Last news in Fakti

12 Юни, 2014 12:15 2 695 0

Украинските сили използвали забранено оръжие срещу жителите на Славянск

  • украйна-
  • русия-
  • славянск-
  • константин долгов-
  • оръжие

Русия: Хуманитарните престъпления срещу цивилното население в Украйна се разрастват

Украинските сили използвали забранено оръжие срещу жителите на Славянск - 1
Снимка АП/БТА

Москва обвини украинските сили в използването на забранено оръжие срещу жителите на Славянск, съобщава РИА Новости.

Константин Долгов, упълномощен от руското външно министерство по въпросите за правата на човека, демокрацията и върховенството на закона написа в своя профил в социалната мрежа Туитър, че хуманитарните престъпления срещу цивилното население в Украйна се разрастват.

„Украинските сили и неонацисти използват забранено оръжие срещу жителите на Славянск, обстрелват бежанци и убиват деца”, написа Долгов.

Той припомни и обещанията на Петро Порошенко да спре операциите на силите за сигурност в югоизточната част на страната и създаде безопасни хуманитарни коридори за бежанците.

По-рано днес от щаба на народното опълчение съобщиха, че село Семьоновка е било обстрелвано със запалителни бомби. „Вечерта на сряда село Семьоновка бе подложено на обстрел с някакъв вид запалителни бомби. Те се взривява над града и се разделят на няколко горящи части”, разказаха очевидци.

В резултат на атаката в селото са избухнали няколко пожара. Това е първият случай на използване на запалителни бомби в конфликта в Югоизточна Украйна. Националната украинска гвардия обаче побърза да опровергае руските твърдения.

Украинската агенция УНН съобщи днес, че правителствените сили са унищожили огнева точка на снайперист, който е обстрелвал пропускателен пункт на правителствените сили

По данни на говорителя на щаба на антитерористичната операция в Източна Украйна, изминалото денонощие е протекло относително спокойно.

През деня пропускателен пункт, разположен на разклона между Красний Лиман и Славянск, три пъти е бил подложен на обстрел от стрелково оръжие, гранатомети и миномети. Унищожена е и огневата точка на снайперист, който е стрелял по блокпоста от последните етажи на завод в промишлената част на Славянск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: