Last news in Fakti

20 Април, 2020 09:51 54 905 207

Прибирането в България – мисия невъзможна

  • великобритания-
  • българи-
  • полети-
  • българия-
  • лондон-
  • софия

Премеждията на група работещи българи

Прибирането в България – мисия невъзможна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Затварянето на границите буквално направи невъзможно прибирането на хиляди българи в родината. Фейсбук групите за българи в чужбина са залети с въпроси как човек може да се прибере в България. Често това са хора, попаднали във форсмажорни обстоятелства и им се налага бързо да се приберат при роднини.

Полетите от и до Лондон бяха сред най-късно спрените след въвеждане на извънредното положение. Въпреки това пътниците по въпросната дестинация изпитват огромни трудности за придвижване до София. Последният е на група работещи българи в Лондон. Ето какво разказват те, цитирани от „Новини Лондон“:

На 16.04.2020г. се случи следния инцидент. Имаме закупени билети за да се приберем в България за да посрещнем настъпващия празник със семействата си и поради невъзможността заради корона вирус да продължим работа тук във Англия. На отиването ни на летище Лутън ни бе връчена заповед номер 45-01-186 от 16.04.2020г. със която се прекратяват всички полети от и до България . Заповедта влиза във сила от 16/04/2020г. Парадоксът е , че заповедта е издадена от деня за деня и никой не ни е уведомил.

Проблемът за който ви пиша е следния: Ние, а и повечето който бяхме на летище Лутън преди да се приберем в България сме си напуснали квартирите и очакване да се завърнем в родината. Сега очакванията ни са разбити, а ние на улицата тъй като нашия хазаин вече настанява други хора в имота си. Да не споменавам ,че имаше и хора от други краища на Англия които също са напуснали квартирите си ,а вече освен че са улицата са и във друг непознат за тях град. Първото нещо което направихме беше да позвъним в българското посолство. Оказа се, че те научават от нас за въпросната заповед и след като казаха ,че СЪЖАЛЯВАТ ни препратиха да се свържем с този, който я е издал . Следващото звънене беше във Главна дирекция Гражданска Въздухоплавателна Администрация хората издали въпросната заповед от където ни беше казано ,че СЪЖАЛЯВАТ и да се обадим на Външно министерство на дежурния номер от където отново СЪЖАЛЯВАТ и ни насочиха да звъннем отново на българското посолство където да ИЗИСКВАМЕ да ни свържат с посланика Марин Райков, От там ни казаха , че отново СЪЖАЛЯВАТ но със г-н Марин Райков няма как и вариант да ни свържат, но това което ни посъветваха е как да заобиколим заповедта.

Да пътуваме за някой европейки град като примерно Париж, Будапеща, Берлин или друг и от там за България. Ако това е възможно искам да знам какъв е смисъла на въпросната заповед освен на нас да ни се оскъпят билетите във пъти. През цялото време сме се държали възпитано и не сме повишавали тон което записите които направихме могат да потвърдят но не получихме от отсрещната страна. Това се случва със голяма част от нас който сме сега на улицата, а и което ще стане и със много други които имат полети днес, утре и във други ден които не са уведомени и са предприели същите действия да се приберат в родината си и да освободят квартирите. Молбата ми е дайте някаква гласност или адекватни действия поне другите наши сънародници който ще летят за България да не попаднат в нашата ситуация и че Република България се отказва и абдикира от нейните граждани зад граница. Ние помощ и съчувствие от държавата не очакваме а и вече НЕ ЖЕЛАЕМ.

Това което ще направим е да запознаем тукашните медии със безхаберието на българската държава и ще потърсим помощ и съдействие от властите във Великобритания. Желая ви приятни празници с настъпването на Великден който при нас в случая за нас БЪЛГАРИТЕ във Великобритания няма да са такива."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 161 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    167 26 Отговор
    Днес излязох, но навсякъде нинджи с маски! Изтръпнах и бегом вкъщи!

    Коментиран от #51

  • 2 1234

    494 206 Отговор
    Имаше срок в който да се върнете Сега се сетихте да доЙдете Болни и да увиснете на държавата .

    Коментиран от #5, #11, #74, #99, #135, #187, #193

  • 3 БГ посолствата в чужбина са свърталища

    234 121 Отговор
    на мутренски селски бандюги от ГРОБ и тяхната дейност в чужбина е абсолютно ненужна.Нищо не работят и са пълни некадърници,от които винаги нищо не зависи. След като има “железна” процедура за карантина,защо да няма силно разредени полети? Виновен е некадърника здравен министър!

    Коментиран от #7

  • 4 Звънете на ЛЕНЧЕТО МИЛИОНЧЕВА,тя

    166 53 Отговор
    Има къщи за гости и ще ви настани, направо без..пари!
    Имаме и Партизански Явки с Ятаци в Лондон.
  • 5 Аноним

    270 79 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Така е но те са висяли до последно сега олеле
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен

    330 107 Отговор
    Там да си седят. Идват си тука и почват да щъкат навсякъде!

    Коментиран от #33, #107

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гошо

    374 71 Отговор
    А нема нужда ,стойте си там Тук няма болници ,лекари ,глад е,полицай по улиците, въобще диктатура Я си стойте там в свободния свят и си живеите живота Привас си има всичко

    Коментиран от #149

  • 11 Прав си

    348 111 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    уж там от където идват е "много хубаво" но не могат да си позволят и на зъболекар да отидат защото в 90% от случаите работят нещо което с което местното население никога не би се захванало.Винаги съм се чудел защо тези хора избират да мизерстват в чужбина а не тук?

    Коментиран от #27, #61, #88, #104, #130, #196

  • 12 критик

    328 143 Отговор
    ами така е скъпи "българи" зад граница... щом сте се продали на чужди държави не може да искате помощ от майка България! това е!

    Коментиран от #80

  • 13 Анонимен

    354 97 Отговор
    Защото точно те все говорят колко по- добре е там как им плащали повече каква мизерия е в България. А сега се юрнаха да се връщат в същата тая мизерна България да сеят зараза защото масово не си спазват карантината.
  • 14 2882

    80 120 Отговор
    Така е в държавата на главанаците и ши__няците

    Коментиран от #75

  • 15 непознат

    160 86 Отговор
    Така е,зщото всички некадърни и глуповати гора от ГЕРБ ги пращат посланици някъде,а тази хубавелката Захариева не знае на кой свят е,дай и само да говори в предавания,а да стигнеш до ПОСЛАНИК ,леле майко е, това е мисия невъзможна.По добре отиди в друго посолство повече ще ти помогнат.Абе кажи България и всичко е ясно.
  • 16 Еее

    108 31 Отговор
    Лъжа,всеки ден има полети от Лондон.Днес също има.

    Коментиран от #49

  • 17 Някой си

    410 66 Отговор
    Майка си ли търсите в Англия?
    И аз съм в чужбина и си седя на задника там!
    Заразата в България я вкараха именно такива като вас!
    Трябваше да помислите преди това, не да ревете по медиите!
  • 18 Разделяй и владей

    201 39 Отговор
    Най ги е страх управляващите от единно население, затова троловете работят извънредно и сеят конфликти. Противопоставянията са много: българи-цигани, граждани-селяни, червени-сини, млади-стари, с маски-без маски, в БГ-извън БГ, болни-здрави, спазват карантината-не спазват, умни-глупави, богати-бедни, държавни служители-частници, само и само да не се обединим около някоя, каквато и да била кауза, защото това може лесно да се насочи срещу тях. Не се хващайте на въдицата на троловете, обичам ви всички БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ

    Коментиран от #20

  • 19 Лошо

    128 31 Отговор
    Wizz air казаха, че възобновяват полетите, но умници те ги спряха. То в София не може да се прибереш, а кво остава от чужбина.

    Коментиран от #146

  • 20 Каскети и кравари

    45 14 Отговор

    До коментар #18 от "Разделяй и владей":

    А ние къде сме: -фили - -фоби?
  • 21 Доктор

    286 51 Отговор
    А какво стана с: "Аз в тази тъпа държава не искам да се върна". Или не е проблем да дойдеш и да подложиш на риск цели населени места.
  • 22 gost

    298 57 Отговор
    Много неграмотно написано! Как пък точно за Великден се сетиха, че обичат България и трябва да се върнат да ощастливят близките си с някой вирус? Предния ден ли са останали без работа? Пишман от прецакани тарикати!

    Коментиран от #36

  • 23 Кортев

    206 128 Отговор
    Чета коментарите преди мен и разбирам, защо медиен Монокнижник ни е премиер, защо на важни държавни постове са присадени безлични, неграмотни и неуки Калинки! А тук се подиграват на тези хора които да изпаднали в беда и никой от държавата не им помага!'???????? И пишещите преди мен злорадстват????? Защо бе плъхове нещастни, ако вие бяхте на техни място, как щяхте да се чувствате. Не разбирате ли, че Сиксджията превърна държавата нинв кочина и никой не иска да се връща и живее тук!!! Над 2 милиона напуснаха и огромна част живеят в пъти по-висок стандарт и организация. А тук какво, продтащината на един самозабравил се бивш бандюга, ограбил и ограбващ българите, който е превърнал държавата в негово ЕООД! Вируса му помогна да се забравят безумствата му с нашите пари, с решенията които се сменят през час, с бедността и корупцията по които сме първи в ЕС. Не го е грижа за Българския народ, здраво го краде и лъже, като се надява, че овчедушието му ще е вечно.

    Коментиран от #28, #71, #77, #155, #205

  • 24 Наблюдател

    254 86 Отговор
    Ах горките, щяло да им се оскъпи пътуването, а крайния срок, а карантинния период? А сега може би и самолет се надяват да им изпратим. Ако бяха затворили границите още в самото начало, сега нямаше да има толкова болни. Останете си там където сте емигрирали и не се сещайте за България само когато изпаднете в беда, никой не Ви е длъжен с нищо.

    Коментиран от #37, #59

  • 25 Ха-ха-ха

    33 81 Отговор

    До коментар #7 от "Серьога Клатикуров":

    Не пиши таквиз неща,бе пич, всички РусоРоби и червени Безродници, денонощно тролят ТУК😃

    Коментиран от #30

  • 26 Дедо ви

    189 34 Отговор
    Пишете глупости. Само днес има ОСЕМ кацащи самолета от чужбина. Погледнете на сайта на летището ако не вярвате. Това са близо 1000 човека от центъра на епидемията. Така ще сме под карантина 5 години. Спрете полетите, иди...о...ти!!
  • 27 Европеец

    92 27 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    Може бе защото има голяма разлика между мизерстване тук и мизерстване там. Впрочем в Бг се срещат много повече беззъби хора от Великобритания и чужденците в това число.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Короната няма да ви убие,но тъпотата -да

    203 63 Отговор
    Прочетах доста коментари ,ясно защо сме на това дередже.Тия хора мизерстват там защото очевидно мизерията им там е по приемлива от тук.Освен това щом пътуват за празника очевидно все още имат семейства тук .Това в повечето случай значи че тия пари които печелят отнова в БГ икономиката се въртят.И последно ,ако една държава е създала условия народа и да живее трудно и да бъде грабен , то никои няма право да вини народа в предателство когато бяга.Тия дето коментират или са като лисицата и "гроздето им е кисело" или не сте виждали безезходица тук и сте твърде горделиви да миете чинии.Подчертавам горделиви не горди !

    Коментиран от #32, #42, #69, #198

  • 30 Русонефил

    44 57 Отговор

    До коментар #25 от "Ха-ха-ха":

    По русофилските парцали беше пълно с почитатели на Путин в Англия. Все се чудих що са там, а не в Русия. Сега усетиха путинизъм на собствен гръб и се сетиха да молят англичаните за помощ. Путин точно по същия начин отказа да прибира руснаци от чужбина.
  • 31 Ай стига бе

    90 15 Отговор
    Не е вярно. Всеки ден има полети от Лондон. По-лесно е да пристигнеш от Лондон до София отколкото от Перник или Ботевград до София.

    Коментиран от #44

  • 32 Европеец

    113 19 Отговор

    До коментар #29 от "Короната няма да ви убие,но тъпотата -да":

    Ха, били горделиви да мият чинии. С кво мислиш се занимават повечето "софиянци" дето се юрнаха на село по Великден. Разликата е, че те мият чинии за 20 лв на ден, а в Англия за 20 лв на час, при горе-долу същите цени в суперите.
  • 33 Коко

    135 69 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Как да стоят там след като работодателят им ги съкращава, трябват им пари за наем ,за други разходи ? Те остават на улицата,вие си продължавате с клишетата . Наистина вероятно не работят легално и няма как да се обърнат към английското бюро по труда, но не е нормално българското посолство да ги зареже и да не им подаде ръка. Стига с това разединение ,българи. Трябва да се обединим и подкрепяме!

    Коментиран от #63

  • 34 ФАКТ

    73 14 Отговор
    Я да видим сега, МАЙКАТА на Дебилчето убило Милен Цветков е РАЗСЛЕДВАНА ЗАЕДНО със Миню СТАЙКОВ!
    ПОЧЕМУ ТАК,бе ТОВАРИЩИ?!?

    Коментиран от #68

  • 35 въпросче

    70 44 Отговор
    Вие не разбрахте ли,че в Бългерията няма държава? Това не е ли ясно? Всеки се оправя както може.
  • 36 Гражданин

    138 9 Отговор

    До коментар #22 от "gost":

    Никой, който има легална работа със съответния статут и здравни осигуровки не се връща. Връщат се нелегални и полулегални тарикати. Разбира се, че са недоволни като сметките им излизат без кръчмаря. С нищо обаче не са по-лоши от критикуващите ги тук, които се юрнаха по Великден да празнуват в провинцията, където медицинското обслужване е в пъти по-зле от Сф. Софрата за българина е явно по-важна от здравето на другите, че даже и от собственото здраве. Така, че както пише в Библията : нека тоя пръв хвърли камъка, който е безгрешен.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ivann

    105 48 Отговор
    Това са тези които внесоха COVID 19в България
  • 39 Усмивката

    117 16 Отговор
    Затваряне на границите минимум 20 дена. А след това отваряне със строг режим на пропускане. Това е правилната формула.Иначе ни чака дълго време под карантина.
  • 40 Жоро

    99 68 Отговор
    Предатели.Идват да донесат още вирус в родината ни.
  • 41 Хаха

    44 58 Отговор
    Плюете ама като останем 3 милиона друга песен ще пеете

    Коментиран от #46

  • 42 Наблюдател

    55 14 Отговор

    До коментар #29 от "Короната няма да ви убие,но тъпотата -да":

    Най-точния коментар! Браво, все още има мислещи хора!
  • 43 Някой

    89 42 Отговор
    Стойте си в Европата,нали тук е много лошо???На някои почна да им светва лампата....
  • 44 Усмивката

    52 33 Отговор

    До коментар #31 от "Ай стига бе":

    Пускането на хиляди пристигащи от чужбина на наши ,,сънародници" бе предумишлен акт на държавно престъпление .Правителството бе престъпно , и остана такова до край.След кризата , дай Боже , ще им се търси сметка. Този ,,Щаб", с външно министерство бе контролирано от ,,КОЙ"Дано имаме все още здрави сили в тази държава.
  • 45 ИЗВЪН

    87 72 Отговор
    Нека преди всички хейтещи, тролещи и спамещи тук, преди да пишат глупостите си, да се позамислят над въпроса, какво точно би се случило с така милата България, ако въпросните : "предатели", "слуги", "родоотстъпници" и др., спрат да пращат своите заплати в България?
    Хайде помислете.... защото тези средства се равнява половината от брутния продукт на страната. Струва ми се, че без тези свежи пари ще спрат да съществуват МОЛ-ове, мобилни оператори, магазини... и съвсем скоро фалит на държавата. С кол центрове и обществени поръчки не се генерират приходи при липсващо производство и въобще икономика.
    Затова посрещнете тези хора, които са напуснали родината, защото така се налага, а не защото те искат.

    Коментиран от #53, #54, #72, #101, #184

  • 46 Усмивката

    62 14 Отговор

    До коментар #41 от "Хаха":

    Брачед. Пристигащите от чужбина сънародници бе предимно от небългарското местно население. Приближават нови избори. Печеленето на изборите от една партия се превърна в хегемон , благодарение на тази група от не българо мислещи граждани. Това бе акт на държавно престъпление с особен о опасен рецидив. Заплашена е сигърносттс на държавата ни и нейното бъдеще за години. Заради оцеляване на една престъпна партия с несменяем премиер

    Коментиран от #204

  • 47 В чужбина

    54 9 Отговор
    НЕ РАЗЧИТАЙТЕ ДА ПОМОГНЕ БГ посолство. ОПРАВЯЙТЕ СЕ КАКТО МОЖЕТЕ. ТАМ СА НА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ, ВСЕКИ ПРЕХВЪРЛЯ ТОПКАТА НА ДРУГИЯ. ПО ДОБРЕ АКО ИМА ЧОВЕК ОТ ДРУГА НАЦИОНАЛНОСТ В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА НЕГО
  • 48 Бай хой

    57 7 Отговор
    Оня ден гледах едни новопристигнали от сащ в зайчарника в Банкя. Те как са се върнали? Нещо карантина? За контактните с тях? Мерките за гербавите не важат ли?
  • 49 Усмивката

    71 7 Отговор

    До коментар #16 от "Еее":

    Не се намери поне една „„мисирка" да зададе един най вече тревожен въпрос. Докога пропускането на граждани от чужбина , ще е слабо обсъждан въпрос. Кой следи за движението на автомобилите им от границата до мястото на установяване под карантина!.. С тревога и недоумение виждаме коли с чужда регистрация пред моловете да се пълнят с хранителни продукти от лица с видимо емигрантско поведение.Кой ги проверява ?Граждански арести ли да правиме!
  • 50 Порно

    91 31 Отговор
    За чий се връщат ? Нали там са работили , там са осигурени , там да ги лекуват. Да празнували Великден с роднини ? Да ги заразят , та после всички да увиснат на ръцете на нас , данъкоплатците в България ? На острова има доста рацота по фермите , и квартира ще им дадат. Има тия са се уредили на по лека и доходна работа и не им се превина гръб.

    Коментиран от #203

  • 51 За бога

    81 18 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    И ние съжаляваме, а вие сега ли разбрахте след месец и половина че има пандемия. И откъде на къде държавата да ви е виновна. Съвет без пари : организирайте се и си купете автобус , с него може и да имате шанс също и покрив над главата.
  • 52 Бебо

    93 42 Отговор
    Нали много хубаво беше в чужбина чувствахте се бели хора там.Стойте си там мизерници не искаме да носите зараза.
  • 53 Гост

    94 11 Отговор

    До коментар #45 от "ИЗВЪН":

    Айде,айде...малко по кротко със ,,свежите пари ,, дето наливали в икономиката.Всички тия останали без работа, са или нелегални или полулегални работници,ниско образовани и с някакви мизерни за дадената държава доходи.Не ги мразя ,нито ми пречат, констатирам факти.Затова сега се юрнаха да се връщат. Във така наречените,,бели,, европейски държави,имайки нормално образование,нормална законна работа и знаейки добре езика , няма как да останеш на улицата.В най лошия случай имаш право на обезщетение за безработица в рамките на година , с което можеш да си плащаш квартирата и разходите. Условията ги споменах по горе.Няма как ,,картонджий,, чистачки,миячи на автомивки,берачи на цветя и всякакви хора изпълняващи най ниско платени дейности, да не останат зад борда. Просто няма вариант в такава ситуация.Да не говорим че поне половината от тия работници са наети с договори в български фирми.

    Коментиран от #150

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 месара

    101 24 Отговор
    не искаме нов внос! стойте си там, там е чисто, хубаво и евтино, и най важното е че там ви ценят 🤣! до като бяхте там данъци ли плащахте на България, та сега заревахте че държавата ви е длъжна? празника отмина, няма защо да идвате, наемете си нови квартири и продължавайте с хубавия ви живот. а и нали години наред плювахте България, за кво искате да се връщате?!

    Коментиран от #57

  • 56 въпроси

    42 7 Отговор
    Докога ще робуваме за да оцеляваме ? Докога ще си разваляме семействата с този номадски начин на живот ? Кой хи отреди такъв живот ? Това ли беше целта на 30 години ПОДСКОЦИ ? Има ли светлина в тунела или тя е само за 1-5% от нацията (ако такава съществува все още ) ?
  • 57 не последствията а причината

    49 11 Отговор

    До коментар #55 от "месара":

    Г-н месар , тези хора са толкова виновни колкото аз и ти и целия български народ за ситуацията в която са попаднали ! Ние всички обичаме да съдим последствията а не причината ! Кой е виновен ,че ни натресе капитализъм с социалистически заплати ?! Аз знам кой и кои ,а и ти знаеш също и повечето знаят (30 години слепота не вярвам ) но няма да се променят нещата докато не излезем от ролята на щрауса (за главата в пясъка и голия зад-к говоря )
  • 58 Криеш името си страхливец

    80 11 Отговор
    И аз искам да напусна областният град и да си видя роднините на село! Ходих в консулството (общината), срещнах се с консула (кмета), но не може! Няма транспорт, всичко е блокирано! И аз съм емигрант от селото в града с тази разлика, че работя, плащам данъци на България и живея, както умея! Имам само едно гражданство, от българския етнос съм, православен, спазвам Закона за движение по пътищата на България! Виновна ви е държавата, в която работите, а не България! Стойте СИ в къщи!

    Коментиран от #60

  • 59 И Чаушеску така си мислеше,че ще е вечен

    9 23 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдател":

    а прокудените в чужбина са престъпници.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 браво

    48 25 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    много точен коментар и отговора е защото са мишки !!! такива нетрябва да се допускат въобще в българия да си мият чиниите по държавите в които са и да не реват много а да се замислят какво постигнаха като избягаха и зарязаха родината и народа си !!! в такива времена трябва народна сила а не пенсионери и мангусти но те решиха да се спасяват поотделно и после ама защо така стана...
  • 62 Иван

    55 8 Отговор
    "Завръщашите се" от Англия, са предимно нискоквалифицирани работници и чистачки, детегледачки и камериерки. За тях сега няма работа, защото тук тези биснеси в момента не работят. Повечето от тях се самоосигуряват и затова за тях няма никакви помощи. Наемите са убийствени-700 паунда на месец за стая в Лондон. Нормално е да предпочетат да се приберат, защо да харчат, а да седят безработни в Лондон?!

    Коментиран от #76, #96

  • 63 Роко Скиавоне

    31 2 Отговор

    До коментар #33 от "Коко":

    В момента има недостиг на работници във фермите, тия луди ли са да се връщат, тук нямат шанс за нищо, не вярвам да имат и повече от 1000 паунда, тук ще бъдат в тежест на своите семейства, ще трябва някой да им бъде ятак 14дена,явно и самите хора нямат опит в предвижвания, установяване, започване на работа, имам познати дето на автостоп ходят до Англия, но не и в този момент
  • 64 Карантина

    63 5 Отговор
    Всички държави си затвориха границите, не е само при нас. Положението е такова и трябваше по-рано да се приберат. Държавата не може да изпраща самолет за всяка група решила да се прибере в България, без значение каква причината. Не е приятно, но е така за всички!
  • 65 Коки

    69 5 Отговор
    Уважаеми сънародници,
    От написаното от Вас не се разбира дали сте здравно осигурени във Великобритания и в България. Не се разбира имате ли медицински осигуровки за пътуването. Не се разбира имате ли тест за КОВИД-19.
    Разбира се само, че искате да седнете на Великденската трапеза и то колкото се може по-бързо.
    Но, наскоро други наши сънародници се завърнаха от чужбина, и с тяхното завръщане поставиха под карантина около 100 човека - екипажа на самолета - пилоти и стюардеси (не броя пътниците, които са под карантина задължително), шофьора на таксито и пътниците, които е возил след завърналите се сънародници, автобуса с пътниците, с които са пътували заедно до провинцията, близката рода от трапезата, близките приятели и познати, с които за рагговаряли. Това са само двама наши сънародници. А, доколкото разбирам, Вие сте внушителна група.
    Така че, не се сърдете, а само свършете това, което е трябвало, а не сте свършили - правете си редовно здравни и медицински осигуровки там, където сте.

    Коментиран от #67, #113

  • 66 Готин

    29 15 Отговор
    Да поискаш среща с български посланник или консул е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА, а да ти свършат работа за която са НАЗНАЧЕНИ е илюзия. Отзовете тези ,,киеци,,!
  • 67 Готин

    13 24 Отговор

    До коментар #65 от "Коки":

    Да сте чували за граждански и човешки права. Извънредните положения, могат да ограничават част от тях но не и да ги отменят.

    Коментиран от #70

  • 68 Е, а може би

    4 11 Отговор

    До коментар #34 от "ФАКТ":

    трябва да ти спомним и как дядото на Вожда наш Б. Б. се е представял пред вдовиците от войната? Припомням - отговорността е ЛИЧНА! Погребението ТРЯБВА да си получи заслуженото - но не защото някой роднина е такъв или е такъв, а защото се е дрогирана и е убило човек!
  • 69 Мигранти, сър

    23 0 Отговор

    До коментар #29 от "Короната няма да ви убие,но тъпотата -да":

    Тези, които са построили привлелателна за мигранти среда обикновено не ги обичат. Не само у нас
  • 70 Ама и ние имаме права

    12 1 Отговор

    До коментар #67 от "Готин":

    Проксемика - приемливо разстояние до друг индивид. За тези 2000 км си е добре.

    Коментиран от #73

  • 71 Хайде обясни

    21 3 Отговор

    До коментар #23 от "Кортев":

    Ние сме хейтъри, ама защо англичаните не щат да общуват с тази сбирщина?
  • 72 А ти знаеш ли

    28 1 Отговор

    До коментар #45 от "ИЗВЪН":

    Колко повече пари ще са, ако хората получили образование тук създваха БВП в България?
  • 73 Готин

    3 7 Отговор

    До коментар #70 от "Ама и ние имаме права":

    Не те слуша главата. Нали!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Все виновна БГ

    50 2 Отговор

    До коментар #14 от "2882":

    За Англия пишеш,нали?Ами разликата е,че там е Борис,а не Борисов.Разликата е,че не от България а от Англия са спрени полетите и не е БГ авиационна компания.Защо при положение,че и е Англия всеки ден правят промени заради заразата не са се интересували и трябва ли тук всеки ден да се интересуват на кой Ганьо кога ще му скимне да се прибира,макар от 2 месеца да има призиви,че всяка държава в определен период спира полети към друга.Какво общо има България с мерките които вземат другите държави?Винаги НГ е виновна на Ганьо!

    Коментиран от #181, #186

  • 76 недоволните

    57 10 Отговор

    До коментар #62 от "Иван":

    Тук в БГ нали е скъпо?Като си идват ваканция едни хвалби за живота в Англия,евтиния,ядат,пият и паунди бол.Сега пак България виновна,че компания,която не е Българска е спряла полетите до БГ,пак БГ виновна,че в Англия има мерки и ограничения.Да си търсят правата в Англия и от авиокомпанията,която не го е уведомила за спирането на полетите.
  • 77 Кортев

    52 13 Отговор

    До коментар #23 от "Кортев":

    По леко с огромната част живеещи с по висок стандарт. Ако не си бил там иди да порабогиш и поживееш с техния стандарт. На квартири и по фургони, по мин. четирима в стая, работа по 12 ч./ден. Получават за този труд повече евра или паунди от колкото тука ,като се присподнат разходите им остават по малко от тук. Да не говорим, че ако тук бачкат така зверск както там, изкарват чисто мн. повече от там и са си в къщи. Аван от такива заблудени, дето все още вярват, че на запад ей така ги раздават порити
  • 78 Никой

    36 19 Отговор
    Аз имам предложение,за завърналите се в бг да им се отнемат всички лични документи за период от 5години,да си седнат на гъза щот вече се не трае тяхното.Хората казват границите са затворени, те тръгват за бг.Прибирайте им личните документи да седят в бг 5години,тарикати такива.
  • 79 Филип

    22 41 Отговор
    Много прост народ видях да пише тук и да са философи до без божие. Не се и учудвам затова и държавата е в това положение. Само да им кажа на господата философи относно здравните услуги тук в БГ и там в Англия. Господа дойдох си да си направя операция на външно перде в БГ и ме одраха с сумата от 1500лв. Не е проблем платих си ги и си замина. След 3 месеца външното перде ми се появи отново и бях принуден да отида в клиника в Англия. Там установиха че не е свършена работата до край и за това отново се е появили пердето. И също останаха страшно учуден че съм шит при операция на външно перде. Хората ми насрочиха дата и абсолютно безплатно повтарям и се заклева в 2 те си деца абсолютно безплатно извършиха интервенцията която траеше 1 час а в БГ 20мин.3 та година вече нямам проблем дори и на очен ходих и зрението ми е перфектно казаха. Така че за скапана та ни и мафиот ска държава не ми говорете. Тук е пълен ташак всичко и всички.

    Коментиран от #85, #139

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Без

    20 7 Отговор
    Кои се продал тапанар ако има работа кои иска да е в чужбина
  • 82 Без

    10 7 Отговор
    Кои се продал ако има работа кои иска да е в чужбина
  • 83 Феноменално

    32 3 Отговор
    Вce пoвeчe бългaри започват да искат да ce прибирaт в Бългaрия и зaпoчвa дa ce cбъдвa Прeдcкaзaниeтo нa Ceврюкoвa нaпрaвeнo прeди 30 гoдини, чe прeз 2017-18г Бългaрия щe бъдe Швeйцaрия нa Бaлкaнитe бeз вeчнo нeдoвoлнитe бългaри дa гo разберат и oцeнявaт тoвa, НO бългaритe пo cвeтa, извeднъж и внeзaпнo щe зaпoчнaт дa ce прибeрaт в Бългaрия прeз 2020-21г и ги cъвeтвa дa пoбързaт дa ce прибeрaт нa зaщитeнo и cигурнo мяcтo нaй къcнo дo 2023г , зaщoтo cлeд тoвa щe бъде къcнo и ..нeвъзмoжнo....!!!
  • 84 1234

    37 4 Отговор
    И аз исках да си се прибера в родната къща ,но има забрана,така ,че стоите си там
  • 85 Разсилен

    41 7 Отговор

    До коментар #79 от "Филип":

    Тогава стой там където си! Не пиши в БГ сайтове и си трайкай, нали ти е хубаво? Остави ни нас простите тука да се мъчим! А, и още нещо....за такава операция тук лещата е 800-900 лева и всичко друго е по каса и то в една от най-добрите клиники......а, и още нещо....операцията е 60-90 минути!!!! Ти къде си бил.....бил ли си въобще, леща сложиха ли ти.....не говориш за леща.!!!! 1500 лева се взимат за неосигурен! Нещо смърди яко в този пост!!!

    Коментиран от #111, #136

  • 86 Иво

    22 12 Отговор
    Всички посланниц са само едни поставени или спуснати с парашут мижитурковци на управляващата партия на ЖАЛКА БЪЛГАРИЯ.
  • 87 Иво

    34 3 Отговор
    Един корона вирус УСПЯВА ДА ВЪРНЕ БЪЛГАРИТЕ В РОДИНАТА СИ, А ПОЛИТИЦИТЕ НЕ.............
  • 88 Лондона

    19 8 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    Зщото в Англия мизерстват за 1000 паунда!

    Коментиран от #103

  • 89 мишо

    45 17 Отговор
    А защо искате да се прибирате в България сега?! Да ни донесете още зараза ли?! Тук никой не ви иска, не щем още вируси! Като беше привлекателна Великобритания и парите там бяха повече, се редяхте на опашка за терминал две, сега изведнъж се сетихте, че искате обратно тук. Ама тук никой не ви ще, направили сте си сметките без кръчмар!
  • 90 Стойко

    30 21 Отговор
    На пишещите глупаци тук , ако децата им са там няма да говорят така...

    Коментиран от #92

  • 91 До 23 Кортев

    45 11 Отговор
    Като е толкова лошо в БГ защо последния един месец толкова напират да се връщат?? Като им е толкова хубаво и уредено навън,там да си седат,а не само да разнасят вируса!
  • 92 вбйнкмл;

    35 13 Отговор

    До коментар #90 от "Стойко":

    Само че не са! Ние с децата си сме тук и зараза повече не искаме. А като онези не са глупаци, пък ние сме, ще си останем тук с децата, а те да си стоят там. Откъде накъде сега ще се бутат тук да ни сеят още зараза?! Достатъчно ни донесоха вече!
  • 93 Димитрова

    38 15 Отговор
    Не плачете. Не ви ли е срам. Пенсиите на вашите родители ги изкарваме ние тук работещите в България. Тарикати...

    Коментиран от #134, #144

  • 94 Бай Иван

    31 12 Отговор
    Нали в България няма живот! За какво се връщате? Стойте си там!

    Коментиран от #206

  • 95 ...

    34 12 Отговор
    След като си поел риска да работиш в чужда държава по време на пандемия, не виждам за какво трябва да се оплакваш. Ще си намериш друга квартира или хотел, може и на работодателя да ти окаже съдействие. Защо веднага държавата е виновна след като си избягал?
  • 96 А защо

    24 9 Отговор

    До коментар #62 от "Иван":

    А защо да седят безработни и искащи от държавата в България, нали са най - най- в чужбината.. ние сме идиоите, че работим тук и плащаме данъци тук.....според тях, според някои и те ни хранят, . И хубаво го казваш 700 паунда наем, заплата 900 иначе много хубаво, псувайте сега още България и стойте безработни където сте
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 У дома си съм

    24 13 Отговор
    Когато тръгнахте на гурбет, плюехте по БЪЛГАРИЯ.Сега пак плюете?!.Свинята рие само напред. Волът рие, но хвърля всичко на гърба си.Волът върви бавно! Доста път ви чака плювачи "гурбетчии".А аз съм си у дома ха.

    Коментиран от #100

  • 99 Тихомир Българин

    23 21 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Кои виси бе брат ,аз съм в Англия и няма да се прибирам,ама хората искат да се приберат,тяхно право е ,що тоя гении със заповедта не я огласи една седмица по рано,да има време хората да реагират, адекватно.можеби са пожелали да си приключват делата тук по цивилизован начин,ама ти няма как да знаеш. ГАНЬО,БАЛКАНСКИ,ама съдиш,нали си капацитет.

    Коментиран от #125

  • 100 Тихомир Българин

    17 12 Отговор

    До коментар #98 от "У дома си съм":

    Думата ,, гурбет"е доста остаряла като твоето , мислене ама на ли си вярваш сам че си в час и съдиш всички,ти нали си ,у дома",а всъщност нямаш место никъде , щото кои нормален ще съжителства с тебе . Истинските българолюбци тачат и българите извън пределите на маиката родина.Ти няма как да го знаеш това.

    Коментиран от #118

  • 101 Гошо

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "ИЗВЪН":

    Ще паднат цените ,е това ще се случи и ще спре презастрояването на разни ливади
  • 102 Бойко в затвора

    13 7 Отговор
    Докъде стигна светът. Днес в Пашалък България не ги е шубе от въоръжени хора, а от някой грипясал. Шубе-шубе, та по-добре един милион българи и един милион цигани, ама ланголиерите да не дойдат. Ланголиери са измислени чудовища, от Стивън Кинг. Това е защото сте гениални. Геният се учи от чуждите грешки, а не от своите. Геният НЕ трябва да види трупове, а да види арт инсталации и удавени мигранти по медии със седалище на остров Гърнси и остров Ман. Геният се насира до обувките, маскира се със зъболекарска маска и мишкари 2-3-5 месеца, година-две, колкото кажат в сериала Ало-ало. Геният чете всеки ден. Табели на автобусни спирки... Абе всичко чете. Той знае: better safe than sorry. Гениалните хора мишкарят в 70 кв.м. с дезинфектанти МЕНТЕ от интернет. Гениите вярват, че Бойко ни спасява. Умът им е като красиво гама лъчение бе! Тия дето се връщат правят огромна грешка. Наистина.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Тихомир Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    Както гледам мисленето не ти се отдава, много,такива като теб само плюят по другите и завиждат защото за нищо не стават,ти ще си останеш мизерник кадето и да живееш.
  • 105 no one

    15 3 Отговор
    Кой къде печели, там да се спасява.
  • 106 троянски кон в действие

    12 16 Отговор
    Нямам думи.Вярно е казано,че не сме народ ,а мърша.
  • 107 Руми

    15 6 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Не знаят че тук ги очаква глад!

    Коментиран от #109

  • 108 Пешо

    13 5 Отговор
    Ходят да се чукат на друго място тука идват да раждат.да си стоят там
  • 109 Анонимен

    10 3 Отговор

    До коментар #107 от "Руми":

    Ти колко гладуващи познаваш бе червен трол?
  • 110 Анонимен

    24 5 Отговор
    Ама в България нали е много лошо?Защо се връщат?
  • 111 С опит

    3 2 Отговор

    До коментар #85 от "Разсилен":

    Става въпрос за външно перде,за което не е необходима леща!
  • 112 Друг

    25 2 Отговор
    Къде сте тръгнали? Цяла Европа е блокирана вие ще пътувате. Малко да сте мислили преди това.
  • 113 Zoia

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Коки":

    ПРАВИЛНО ТАКА СИ Е
  • 114 Наблюдател

    12 0 Отговор
    Единствен изход от острова е с дюшек по вода. С маршрут Ла манш, Гиблартар, и т. н.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Аре стига

    17 4 Отговор
    Сега разбрали чеграниците по цяла Европа се затварят. Аре стига Андрешко се не разбрал и дребен тарикат.
  • 117 Доктор ДЖАГЕРС

    10 5 Отговор
    стойте си ТАМ
  • 118 Хаха

    15 9 Отговор

    До коментар #100 от "Тихомир Българин":

    И чий го дириш навън. Като сеербапи елате и тук се боренте за правда, свобода и човешки правдени.
    Който го може и тук го може.
  • 119 #/()

    17 7 Отговор
    Чудесно, сетиха се кога да се прибират. Ще си седите там, без това не ви харесва в България.
  • 120 иван

    16 15 Отговор
    Ако не са парите на гурбетчиите досега България щеше да стане Бълхария
  • 121 Гого

    22 8 Отговор
    Стига с това деление на Българи в чужбина и Българи в къщи.Никой завърнал се от чужбина не може да източва здравната каса,или ако взима помощи за безработица те се изплащат от държавата където е работил.Тези хора хранят бащи,майки,деца в България, поддържат икономиката с милиони левове.Тук въпроса е какви служители имаме в посолствата?Знаем че живеят като царе,но нека не абдикират от българите в чужбина.Това им е работата, иначе да закриваме и ще се спестят поне мнооого пари.
  • 122 Човек

    4 1 Отговор
    Аз на врачки не вярвам! Но баба Ванга беше казала,че през 2018 и да искаш да влезеш в България няма да можеш! Сгреши само с 2 години!
  • 123 Динко

    12 6 Отговор
    Не ви искаме в България.След епидемията сте добре дошли .
  • 124 Кински

    17 2 Отговор
    От два месеца се знае кво ще стане .на нали трябва да си поработим още в Uk.да изкараме някой паунд да имаме да си харчим.били напуснали квартирите.да сме си тука по празниците после ще се върнем и life is life.и аз имам приятели в Лондон ама не мислят да се прибират.пълни глупости пишат .след месец пак ще хукнат към Лондон .без да им пука дали са заразили още някой друг без да мислят че може да са и приятели и роднини.и о ези тъпи изказвания от години живеем в чужбина и сега останахме без пари затова се прибираме.точно тези се прибират които си имат кинти и искат да си поживуркат тука докато мине карантината.и още нещо.ако всички които идват от тези опасни зони ги отделяха за карантина в някоя казарма общежитие или нещо такова за 2 седмици колко ли щяха да се върнат
  • 125 Опа

    11 3 Отговор

    До коментар #99 от "Тихомир Българин":

    Адакватно? В момента никой не знае какво ще се случи в момент а ти искаш да го предвиждат 1 седмица. Я си стой в Лондон, виждам че си запознат и с бай ганьо балкански, сигурно ти е приятел. Та да де питам нещо? Колко трябва да си умен за да разбереш че в тези времена не можеш да разчиташ на това в последната минута да си дойдеш за Великден или искаш да ти го обясна на северозападнала диалект
  • 126 1122

    8 2 Отговор
    Преди година две,като ви пишехме,че от 2020 година трудно ще бъде прибирането в България,никой не чуваше.Сега като ви опря яйцето в дупето разбрахте нали.В интерес на истината си мислехме,че ще изригне супер вулкана в щатите,но и това може да стане в близките години,за това при първа възможност се прибирайте,защото Севрюкова така е предсказала,че след 2020 година и да искате няма да можете да се приберете.
  • 127 До 18-СЪГЛАСЕН

    4 6 Отговор
    Без еничарите и предателите!
  • 128 Антони

    2 0 Отговор
    Хубаво е да се пусне подробна анкета дали организацията, мерките и ограниченията на властоналагащите се одобряват и от кой групи. Да ги задържат още малко до изборите, че в момента придават добавена стойност на всеки глас. По-добре изолиране, отколкото заземяване или в случая изолирането води до заземяване.
  • 129 Вяра

    4 1 Отговор
    И още по зле ще стане. Изгонига ги от Бъкгария умишлено. И вече са заложници. Затова им дават пари да ги задържат. Григор Бирисов видео1показва записи за самата истина как земята пропада. И ща затворят границата може и военно положение дорими вирус да им пуснат. Защото те ще избягат от там на изток да се спасяват. Или ще им искат по 5хиляди доларА за самолетен билет ако са 4човека?Ще ви оберат парите които са ви дали. На много не им се вярва и остават в капан. Нашата земя е защитена.
  • 130 Лондон

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    Някои от услугите са наистина много скъпи, в това число зъболекарските услуги. Но не мога да се съглася с повечето от вас - избора е личен ! Кой , къде, как да изживее живота си ! И къде да ползва зъболекарски услуги. За качеството няма да коментирам. За тези които ще скочат срещу мен - ползвах няколко пъти услугите на частен зъболекар в Лондон.... на светлинни години са методите на лечение, пломби..... така,че - не казвам,че е невъзможно. Въпрос на избор.
  • 131 Роза

    3 1 Отговор
    Ирина Владимировна руски биолог на световно ниво казва, че още2010 год. в мексико е имало разлив на петро и умнитенхорА са пуснали бактерия ЛИСТИЯ, която да изяде и почисти петното. И след това започва да яде животни и всичко остава без контрол. Течението гълстрийм я разнася. Започва да измира рибата. А печалбари я събират и продават. Така се разнесла заразата И всички държави са били предуоредени да мълчат за да не им уронват имиджа. Такава риба са продавали и въвУхан. Корабите също са я разнасяли. Токсините ит нея пораждат вирус. Всички хранимвнос може да са били заразени. Затова са умирали оо 300човека на месец. Това също не се казва че болестите са от паразити. Бог да пази всички. Това бемемот сега. Просто набира сила със времето.
  • 132 Да ама

    11 1 Отговор
    Е много, много, много!!!!!! Ненавист,излиза че които не иска да работи и не става за нищо може само да обижда и да си седи в Б-ка!
  • 133 Гиис

    13 1 Отговор
    Днес имаше самолет от Лондон на българия ер. То всички полети трябва да се спрат. Ние седим повече от месец в карантина, а гастърите да ни носят бацили! Да си стоят лъдето са и като приключи пандемията да се приберат! И аз исках да съм със семейството на великден ама не ми дадоха да напусна София!
  • 134 Същив

    7 0 Отговор

    До коментар #93 от "Димитрова":

    Пенсиите ние си изкарахме,а вие ги изхарчихте.с този мързел ще бъдете по зле от нас и ще скачате/кои не скача е/ на кафяво-жълто!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Невеж

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Разсилен":

    Само че лещата е 100 лв и е фалш и т..н самознайко!
  • 137 1234

    10 5 Отговор
    и защо сега се сетихте да си дойдете , нали бяхте голямото нещо , снимахте се с купища пари и хвалехте живота в чужбина , нали ви е хубаво там защо сега идвате да вземате от нашите пари ,стойте си там
  • 138 Ника

    12 5 Отговор
    От гурбета само вируса носят . Тука се редят пред бюрата по труда да взимат от роботещите хора, неосигурени здравно и пак ние плащаме, седим затворени повече от месец и не се знае още колко.Не ни трябвате безполезни сте и много вредите. Вие не сте българи. България не ви трябваше ,сега вие не й трябвате .
  • 139 Сега

    5 0 Отговор

    До коментар #79 от "Филип":

    Не обяснявай ,да живеят в тъмна-светлина и да бъдат щастливи!
  • 140 Скит'Ник

    10 1 Отговор
    "и че Република България се отказва и абдикира от нейните граждани зад граница"..
    А ДОБЪР ДЕН ..ТИ СЕГА ЛИ ГО РАЗБРА ПРИЯТЕЛ????
    Тия същите думи, съм ги чувал дословно, произнесени от уродливата уста, на една своолоч от една ....български магистрат -се самоопределяше в българско посолство в Астана (Казахстан) през 2010.
    И даже ми махаше един лист, смачкан-някаква декларация да съм подписвал, че се отказвам Аз САМИЯТ , от юридическа закрила като бг.гражданин от страна на Посолството и Външно министерство.
    САМО ТРЕПАНЕ НА тия магистрати,прокурори и съдии -ПРОДАЖНА БЕЗ РОДОВА ИЗМЕТ
  • 141 Кажи честно..!

    17 0 Отговор
    Какви българи се връщат? Българи от ромски произход и такива, които са една-две години зад граница. Като гледам, колко "осакатени "хорица и коментари има тук и надеждата да променим тук тези,които останахме клони към нула!
  • 142 Сашо

    6 1 Отговор
    Абе вие не сте добре кви царски корони ви гонят няма такова нещо всичко е спеколация да ни поробят

    Коментиран от #164

  • 143 Nol-Hal

    13 1 Отговор
    Един милиард Евро влизат в България от работещите в чужбина деветдесет и девет процента от българския бизнес не вкарва такива пари в държавата щото укрива данъци и пари вчужди сметки, те за 1 седмица карантина фалира ха и запали ха работниците с заплатите
  • 144 Имигранта

    10 5 Отговор

    До коментар #93 от "Димитрова":

    Пенсиите на нашите родители НЕ ги изкарваш ти.ТЕ са си ги изкарали когато са работели за тях.М.ършо
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Pilot

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Лошо":

    Спряха WIZZ , а Еър България не !
    И като ни осъдят пак Ганьо ще плаща !
  • 147 Имигранта

    1 0 Отговор

    До коментар #145 от "SSSSSSS":

    Ти умен ли си?
  • 148 Gotin

    8 5 Отговор
    Да бяхте се сетили по рано да се приберете не да гледате да вземете максимума.Алчен г.з глава затрива.Сега ще си изядете каквото сте изкарали на улицата.
  • 149 До Гошо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гошо":

    Много си неграмотен .За твое малко успокоение заявявам,че и тези които са писали статията са също пълни неграмотници.
  • 150 Крис

    12 3 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Много сте в грешка.Познавам зъболекари,инженери,хора които работят в сферата на услугите,които също са без работа в момента,въпреки доброто образование и отличен английски.Засега получават пари от държавата,но не се знае до кога.Наредили сме се за помощи,като малцинствата,които осъждаме в България.Унизително,но нямаш избор.Само че както и в България и тук държавата не обича да дава помощи.В много случаи парите,които отпускат не покриват безумно високите сметки.Затова и хората се прибират.В Лондон една двойна стая е около 640-720£ на месец.Трудно се оцелява.За да помощи е желателно да си от над две години тук.И т.н.
    По-важното в случая е за кого се мислят някои от коментиращите,за да определят кой и къде да ходи и да живее?!? Докато злобата и завистта са основна черта на българите и държавата ще е на този хал! Лека вечер!

    Коментиран от #161

  • 151 2487

    11 1 Отговор
    Не се спряха...
    Умиране има,спиране не.
    Имали били билети.Хахахаха...(билети за къде???За Ада ли?)
    Бива ли толкова недоимък на разум да има?????
    То едно говедо има повече "акъл".
    От кога се е заговорило за проблем???
    Не слушат ли,не четат ли?
    p.с.Алеко,твоят Бай Ганьо е ВЕЧЕН!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Неделчева

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Кортев":

    Българина в общи линии е богат човек.Е има и бедни,но без тях няма как.Предимно необразовани или такива без никакви допълнителни след средно:сервитьорки,бармани,таксиджии и т.н..Осигурявани на 4 часа или без такива.А сега реват.Това е положението.

    Коментиран от #158

  • 156 факт

    3 2 Отговор
    управляващите да се поставят под карантина до живот!
  • 157 Един народ сме

    12 1 Отговор
    Не се сърдете на хората ча са в чужда държава за да искарат препитание за семействата си. Те не са избягали от хубаво. Ми ако си бяха в България как бат Бойко щеше да отчете ниска безработица. Хайде да си признаем. Страх ни е че се връщат защото държавата ни е финансово колабирали и няма работни места за тях. Страх ни е че нашите доходи ще стават по-ниски. Забравихте ли предната криза. Тези хора тогава спасиха много семейства от банки и недоимък. Разберете! Един народ сме. По-добре завърнали се нашенци, отколкото мигранти от Африка и Арабия.
  • 158 Понеделчева

    3 0 Отговор

    До коментар #155 от "Неделчева":

    Не виждаш по-далеко от носът си,
  • 159 gost1

    4 4 Отговор
    да си стоят в държавите където живеят и си плащат данъците за какво да си идват ние си стоим по къщите да болни се връщат,нали ние сме глупави че сме останали в България те са отищли в уредени страни ами да си стоят там.
  • 160 мак

    5 0 Отговор
    Много отдавна трябваше да спрат тези полети. До оня ден имаше поне три полета до и от Лондон за летище София. Тези гнусни совалки нямаха край. Разберете, нищо в живота не е даденост и гарантирано за винаги. Да прекараме известно време без връзки с метрополията, не се ли налетяхте достатъчно, не получихте ли всички възможности?
  • 161 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #150 от "Крис":

    Не съм в грешка,но няма да спорим.Говорим за конкретния случай в момента и оттам правя леко обобщение на масовите случаи на заети зад граница.Не знам в Лондон колко струва двойна стая и най важното в кой квартал е тази стая, но ще ви дам пример,реален,към днешна дата.Малка къща в Нотингам,3 стаи с кухничка е 800 паунда месечно, но това няма отвошение към ситуацията която коментираме. Вашите образовани познати са капка в морето от необразовани,незнаещи добре или въобще
    езика на държавата в която пребивават.И работещи най ниско платената работа,която става автоматично още по ниско платена в момента в който бъдещия им рабатодател се запознае с тях.За това говорим.
  • 162 Нее

    9 4 Отговор
    До коментар 157
    Извинете, кога точно се сетиха че сме един народ? И не разбирам, ние нямаме право да отидем до кварталната градинка, но за полетите от Лондон, Амстердам и Дортмунд имат свобода. Те са привилегировани, како обикновено.

    Коментиран от #175

  • 163 мак

    7 0 Отговор
    Българина си мисли че е център на земното кълбо. И все срещу него има заговор, все той е жертвичка. Поемете си отговорност, никой не ви е длъжен. Щял да плати? Веднага да се обадим в телевизията и да кажем"Вавсякъде по света, само в България..."
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Нее

    4 0 Отговор
    И аз години не съм напускал София, и много хора са така. Искат ви пари, не, няма полети дори и с пари.
  • 166 Поемете си отговорност

    11 1 Отговор
    Един месец се занимавахме с мъчениците, които трябваше да се приберат от Мароко, Хондурас и Австрия. Сега сме загрижени кога пак ще ходят на почивка. Сега още оплаквания, нямало полет от Англия, цели два дена! Веднага чартърен полет да им пратят, без да плащат. Но за разнасяне на заразата, кой ще плати, не знам.
  • 167 2 дена без полет до uk

    3 1 Отговор
    Че само от два дни май няма полети от Лондон...Те са по-начесто от някои рейсове.
  • 168 Суси

    4 1 Отговор
    Който иска да се прибере, ще намери начин да го направи, директно или чрез др държави, но при спазване на съответните правила и карантина. Не са ви виновни нито България, нито нейните институции...
  • 169 меги

    5 2 Отговор
    Тези хора не разбраха ли какво става? Щели да пътуват през Париж, Прага, Будапеща?? Седнете на е едно място, както всички, никой не ви е длъжен.
  • 170 Хей

    4 4 Отговор
    Там си стоите.
  • 171 Да го бухат

    1 0 Отговор
    всички политици навсякаде по света.
  • 172 Хитлера

    1 4 Отговор
    кога немаше курона не се сещахте за БГ-ТО,а сега много ви липсва.Изобщо не ни трябвате
  • 173 пешо

    2 5 Отговор
    Щом ,са избрали да работят и живеят извън България,да си седят там.
  • 174 Ина Георгиева

    10 2 Отговор
    Как не ви е срам! Колко сте злобни. За всички, които оставиха тези злобни и жлъчни коментари само ще кажа едно, добре че са тези
    “ мизерстващи” зад граница, че ако чакахте на Б.Б....да не казвам какво щеше да. Само за първата половина на годината ( 2019) парите, дошли у нас зад граница, са 624 милиона евро.
    Най-много пари в страната ни влизат от тези емигранти, които Вие сега им казвате да го духат!
  • 175 Един народ сме

    8 1 Отговор

    До коментар #162 от "Нее":

    Или си много млад или имаш къса памет. Ззабравихте ли предната криза? Забравихте те ли тогавашната безработица? Забравихте ли високите банкови лихви и отнетите жилища на останалите без работа кредитоползватели? Забравихте ли че много от тези хора зарязаха семействата си за да могът да ги осигурят? Забравихте ли че на държавата не ѝ пукаше за обеднялото население? Е.. сега ще се сетите!
  • 176 Един народ

    3 2 Отговор
    Един народ сме, вярно! Което значи, че тези, които се връщат от чужбина, трябва да мислят за близки, роднини, съграждани, народ! А не да заразяват наред с коронавируси, поради своята слободия! При това, виждате ли, заплашват, че щели да очернят България в медиите. От слободия днес англичаните са на този хал! Стойте си там, където сте, (в Англия търсят работници за полето) докато не се научите да бъдете отговорни към роднини, държава и народ, вместо да мислите само за себе си!

    Коментиран от #178

  • 177 Един народ

    2 1 Отговор
    В Европа и в САЩ се вихри коронавирусът като резултат от слободията на техните граждани и управленската идея за естествения имунитет, която много напомня за друга една идея: за естествения отбор като оцеляване на по-силния физически, финансово и в йерархията на държавата. При това никой не е доказал още, че има траен имунитет след заразяване с коронавирус. Колкото има имунитет след зараза със СПИН вируса...
  • 178 Един народ сме

    5 0 Отговор

    До коментар #176 от "Един народ":

    Аз живея и работя в България. Никога не съм излизал. Аз обаче помня какво беше! Виждам какво е сега? Предполагам какво ще стане!

    Коментиран от #179

  • 179 Един народ сме

    5 1 Отговор

    До коментар #178 от "Един народ сме":

    И ме боли! Ама много ме боли!
  • 180 Съдията Дред

    7 3 Отговор
    Само за справка - вчера, в деня на публикуване на статията, на летище София кацна полета на България ер от Лондон. Двата полета на Уиз Ер са анулирани. Могат да се приберат, но нашенските скрънзи стискат. Що да ми пука за хора, пътуващи само с гащите на д.пето си? И какви са тези празници с роднини, за социална дистанция и карантина не са ли чули ?
  • 181 Пирата

    1 3 Отговор

    До коментар #75 от "Все виновна БГ":

    Няма нужда да им обясняваш , доста от пишещите са летели по 1-2 пъти, пък може и да не са летели със самолет!
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Матеора

    6 3 Отговор
    Е такъв злъчен народ като Българския никъде няма по света, признавам. Само ще добавя че това което ви се случва като цяло не е без причина, заслужават повече от глад и синджир на вратъ.
  • 184 Един

    8 2 Отговор

    До коментар #45 от "ИЗВЪН":

    Браво,много точен коментар,от мен + Тези дето плюят защо не се запитат защо тези хора са напуснали българия. Или трябва да кършат ръце и да се оплакват колко е тежък живота в бг докато семействата им мизерстват с по 600 лв заплата. Всеки е свободен да се бори за доброто на близките си както го разбира. Айде стига с тази жалка злоба и завист
  • 185 Отчето

    5 3 Отговор
    Бай ганьо е простак и прост го е раждал. Има хора в чужбина които са в командировка и изкат да се преберат има и постоянно живеещи които не искат не бъркайте нещата ала ганьо е прост щот прост го е родил и бърза да дава мнение без да е помислил
  • 186 Я ми кажи

    6 1 Отговор

    До коментар #75 от "Все виновна БГ":

    А защо нашето посолство отказва комуникация с българите? За какво са изпратени? За какво им плащаме, ти и аз?
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Kritik

    4 3 Отговор
    Само да ви кажа на вас който сте били на летището и сега ревете.Явно сте много изглупавели в англия.медиите гърмат от инфо ,че границите са затворени,че неможе да се патува или ще си карантина в бг 14 дена,какъв велигден с роднини искате?Българина е глупаво тъпо живитно ма най тъпото.Безхаберно безмозъчно.Добре сте стояли и прецакани за да ви дойде малко поне акъл.аз няма да кажа СЪЖАЛЯВАМ
  • 189 айде у лево

    4 3 Отговор
    Много се извинявам или по-скоро не се, но тези хора на Марс ли са живели последния месец и половина?! От 13.03. има извънредно положение. България е под карантина. Влизащите в БГ - под 14 дневна такава. Какви близки, какви празници, вие имате ли акъл? Идвате да ни заразите, не се спряхте, само г-за си гледате. Там било хубаво, кинти, условия. Ми стойте си там, бе! Ние тука сме кретени, тука било гадно, що се връщате тогава? Вбеяват ме такива, все някой им длъжен, разбираш ли!!!
  • 190 гоггог

    3 2 Отговор
    Не стига че изобщо им разрешха да се прибират от чужбина, което беше огромна грешка, те се сетили в 6 без 5. Кючек, разбираш ли!
  • 191 Една българка

    5 2 Отговор
    Колко злоба и завист ??? Живея в Кипър. При първите 30 случая затвориха летищата. Много местни, които живеят, учат или се лекуват в чужбина, не можаха да се върнат навреме. Тук обаче се обединиха хората( за разлика от вас) и настояваха за извънредни полети ,за да приберат сънародниците си. Идваха си и веднага под карантина в хотелите. Никой от хората тук не каза " стойте си там, където сте, предатели , ще ни заразите и нас" . За тези, които решиха да останат в Англия , се организира масово събиране на пакети с помощи, за да им се изпратят. Сега пак изпратиха самолет , да прибере още желаещи да се върнат.
    Жалкото в случая е, че много кипърци, посетили България казват, как ние БЪЛГАРИТЕ сме гостоприемни и човечни хора. Де сега да ви видят "човечността" . Да, живеем в чужбина, какво от това? В дома ми има постоянно български стоки, отпуската си караме в БГ,( не защото е евтино, напротив , на съпруга ми му харесва моята държава, но в момента ме пита какво пиша и ме е срам да му кажа колко лоши и завистливи хора сме всъщност.
  • 192 Васил

    1 2 Отговор
    Да се седят там!
  • 193 Бай Уй

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    И тебе не са те правили по правелният начин., в задния двор са те правили.
  • 194 Карантина

    3 0 Отговор
    Те искали да се приберат, за да изкарат празниците със семействата си!!!!! Трябва да сте под карантина, а не на маси.
  • 195 Д. Д.

    0 0 Отговор
    От кого е издадена тази заповед?
  • 196 Радост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    Защото драги ми сънароднико ,нашите зъболекари са в пъти по добри. Иначе и аз съм в ниско квалифицирания сектор ,ма не мизерствам хич даже 😁и сега даже ще ме обещетят докато чакам да мине короната .късмет на всички
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Короната няма да ви убие,но тъпотата -да":

    Защо по презумция трябва да мизерстват?
    Каква е тая нагласа или може би коментират преуспяващи в България хора работещи на мин. заплата и доплащане под масата.
  • 199 Потресена

    0 1 Отговор
    Хора, осъзнайте се! 90% от коментарите са пропити от злоба/завист/неудовлетворение от собствения си живот. Не ви ли прави впечатление, че говорите като онези, след 9 септември 1944 - богатите са мизерници, убийци, кръвопийци, врагове на народа....
    Толкова бързо ли забравихте как живяхме 50 след това - всеки в черупката си, пазаруване САМО с "връзки", пълна липса на информация или само дезинформация.
    Смятате ли, че ВСИЧКИ извън България са болни и имат 1 цел - да заразят всички .???
    Ужасена съм от посоката на мисленето ви.

    Коментиран от #200

  • 200 възмутена

    0 1 Отговор

    До коментар #199 от "Потресена":

    Не, не е същото! Сега става дума за съвсем друго! Сега се разболяваме и умираме - ние, или нашите родители, а понякога и нашите деца! Имам млада дъщеря, която обаче е с 2 хронични заболявания и стара майка, която е с високо кръвно и болно сърце. Ако заради ей такива , които преди време "си биеха камшика" да ходят на Запад да мият чинии и да бършат по**ани задници на старите западняци , а сега дойде още зараза тук и се разболеят детето ми и майка ми - хич няма от какво да ме е срам! Отдавна съм си научила урока, че "всеки си гледа интереса" и то точно от такива като онези, които сега искат да се връщат и да ни носят още зараза! И хич не ме интересуват, щото за мен моят интерес - да опазя здравето и живота на семейството ми, е най-важният на света! Разбра ли ме, потресена?! МММ?!
  • 201 Изумен

    1 0 Отговор
    Именно заради отношението което получаваме в България сме се “продали” на друга държава! Не мога да повярвам какви хора има!! Изключително невъзпитани и изключително деградирали! Не мога да повярвам че в този труден момент държавата ни отказва да прибере своите! Факт е че има много безотговорни хора които не спазват карантинния период от 14 дни, не нека не слагаме всички под общ знаменател.. Изумявам се от простотията българска! Преди всичко сме хора и смело мога да твърдя че в тези моменти трябва да се подкрепяме, а не да се нападаме едни други...
  • 202 тез бетер Гербаджий

    0 1 Отговор
    освободиха квартирата навръх тая епидемия сега що щели да дадът некой паунд за през Париж или Берлин...ми стойте тогава на хотел в Лутън тогава бах ти и циганите тея
  • 203 да де

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "Порно":

    да де прибират се в бегето на по лека и по доходна работа
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 абе Кортев

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кортев":

    аз нали съм в англия и мислих да си идвам, ама като стана тая беля с вируса и се отказах чудо голямо, а и в крайна сметка са им казали ако толкова искат през друга страна нямат проблеми. ама те ривът що щели да дадът £2-300 отгоре
    или искат тиквата да им ги плати щото са от електората им
  • 206 бай Иванее

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Бай Иван":

    тея не са емигранти тия са гастербайтери
    емигрантите сме си тук и си стоим тук
    спи спокойно
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.