25 Юни, 2020 12:14 1 299 1

Виетнам все още не е готов да посреща международни туристи

  • виетнам-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • граничен контрол

Повече от два месеца няма данни за нови случаи на коронавирус във Виетнам

Въпреки успешното овладяване на епидемията от коронавирус, Виетнам все още не планира да отваря границите си за международни туристи поради опасения, че това може да доведе до втора вълна от инфекции, заяви премиерът на страната в сряда. Това предаде Reuters.

Благодарение на агресивна, целенасочена програма за тестване и централизирана карантинна система, Виетнам успя да регистрира само 352 потвърдени случаи на заразата, повечето от които са се възстановили. Няма данни за починали от Covid-19 в страната.

„Виетнам все още не е готов да посреща отново международни туристи. Чуждестранни експерти, висококвалифицирани работници и инвеститори са добре дошли, но ще бъдат внимателно наблюдавани", заяви премиерът Нгуен Суан Фук в изявление, публикувано на правителствения уебсайт в сряда.

На висококвалифицирани чуждестранни експерти, като инженери, е било разрешено да влизат във Виетнам със специални полети, след което те са били поставяни под карантина в хотели. По този начин правителството е целяло да предпази икономиката от изпадане в рецесия на фона на глобалната криза. Премиерът Фук каза, че честотата на такива полети трябва да бъде увеличена.

Повече от два месеца няма данни за нови случаи на коронавирус във Виетнам. В началото на юни Ханой заяви, че планира да възобнови полетите до някои държави, които не са регистрирали инфекции в продължение на 30 дни или повече.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    1 0 Отговор
    БРАВО!