Last news in Fakti

21 Май, 2014 16:29 16 495 0

Най-богатата жена в Монако почина от раните си след атентат

  • атентат-
  • елен пастор-
  • монако-
  • почина-
  • най-богатите фамилии-
  • клод паланка

Съпругът на Елен Пастор - проф. Клод Паланка, е почетен консул на Русия в княжеството

Елен Пастор – глава на една от най-богатите фамилии в Монако, почина от раните си в болница в Ница след атентат, извършен срещу нея на 6 май, съобщи АП. Мотивите на престъпника, нападнал 77-годишната бизнес дама и нейния шофьор, и досега не са известни.

Пастор се връщала от посещение при сина си, който се лекувал в клиника в Ница, когато неизвестен мъж започнал да обстрелва автомобила й с ловно оръжие. Тя и шофьорът й били транспортирани в реанимацията на болницата „Сен Рош“ с вътрешни органи, засегнати от множество куршуми. Четири дни по-късно служителят на Елен Пастор починал. Тя пък била в кома и дошла в съзнание няколко дни преди фаталния край.

Полицията засега няма версия за мотивите за двойното убийство. Известно е, че мадам Пастор е живеела дискретно и уединено, а икономът й, който е бил същевременно и неин шофьор, не е имал конфликти с никого.
Състоянието на семейство Пастор се оценява на 19 милиарда евро, придобити най-вече от строителство и недвижима собственост.

Съпругът на Елен Пастор – проф. Клод Паланка, от 1998 година насам е почетен консул на Русия в Монако.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА