Last news in Fakti

29 Юни, 2014 12:46 1 052 0

Израел удари цели на Хамас в Газа - Видео

  • израел-
  • газа-
  • удари

Най-малко 12 ракети бяха изстреляни, а една от тях падна във фабрика за бои в Сдерот, причинявайки пожар

Най-малко 12 цели на терористични организации са били ударени в Ивицата Газа от израелската авиация, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

Особено внимание е било отделено на Бригадите Ал Касам, които са въоръженото крило на групировката Хамас.

Въздушните атаки на израелската авиация идват в отговор на двудневния ракетен обстрел от Ивицата Газа. Най-малко 12 ракети бяха изстреляни, а една от тях падна във фабрика за бои в Сдерот, причинявайки пожар.

В град Газа има двама леко ранени, нанесени са и материални щети, заяви говорител на Хамас. Общо бяха 12 удара, нанесени на два пъти, потвърди армейски говорител и уточни, че израелската авиация е избрала за мишени „терористични обекти“.

Израелската армия обяви, че през последните две седмици се забелязва засилена активност на артилерийски обстрел от Газа срещу еврейски селища.

Източници от Тел Авив обявиха, че са убили в петък Осама Хасуми на 29 години и Мохамад Фаци, на 24 г., които са обвинени за организиране на ракетни удари срещу Израел и в подготовката на терористични актове (виж видеото).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА