24 Април, 2014 20:38 2 960 2

Разпятие падна и уби младеж в Италия

  • кръст-
  • италия-
  • разпятие-
  • загинал-
  • папа йоан павел ii-
  • канонизация

Композицията е била издигната в чест на папа Йоан Павел II и срути се ден преди канонизирането му

Разпятие падна и уби младеж в Италия - 1
Снимки: Република

В навечерието на канонизацията на папа Йоан Павел II, трагично събитие притесни по-религиозните и суеверни италианци.

Край Бреша се пречупи 31-метров кръст, поставен преди три десетилетия в чест на Йоан Павел II. При инцидента загина 21-годишен младеж, върху когото се срутила композицията, пише италианският сайт repubblica.

Кръстът с Христос е произведение на италианския скулптор  Хенри Войтила, издигнат по повод посещението на папа Йоан Павел II в областта през 1998 г.

Новината се разпространи сензационно в медиите и даде повод за различни тълкувания.

Полицията все още се опитва да разбере причините за трагедията, която се случи в ранния следобед на днешния ден. Горната част на дървения кръст се е стоварила по време на събитие край село в Алпите върху младежа, който е починал на място.

Статуята Исус Христос на кръста е шест метра висока и тежи 600 кг., а кръстът е извит и захванат за земята с кабели. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasqni Atanasova

    3 0 Отговор
    ОЛЕЛЕ не мога да повярвам, това някакъв знак ли е
  • 2 Georgi Georgiev

    4 0 Отговор
    работя в Италия,това което се е случило е типична италианска работа.преди около месец се разхождах в Удине камбаните биеха аз вървях на един площад,камбанарията беше на около 25 метра височина и както вървя това дето е вътре в камбаната не знам как се казва се скъса и падна на 2 метра до мен.може би има 40-50 килограма от 25 метра височина........познайте какво щеше да остане от мен.моментално излезе някой и го прибра.Бях шокиран забравих да си извадя телефона да снимам
Новини по държави: