26 Май, 2014 18:06 6 243 1

Мъж с трион наряза момичета в Япония

  • япония-
  • момичета-
  • нападение-
  • трион-
  • akb48

Двете от певиците на популярната японска група AKB48 бяха настанени в болница

Популярната японска момичешка поп група "Ей Кей Би 48" (AKB48) отмени срещите си с фенове в понеделник, след като две от момичетата бяха нападнати от мъж с трион, съобщава Асошиейтед прес.

Двете момичета – Рина Кауаей на 19 г. и Анна Ирияма на 18 г. пострадаха при нападение в гр. Такидзава, Япония. По време на събитието от тълпата изскача мъж и започва да нанася произволни удари с хладно оръжие, което първоначално е приличало на голям нож.

При инцидента пострада и член от помощния екип на групата, която също е с порезни рани.

Говорителите на групата съобщават, че на момичетата са направени операции, заради дълбоките рани, които са получили  по главата и ръцете си. В момента състоянието им е стабилно, а животът им извън опасност.

И трите пострадали напуснаха болницата днес. Двете певици носеха шапки, като ръцете им бяха покрити с бели кърпи. Те се появиха пред репортери пред болницата и благодариха на феновете за подкрепата.

Заподозрян и задържан за нападението е 24-годишен мъж. У него е било открито оръжието на престъплението – 50-сантиметров трион. Мъжът вече се е признал за виновен, но мотивите му все още не се съобщават.

Местните медии съобщиха, че охраната не е проверявала вещите на влизащите на срещата фенове, затова е крайно вероятно нападателят да е внесъл оръжието в чантата си.

AKB48 е една от най-известните женски поп групи в Япония. Тя е създадена през 2005г. а участниците в нея са все млади момичета. Групата доскоро се състоеше от 4 подгрупи от по близо 15 момичета, като през април 2014г. бе добавена и пета подгрупа. Така участниците станаха повече от 60 и периодически се заменят. AKB48 попадна в книгата на рекордите на Гинес като най-голямата поп група в света.

Моимичешката група "Ей Кей Би 48" е известна в Япония с прозвището "идолите, с които може да се срещнете" поради многобройните им контакти с феновете. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 2 Отговор
    Ще станат малко по къси!
Новини по държави: