23 Април, 2014 12:49 1 298 0

Десетки жертви при жп катастрофа в Конго

  • катастрофа-
  • жертви-
  • ранени-
  • влак

Разследват се причините, поради които влакът е излязъл от релсите

Най-малко 30 души са загинали при влакова катастрофа в югоизточната част на Конго, а поне 55 пътници са ранени, съобщи Lenta, позовавайки се на портала WireUpdate.

Броят на жертвите може значително да нарасне, тъй като по всяка вероятност под отломките все още има хора.
Влаковата композиция на националната железопътна компания на страната излязла от релсите в провинция Катанга.

„Забелязахме, че влакът промени скоростта и сякаш започна да се движи без контрол, а после локомотивът и вагоните излязоха от релсите. Когато нашият вагон се разби, аз се опитах да се измъкна“, обяснил един от оцелелите, уточнявайки, че машинистът също е загинал.

Засега причините за катастрофата не са установени, тече разследване. Последният голям подобен инцидент в африканската страна е от 2007 г., когато имаше над сто убити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА