6 Март, 2021 14:27 2 208 13

Натискът върху болницата в Шумен се увеличава

  • коронавирус-
  • болница-
  • шумен

Здравното заведение пренасочва пациенти към Търговище

Натискът върху болницата в Шумен се увеличава - 1
Снимка: БГНЕС

Още в началото на седмицата Шуменската болница се препълни с пациенти със симптоми на COVID-19. Хората, за които няма легла, се насочват към Търговище, където епидемичната обстановка, поне засега е по-спокойна. След като през януари в болницата в областния град пациентите с коронавирус бяха задържани около 100 през последните две седмици броят им значително нарасна.

„В момента в болницата ни има около 200 пациенти, лекуващи се от COVID-19. Това е бройка, съизмерима с тази в „Пирогов”. Но за разлика от софийските болници, в нашата работи значително по-малко персонал”. Това заяви в ефира на „Събуди се” директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов.

По думите му спирането на плановия прием за една седмица ще облекчи леко натиска върху здравното заведение. Но МБАЛ-Шумен е единствената болница, която има родилно отделение, спешно отделение и поливалентна хирургия – отделения уникални за областта. „Това, че ще спрем плановия прием донякъде помага, но не сме сигурни, че ще можем да освободим персонал”, посочи той.

„В момента имаме жена на 38-годишна възраст, която е в много тежко състояние и дете на около 2 години, което се нуждае от кислород”, заяви д-р Костов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радефф

    4 17 Отговор
    Ковид няма другари. Бойко лъже. Мутафчийски и щаба са баламурници. Да живее отровното трио и аз вашия господар.
  • 2 И натиска

    9 7 Отговор
    Върху кафявата точка също се увеличава от ковид цирка!
  • 3 Ди Стефано

    16 0 Отговор
    Ясно е , че има покачване , което си е естествено , кръчмите нямат нищо общо , но Борисов се мъчи всячески да стават още и още , нали ги гледам учениците , бият се , целуват се , момиче с момиче , момче с момче се прегръщат , абе трябва да е онлайн. Борисов е хитрец и ще направи така , че точно в края на месеца да има истерия , ще видите , той е тарикат чекмедже.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    12 2 Отговор
    В интерес на истината, каквито и симптоми да имате все са ковид-19 и сте записвани в безкрайната листа на "пандемията". Пръднете ли "ковид", спънете ли се "ковид", останете ли без работа "ковид". Магически съобразено с "Голямото нулиране" на принц Чарлз и Шваб.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 6699

    13 2 Отговор
    Ще подпалят и Търговище, отгоре на цялата бедност и мизерия в града.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Патето Яки

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аз40🏴‍☠️":

    кат та фани ковида друга песен ще запееш с кислород

    Коментиран от #10

  • 8 БОЙКО БОРИСОВ ЛИХВАР №1

    3 0 Отговор
    РАЗДАВА РАЗДАВА НА СУЛЮ И ПУЛЮ ПАРИ ПАРИ НО БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА СЕГА БОЛНИ ЗДРАВИ ТОЙ ГО КАЗА РАБОТЕТЕ И ПАК РАБОТЕТЕ ПАРИТЕ ЗАРАБОТЕТЕ!🐑🐑🐑🐑🐑😬😬😬
  • 9 ТОТАЛНО ОТВАРЯНЕ

    3 1 Отговор
    НА ВСИЧКО!СМЪРТ НА БАЦИЛА СВОБОДА НА НАРОДА😀😀😀😀😀
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Патето Яки":

    Ходи си с маската, дръж се на дистанция от хора, чакай на опашката и се ваксинирай смело ... гласувай за Боко, бъди щастлив. После дано има след време, за да се сещаш за оня с песента за ковида.

    Коментиран от #12

  • 11 Ковачев

    2 1 Отговор
    Я в Дели ормана Турчулята ги тресяло Ков 19 ! Сигорно щото не носят шалвари за проветрение. То един град тва Шумен ама остаии, Те са в котловина ниско кадето се задържа Заразата. Евакуираите ги за Турция. Сега по изборите ще има повечко Автобуси Шумен- Инстанбул таман организиран транспорт.На Авто гарата там гамжи от турчуляци. Българска реч рятко се чува. На Бойко ако му требат глаове да пълни казана с кебапчета и кюфтета и там.Направо ще спечели и по следващите избори от един път.м
  • 12 Прав си

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аз40🏴‍☠️":

    Само, че лошото е че дебилите с патета са много повече от нормалните и мислещите
  • 13 миро

    1 0 Отговор
    да се построи нова болница,това е решението ама строят само пътища.