко метра и е спряла точно до магистрала Е6 – главния път, пресичащ от север на юг Норвегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: