Last news in Fakti

14 Април, 2020 15:25 1 185 0

Нов в Левски: В края може да се окаже, че тази ситуация е печеливша

  • интервю-
  • левски-
  • ситуация-
  • фенове-
  • помощ-
  • коронавирус-
  • спиерингс

"Видях как феновете демонстрираха любовта си към играчите и клуба", заяви Стайн Спиерингс

Нов в Левски: В края може да се окаже, че тази ситуация е печеливша - 1
Снимка: levski.bg

Холандският плеймейкър Стайн Спиерингс стана третият футболист на Левски, който показа дома си на феновете на „сините“ и отговори на техните въпроси. 24-годишният халф, който беше привлечен на "Герена" през зимата, дари своя фланелка с автограф за кампанията „Един за всички, всички за Левски“. В края Спиерингс предизвика Станислав Иванов да бъде следващият участник в инициативата на клуба.

"Здравейте, приятели! Надявам се, че сте здрави в тези трудни времена. Сега ще ви покажа моя дом и ще отговоря на някои от въпросите, които сте ми изпратили, за да ме опознаете малко по-добре", започна Спиерингс пред клубната телевизия на "сините".

- Помниш ли първия си гол?
- Разбира се, че го помня. Много е специално, когато вкараш първия си гол. Беше за бившия ми отбор Спарта (Ротердам) и вкарах срещу Дордрехт. Имах малко късмет, но това няма значение. Първият гол си е първи гол и няма значение как е вкаран.

- Кой е твоят идол във футбола?
- Моят любим футболист от миналото е Зинедин Зидан. Мисля, че всички го познавате. Харесваше ми заради начина, по който играеше, толкова комфортно се чувстваше с топката в краката, толкова техничен. Беше много добър и играеше на същата позиция като мен. Не мога да кажа, че съм толкова добър, но се опитвам да подобрявам играта си и да бъда поне малко като него. Тогава ще бъде много щастлив.

- От кой отбор беше като дете и подкрепяш ли го още?
- Това е АЗ Алкмаар. Роден съм в града и играх девет години за клуба. На 18 години дебютирах за отбора. Много съм благодарен на клуба, че ми даде възможност да израсна като човек и футболист. Щастлив съм, че ми дадоха шанс. Винаги ще имам чувства, когато говоря за АЗ Алкмаар или гледам мачовете на отбора.

- Как се чувстваш като играч на Левски и какво мислиш за феновете на отбора?
- Много съм щастлив, че Левски ми даде възможност да играя за отбора. Това е голям клуб! Вече се чувствам много добре, чувствам се като у дома си. За съжаление сега не можем да играем и да покажа своите качества. Феновете са страхотни. Мотивират ме много, когато започнат да скандират и пеят. Наистина са много добри.

- С кой съотборник се разбираш най-добре на терена?
- За момента това е Найджъл Робърта, тъй като говорим един език. Това прави комуникацията ни много лесна. Още повече, че играем много близо един до друг. Когато топката е в мен, знам къде се движи той.

- Какво беше първото, което си помисли след кризата в клуба и какво, след като видя как всички фенове се активизираха и започнаха да помагат по всякакъв начин?
- Първоначално не знаех какво да мисля, тъй като до момента през кариерата си не съм имал подобен опит. Времената са трудни, но имам доверие в ръководството и служителите на клуба и мисля, че всичко ще бъде наред. Видях как феновете демонстрираха любовта си към играчите и клуба. За футболистите е много важно да виждат това. Затова трябва да отговорим подобаващо, когато отново започнем да играем. В края може да се окаже, че тази ситуация е печеливша.

- Как виждаш бъдещето си в клуба и какви цели си поставяш с Левски?
- Отскоро съм в клуба и не съм играл още в много мачове, но моята цел е да стана важен играч за отбора. Първо обаче трябва да спечеля място в титулярния състав. За момента това е най-важното. След това искам да вкарвам голове, да правя асистенции и да играя във всеки мач. За сега това е основната ми цел.

- Мислиш ли, че Левски има силите да спечели Купата през този сезон?
- Да! Когато играеш за клуб като Левски, искаш да спечелиш всички възможни трофеи. На четвъртфинала срещу Лудогорец вече показахме, че можем да печелим големите мачове. Сега сме на полуфиналите. Ако си толкова близо до финала, не можеш вече да се предадеш. Вярвам, че може да спечелим Купата.

"Накрая искам да кажа на всички да се пазят, да се грижат един за друг и да бъдат добри с хората, които обичат. Надявам се, че кризата няма да продължи твърде дълго, всички ще са здрави и след това ще можем да продължим първенството. Според мен футболът носи любов в живота на всеки и затова се надявам, че ще можем да го направим. За финал: Един за всички, всички за Левски! Ще се видим скоро", завърши холандският халф.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА