17 Юни, 2014 15:20 2 549 0

Библейски потоп удави Рим

  • рим-
  • италия-
  • наводнения-
  • улици-
  • дупки-
  • паднали дървета

Метрото е наводнено, огромни дупки зейнаха по улиците

Силни бури в италианската столица Рим през последните дни предизвикаха много щети – наводнени жилищни сгради, улици, избити решетки на канализацията заради придошлата вода на река Тибър и пукнатини в асфалта. В един от кварталите на Вечния град след последната буря в пътното покритие зейнала дупка с диаметър 5 м и дълбока повече от 3 м, съобщи „Ил Куотидиано“.

Асфалтът буквално се разтрошил на няколко големи парчета, тъй като поддържащата го отдолу почва била напълно ерозирала от силата на водата, която я превърнала в тиня и я отнесла. Пукнатината заема цяло платно на пътя, а това наложило затварянето му със съответните последици върху и без това тежкия трафик в италианската столица. Подобни инциденти са регистрирани на няколко места в Рим. За възстановяването на уличната настилка ще са необходими поне няколко дни, защото ще бъде необходимо дупките, изровени от водата, да се запълнят най-вероятно с цимент.

Освен от наводненията ситуацията в града се усложнява и от падналите по улиците дървета, разбили павилиони и автомобили. Заради повалените клони са променени и скъсени маршрутите на някои трамваи и автобуси, съобщават от центъра за градска мобилност в италианската столица. Метрото е напълно наводнено и дъждът на места се е изливал в подземните галерии като река.

Поради лошото време вода е нахлула в отделението по реанимация на римската болница „Сан Камило“, достигайки близо до електрическа подстанция. На място са пристигнали части на пожарната и полицията.

Поне 50 пожарникари днес работят на различни обекти в Рим за освобождаване на пътищата от падналите дървета и обезопасяват отворилите се в асфалта пукнатини. През нощта те са се намесили на 83 обекта, а вчера за целия ден на 103 повиквания.

Засега за жертви и пострадали не се съобщава, но щетите са за десетки милиони евро. Сред най-засегнатите райони е и историческият център на града около Колизеума.

Подобни силни дъждове, наводнения и поражения има и в други области на Италия, напр. в Кампания с административен център Неапол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: