26 Октомври, 2024 09:38 626 31

Бионсе предложи подкрепата си на Харис в ключов момент за кандидата за президент ВИДЕО

  • бионсе-
  • камала харис-
  • избори-
  • сащ

Провокативна статуя бе поставена пред Капитолия във Вашингтон, за да припомни за бунта на 6 януари 2021 г.

Бионсе предложи подкрепата си на Харис в ключов момент за кандидата за президент ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Американската суперзвезда Бионсе се качи снощи на сцената на митинг в подкрепа на Камала Харис в град Хюстън в щата Тексас, но не да пее, а да предложи подкрепата си в ключов момент за кандидата за президент на Демократическата партия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Бионсе, която е родена в Хюстън, излезе на сцената под бурните аплодисменти на около 30 000 души, присъстващи на митинга на вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, посветен на правото на жените на аборт. Вместо да пее, тя се обърна към събралите се за няколко минути.

"Не съм тук като знаменитост. Не съм тук като политик. Тук съм като майка", каза Бионсе. "Свободата ви е ваше право, дадено от бога, ваше човешко право", добави певицата.

След това Бионсе представи Харис, която излезе на сцената под звуците на песента "Фрийдъм", превърнала се в химн на нейната предизборна кампания. Певицата прегърна силно вицепрезидентката на САЩ, преди тя да излезе пред присъстващите.

Преднината на Харис от лятото пред нейния опонент от Републиканската партия Доналд Тръмп в надпреварата за изборите на 5 ноември почти се е стопила, сочат общонационалните социологически проучвания, като сега тя е в рамките на допустимата грешка в щатите с колебаещи се избиратели, които вероятно ще определят победителя на изборите, твърди нейният предизборен щаб.

Но тя има значителна преднина пред Тръмп сред жените, които според повечето допитвания съставляват голяма част от аудиторията на Бионсе. Харис водеше пред Тръмп с 49% на 36%, или 13 пункта, сред жените избиратели в социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, оповестено в края на август.

"Бионсе е една от най-влиятелните жени в развлекателната индустрия в исторически момент, когато (от политическа и позиционна гледна точка) най-влиятелната жена в САЩ се кандидатира за президент", каза преподавателят по комуникации в университета "Пейс" Мелвин Л. Уилямс.

Уилямс отбеляза, че не е сигурен дали посланието на Бионсе ще достигне до избирателите, които имат въпроси по отношение на Харис. "Трябва да признаем, че знаменитостите са чудесни политически рекламни агенти, но те не са гарант за политическа победа на кандидатите", добави той.

Митингът в родния град на Бионсе завършва поредица от политически изяви и носещи политическа окраска артистични прояви в предизборната кампания. През 2008 г. съпругът на Бионсе - Джей Зи, организира митинг в подкрепа на Барак Обама, а през 2009 г. Бионсе изпя националния химн при встъпването в длъжност на Обама.

През 2016 г. тя участва в митинг за кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън, а през 2020 г. подкрепи Джо Байдън и Харис в "Инстаграм".

Бионсе, чийто акаунт в "Инстаграм" има 314 млн. последователи, предлага на Харис достъп до част от населението в САЩ, особено до чернокожите и по-младите избиратели, който се смята за ключов в оспорваната предизборна надпревара с Тръмп, отбелязва Ройтерс.

Необичайна временна статуя прикова вниманието на хората в близост до Капитолия във Вашингтон - голямо бюро в месингов цвят, върху което има скулптура, изобразяваща изпражнение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Въпросната скулптура, малко по-голяма от футболна топка, прилича на популярния емотикон "poop" на "Айфон" (iPhone), но без очите, и се намира върху широкото около два метра бюро. Погледната от определена перспектива провокативната пластика следва очертанията на известния кръгъл купол на сградата на Капитолия.

Табела под бюрото разкрива предназначението му: "Този мемориал е в чест на смелите мъже и жени, които на 6 януари 2021 г. нахлуха в Капитолия, за да грабят, уринират и дефекират в тези свещени зали, за да отменят резултатите от изборите".

"Президентът (Доналд) Тръмп чества тези герои от 6 януари като "невероятни патриоти" и "воини". Този паметник е свидетелство за тяхната смела саможертва и трайно наследство", пише още на надписа.

На статуята не се посочва нейния произход, но разрешението на Службата на националните паркове на САЩ за едноседмичното представяне е подадено от организация, наречена "Сивик крафтид" (Civic Crafted LLC). Жената, чието име бe посочено в разрешителното, не отговори на искането на Ройтерс за коментар.

На 6 януари 2021 г. хиляди поддръжници на тогавашния президент Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия в опит да отменят загубата му на президентските избори, за която той продължава погрешно да твърди, че е резултат от измама, отбелязва Ройтерс.

В деня на нападението загинаха четирима души, а на следващия ден загина един служител от полицията на Капитолия, влязъл в схватка с бунтовниците. По-късно няколко полицейски служители, помогнали за справянето с безредиците, отнеха сами живота си. Министерството на правосъдието заяви, че бунтът е причинил щети за около 1,5 милиона долара, а няколко членове на Конгреса на САЩ заявиха, че за оскверняването на сградата са използвани изпражнения и урина.

По време на предизборната кампания Тръмп нарече обвиняемите от 6 януари "заложници" и заяви, че ще ги помилва, ако победи кандидата на Демократическата партия за президент Камала Харис в президентските избори на 5 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искандер М

    28 4 Отговор
    Знаете ли? Тези двечките са били на няколко партита на Диди
  • 2 Бионсе е от

    24 4 Отговор
    партията на Диди, всички го знаят

    Коментиран от #6

  • 3 МЕЛ ГИБСЪН:

    33 4 Отговор
    "Няма как да гласувам за Камала. Тя е умна като кол за ограда ".
  • 4 ........

    23 4 Отговор
    Бионсе си е вещица,която се е занимавала с вуду на сатанинските партита на П.Диди. Главната сатанинстка обаче е Мишката Обама. Саранизмът в Холивуд се е прехвърлил на политиката и искат цял свят да подпалят във войни и мрак.Ето защо тази вещица подкрепя демоНкратите.На митинга в подкрепа на Камилата онзи Обама рапираше,че бомби щял да пуска...Да си ги пуска на себе си,а не на другия край на света!
  • 5 Пич

    25 4 Отговор
    Абе , негърски работи !!! Ще им се на робите да управляват белите господари !!!

    Коментиран от #30

  • 6 Шон Комб

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бионсе е от":

    Аз ги мазах с бейби олио против уроки.
  • 7 Просто човек

    4 21 Отговор
    Две силни и успели жени! Успех, Камала!

    Коментиран от #14

  • 8 гробар

    2 3 Отговор
    ако козлодуйската yтpenkaa е пукнала ми я донесете да я хвърля в един парник да се разлага , че до другия хелуин трябва само кокали да са останали от нея!
    Ако неможе и помогнете и ми я доведете!
  • 9 Баце ЕООД

    22 2 Отговор
    Странно как Бийонсе промотира като майка Камала Харрис която не е раждала никога. Демократите са абсурдни
  • 10 🤧Неkьпан Балкански Субект⚡️🪆🪆

    20 2 Отговор
    The tea leaves ни казват следното,
    Д. Тръмп интервю с Джо Роган интервю, продължило почти три часа (вчера Петък 25 Октомври) има 4.1 милиона гледания за
    изминалите (5) пет часа, откакто е качено в тубата (youtube) ❗️😁🪆
    Вашингтон Пост отказва да има предпочитан (to endorse Kamala Haris) кандидат за Президент❗️😁🪆

    😁И нещо за маалата в която живея:
    “Жал ми е за Германците🪆 I pity the Germans. Cuba libre❗️”
  • 11 Верно ли...?

    21 2 Отговор
    Така е защото и двете са еднакво тъпи патки.
  • 12 Галигео Галигей

    2 13 Отговор
    Респект за Бионсе и г-н Пеевски!Светът е в очакване на Ново начало!💋👧🐷🥳🤡👍

    Коментиран от #15

  • 13 Биосе

    10 2 Отговор
    Камила пудкамила
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бионсе

    10 2 Отговор
    Ще подкрепи Харис, като заведе иск срещу Тръмп, че я е изнасилил преди да се роди!
  • 17 Истината

    11 2 Отговор
    Бионсе е от партията на диди ….. пачччата също …. Ако тая некадъРрница я поставят за президент - затягайте колата и Господ да ни я на помощ . Всички мързеливи влллечуги ще живеят на гърба на данъкоплатеца …А най страшното е - 3СВ
  • 18 Много важно

    6 2 Отговор
    Бионсе кво била предложила
  • 19 Просто човек

    2 14 Отговор
    Надали има по-злобно племе от българското, всичко и всеки оплювате...никога няма да мръднем напред и да станем цивилизована държава...

    Коментиран от #22, #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Всякакви кууурваляци и ииизвратеняци

    10 0 Отговор
    се наредиха зъъбатата камила да обяяяздват
  • 22 Има има...

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Просто човек":

    Израилтяните са по-злобно племе категорично
  • 23 Всъщност

    9 1 Отговор
    Никъде в евангелието и библията не се говори, че хората са свободни по божията воля. Ма тези двете откъде могат да го знаят това. Видяхме я ние демо(н)кратичната свобода на какво прилича. И свободната фейк преса я видяхме
  • 24 Все тая

    8 1 Отговор
    Демократите загубиха левите, загубиха и мюсюлманите и латиносите. Загубиха и политическият си образ, загубиха всичко което реално ги определяше като демократи. Израел ги съсипа
  • 25 Паднал от гората

    9 1 Отговор
    Бионсе мое да се напиня колкото си ще. Вече гласувах за Дончо. Тук в Тексас предсрочното гласуване започна в понеделник на 21-ви Октомври. А предизборният щаб на професионалната ескортница Камилич, плаща на все-повече черни, защото и те се насочиха към Тръмп. Особено по-заможните, на които се чува думата. Латиносите вече загърбиха сатан-демократите. А ако изгубят и черните, ще им останат само елгебетешниците да гласуват за тях. Плюс умрелите след 1980-та. В различнита щати законите за гласуване са различни, така че някъде може да гласуват и умрелите преди 1980-та.
  • 26 Тая па?

    5 0 Отговор
    Мъск пък помага на Тръмп и е много по
    -умен от тази. Биосе ли е, ква беше?
  • 27 нЕма лошо

    2 0 Отговор
    Ми , много хубаво ! Нека да я подкрепя ! Лошо нЕма . Само дето и файда няма да има . Всече с почти 100 % сигурност , новият Президент на САЩ ще се казва Доналд Дж. Тръмп !
  • 28 В този сайт коментират

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Просто човек":

    много малко българи.Злобните коментари идват от онези,за които Руския патриах Кирил-Гюндаев,казваше:-люди втарова сорта.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кой го казва?

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Джурендито от гетото, който смята, че да си безработен болен рашист е много яко и пичовско.
  • 31 Знаем, че не си българин

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "В този сайт коментират":

    Няма защо да го изтъкваш. Гундявия кгб милиционер е персона нон грата тук. Няма такава гнъс, нарушила всичките Божи заповеди. Ако подобно нищожество ти направи комплимент, значи си дъното и е по-добре да се гръмнеш.