23 Март, 2021 17:06 3 660 12

Въведоха промени за освобождаването от карантина

  • коронавирус-
  • мерки-
  • карантина

Неочаквана заповед на здравния министър

Въведоха промени за освобождаването от карантина - 1
Снимка: БГНЕС

Министерство на здравеопазването излезе с нова заповед за освобождаването от карантина. В нея е допълнено, че изолацията на лицата по т. 7 в домашни условия може да се преустанови след седмия ден на задължителната изолация при наличие на два отрицателни резултати от проведено изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 в два последователни дни.

Ето какво пише в допълнението на заповедта на министър проф. Костадин Ангелов:

Заповед за допълнение на Заповед № РД-01-610 от 22.10.2020 г.

На основание чл. 61, ал. 7, 9 и 16 от Закона за здравето, чл. 73 от

Административнопроцесуалния кодекс и във връзка с предложение на главния държавен здравен инспектор

Н А Р Е Ж Д А М:
1. Допълвам Заповед № РД-01-610 от 22.10.2020 г., като създавам т. 8а: „8а. По изключение, изолацията на лицата по т. 7 в домашни условия може да се преустанови след седмия ден на задължителната изолация при наличие на два отрицателни резултати от проведено изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 в два последователни дни“.

2. Заповедта да се публикува на интернет страницата на Министерство на здравеопазването. Заповедта подлежи на обжалване в едномесечен срок от публикуването ѝ на интернет страницата на Министерство на здравеопазването пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Цялата заповед вижте ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ох Баня

    14 1 Отговор
    Стига вече ве дупилези. За един мандат в парламента сте способни и майките си да продадете. Кажете го ясно: Боко ни каза така да направим. Здраве не, глад, мизерия, и студ през юли оставате след вас Бойковистични ... паразити.
  • 2 Ковид 19 хахха

    18 5 Отговор
    Изобщо такава болест няма,тя.е само във главите ви прости .
  • 3 А какво

    11 1 Отговор
    Ще стане ако развие симптоми на осмия ден след направените два теста! Щом е казано 14 дни има защо! Или искат да се харесат на хората и да гласуват за тях! Или пък ги е страх, че няма да има достатъчно гласове и правят тези облекчения! Много ми е интересно ако взетите мерки продължат и след 31 март! Какво ще стане с изборите?

    Коментиран от #10

  • 4 123445

    10 0 Отговор
    аз по добре да си карам 14 дена от колкото да дам по 130 лева за д ва теста ,те и без това си дават болнични от къв зор да бързам да се връщам
  • 5 Вируса

    3 0 Отговор
    Аз за хляб пари нямам.
  • 6 Каква приятна

    4 0 Отговор
    Галеща ухото новина.За онзи,с двеста и два филиала. Над един милион тествани към момента.По стотак от б,дала= на яхти,небостъргачи и осемцифрено число в офшорки.Давайй народе, сега ти е паднало да видиш,че умреш ли от страх да не умреш!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хмммммм

    7 0 Отговор
    Карантината за влизащи в България без PCR-тест е пълна глупост!
    Моя близка представи отрицателен тест в рамките на 24 часа и 10 дена никой от РЗИ не я освободи от карантина. На обаждания по телефона обясняваха, че нямали хора, че станала грешка, че срока бил променен от 24 на 48 часа и т.н. и т.н. Когато го вдигаха, де.
    Както има автоматично вкарване в карантина на границата, така трябва да има и автоматично изкарване при отрицателен тест. Другото е незаконно ограничаване на свободата на придвижване на здрави хора,както и дискриминация.
  • 9 Страхил

    2 0 Отговор
    Интересно във статистиката когато излязат два теста положителни дали ще броят два дни ново заразени защото така вече преброените примерно 1000 човека ако си пуснат нови тестове и излязат положителни ще ги броят за нови зараземи
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кух кат папур

    2 0 Отговор
    Не..еее просто всеки тест е 150лв. знаете за КОЙ.
  • 12 И Теста

    2 0 Отговор
    Ще Е Безплатен НЕ 2 ПО Сто Лева ХаАахА -Еничари