Last news in Fakti

17 Юни, 2014 09:58 2 595 7

Русия пак трупа войска на границата с Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • граница-
  • армия

Президентът Петро Порошенко обяви в понеделник, че започва да се прилага неговия мирен план, който предвижда да се възстанови контрола на границата в размирния регион на Донецк и Луганск

Русия пак трупа войска на границата с Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Руските войници се връщат на границата с Украйна. Това заяви на пресконференция в понеделник секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Парубий.

В селището Милерово в Ростовска област са били забелязани 150 парашутисти от 76-та въздушно-преносима руска дивизия от Псков. Андрий Парубий обчви, че около 16 000 руски войници са предослоцирани на източната границата, а в Крим те са около 22 000 души.

От руското министерство на отбраната засега запазват мълчание. Пожелал анонимност високопоставен източник от ведомството все пак признал, че в момента към руско-украинската граница се прехвърлят две въздушно-преносими дивизии 7-ма и 76-ма, така и 56-та въздушно-преносима бригада и 19-та мотострелкова бригада.

Преместването на военните сили е продиктувано от желанието на руското ръководство да осигури охраната на границата срещу зачестилите опити от украинската страна за проникване, отбелязва в. "Ведомости".

В края на април Москва беше принудена да изтегли от границата струпаните там войски като останаха незначителни подразделения от специалните части.

Все пак от дни в граничния район патрулират руски изтребители и хеликоптери, съобщи източник от военното ведомство в Москва.

Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви в понеделник, че започва да се прилага неговия мирен план, който предвижда да се възстанови контрола на границата в размирния регион на Донецк и Луганск, да се създаде коридор, през който да напуснат проруските доброволци и прекратяване на огъня.

Военни експерти вече предупредиха, че Кремъл възнамерява да прилага тактиката на турската армия при охраната на сирийската граница. Това означава, че всеки военен самолет, който наруши руската граница ще бъде свалян. 

Украинската армия е подложила Луганск на мощна артилерийска стрелба, съобщава РИА Новости. В града е обявена тревога, чува се воят на сирените.

 

Масираната атака идва броени часове, след като лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушили обяви, че заедно с Луганската народна република създават собствена редовна Новоруска армия. В Луганската република обявиха мобилизация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    7 0 Отговор
    пропуснахте да споменете за двете украински БМП, които преминаха границата и влязоха в Русия. едната се счупи, с другата избягаха. но при положение че от украина влизат с бронирана техника, би било глупаво да оставят на границата само граничари

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "nakata88bg .":

    Никакви украински БТР, Путин прави постановки, като Хитлер... . Ама това най-добре ще ти го обясни Десито
  • 3 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    8 0 Отговор
    {Украинската армия е подложила Луганск на мощна артилерийска стрелба, съобщава РИА Новости. В града е обявена тревога, чува се воят на сирените.}

    Те това ли е мирният план на порошенко.

    Масираният артилерийски обстрел не е ли средство за масово поразяване забранен според Женевската конвенция и следователно това не е мирен план а ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО.

    Коментиран от #5

  • 4 Вежливые люди

    10 0 Отговор
    Скоро армия диких казаков, и чеченцов на медведях, захватит Киев, а потом двинется на Берлин, Лондон и Вашингтон.

    Вот журналюги!
  • 5 Десислава Димитрова

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "ВАСИЛ ДИМЧЕВ":

    забранено е наистина,но провери в комсомолское как постъпи руската армия преди десетина години.при това комсомолское е в русия!както пее руснака по-горе дикие чеченци бяха избивани като дикие звери.та в луганск това не се случва освен в болната ти фантазия ,но в комсомолское не остна камък върху камък.

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    И ако лошите руски империалисти са го направили това преди 10 години, това означава ли, че оправдаваш украинските подобни действия, именно и само защото руснаците са го направили. Да си чувал/а за лицемерие? Ако не се погледни в огледалото...

    Коментиран от #7

  • 7 Десислава Димитрова

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    ти май не четеш кво съм писал.в украйна не се е случвало .нито в луганск нито в донецк украинската армия не атакува с артилерия и не води масови боеве в жилищни райони,това е причината украинците да дават толкова жертви.руските наемници използват мирното население и градската инфраструктура за прикритие.
Новини по държави: