Last news in Fakti

18 Декември, 2020 15:53 5 877 11

Руски лекар пребори коронавируса за седмица с...

  • русия-
  • лекар-
  • гъба-
  • чага-
  • коронавирус-
  • covid-19

Д-р Теплякова използвала мощен природен имуностимулант

Руски лекар пребори коронавируса за седмица с... - 1
Снимки: Shutterstock

Завеждащата лабораторията по микология в Центъра по вирусология “Вектор” - д-р Тамара Теплякова твърди, че гъбата чага е изключително ефективна в борбата с коронавируса, пише zdrave.to.

Самата тя е преболедувала корона инфекцията, затова от личен опит уверява, че гъбата чага помага да се пребори болестта.

“Ние, заедно с мъжа ми, заболяхме от COVID-19 с характерните симптоми - повишена температура, загуба на обоняние. Тестът се оказа положителен. Аз и моите близки приемахме екстракт от чага, наред с предписаното от лекарите лечение. В крайна сметка на 5-ия - 7-ия ден всички оздравяхме“, казва специалистът.

Руски лекар пребори коронавируса за седмица с...

Гъбата чага не позволява на вируса да се размножава, обяснява Тамара Теплякова. Този ефект се постига заради биологичноактивните компоненти, които се образуват при взаимодействието между брезата и гъбата. И още една важна подробност: чага не позволява на кръвта да се сгъстява и предотвратява образуването на тромби, което е много важно за болните от коронавирус.

Учените подчертават, че на ден може да се употребява по 150-200 мл концентрат, като се приема равномерно през целия ден - по глътка на всеки 15-20 минути. И задължително с вода. Много е важно обаче лекарят да оцени състоянието на болния. Изследвания показват, че чага е несъвместима с антибиотици, предупреждава Тамара Теплякова.

Руски лекар пребори коронавируса за седмица с...

Как да си приготвите концентрат от гъбата у дома

Към 200 г суха аптечна суровина от чага се добавя 1 литър обикновена вода, съдът се затваря с капак и се държи на водна баня при 95 градуса. Сложете съда в тенджера с вода и дръжте на слабо нагрят котлон, като не допускате да кипне. След 3 часа добавете около 300 мл гореща вода за допълване на изпарилия се обем течност и дръжте на водна баня още 10 минути. Изключете котлона и оставете до пълно изстиване. Прецедете получената течност през сито, за да се отделят частиците. Екстрактът може да се държи в хладилника 2 седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Doko

    19 15 Отговор
    Докторицата е излекувала с концентрат от гъбата Vodkus Parvakus. Всички вируси бягат от него....
  • 2 Така е най-справедливо!

    8 5 Отговор
    Да се издигне паметник на д - р Теплякова!
  • 3 Рошко

    8 7 Отговор
    Ами като е толкова ефективна що я няма в супермаркетите
  • 4 Ааа

    4 10 Отговор
    Основна съставка на концентрата в рецептата сигурно е водката.
  • 5 цербер

    4 1 Отговор
    РускА лекарКа пребори коронавируса за седмица.
  • 6 щурецъ

    20 1 Отговор
    Гъбата чага не позволява на вируса да се размножава,но в България плесента "чалга"позволява. Не се спазва никаква дистанция и има разголване при чалга-кючеците.
  • 7 Ventura

    6 2 Отговор
    Защо, или ми се струва, че всеки преборил "СОVID" за седмица, е прекарал обикновен сезонен грип, а на нас ни го пробутват, като лошият COVID?
  • 8 любопитен

    3 4 Отговор
    При толкова много хомеопатични продукта , как е разбрала , че именно екстракт от тази гъба , ще я излекува и то за толкова кратко време ???

    Коментиран от #10

  • 9 ники

    3 0 Отговор
    Вирусът умира от чесън и кисело зеле да знаете
  • 10 Вавававававав

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    Чагата се знае от векове-силно антиоксидантно средство и помага много при простуда и вируси.Всички северни народи знаят и ползват чагата.А дали въпросната лекарка се е излекувала иманно с помоща на чагата е друг въпрос...Макар че виждайки спецалността в която работи ,едва ли трябва да подлагаме на съмнение думите и.
  • 11 ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ

    0 0 Отговор
    НОВИЧОКА Е НАЙ СИГУРЕН