Лошата храна може да спомогне за развитието на рак, от който само за 2018 година са починали 9,6 млн. души.
Не е трудно да ограничим нездравословната храна и да избягваме някои продукти, стига да сме по-спокойни, че така се предпазваме от развитието на страшна болест.
Испански учени посочиха след консумацията на кои храни организмът е предразположен към развитието на различни видове рак.
Според Световната здравна организация, един от най-често срещаните видове рак в днешно време, е ракът на гърдата. След него се нарежда този на дебелото черво.
През 2018 година ракът на гърдата е причинил смъртта на 2,9 милиона жена, а 1,80 млн. души са починали от колоректален рак. В повечето случаи тези заболявания са причинени от хронично възпаление, причинено от злоупотребата с определени видове храни.
Основни причини за рак
В хода на своите изследвания, испанските учени са се опитали да разберат колко силно някои продукти могат да влияят на онкологичните заболявания. Резултатите показали, че червеното месо, всички видове колбаси и консервирани храни са пагубни за организма. В тази група се включват и транс мазнините, които се съдържат в млечните продукти и в голяма степен в маргарина.
Изследователите са установили, че злоупотребата с червено и преработено месо може да допринесе за развитието на рак на дебелото черво.
В същото време представителките на нежния пол много трябва да внимават какво консумират, за да не си докарат голяма беля.
Хората, които са почитатели на горепосочените продукти, трябва да променят начина си на хранене и максимално да ги избягват.
Какво да хапвате
Според учените най-добре да консумирате средиземноморска храна. В проучване, направено с участието на 22 000 души, е установено, че благодарение именно на средиземноморските продукти, се намалява риска от развитието на сърдечни заболявания с 33% и на онкологични – с 24%.
Салатите и пресните зеленчуци, подправени със зехтин, са прекрасни за консумация всеки ден. Може да добавите към тях прясна рибка. През лятото това е лесно, полезно и много свежо.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Тцтцт
Коментиран от #2
19:10 14.06.2021
2 Може
До коментар #1 от "Тцтцт":
У нас са много малко истинските храни, всичко което ядеме влиза в горе упоменатите храни и даже е по зле19:13 14.06.2021
3 123
19:15 14.06.2021
4 Без майтап
Коментиран от #9
19:17 14.06.2021
5 Просто така
Коментиран от #10
19:18 14.06.2021
6 умньо
Коментиран от #23
19:19 14.06.2021
7 Стойчу дядуту
19:27 14.06.2021
8 ВахВах
Коментиран от #19
19:30 14.06.2021
9 деменцията
До коментар #4 от "Без майтап":
Вярно е и рак нямаше...19:33 14.06.2021
10 АНОНИМЕН
До коментар #5 от "Просто така":
Така си е! Безспорно това е скрито продуктово позициониране/както сега му казват/! Аз с удоволствие бих ги командировал тия шпаньолски спецове при тунгуси и евенки за година! Там да ги приучват ония хора на средиземноморка храна! Не, че нещо!19:34 14.06.2021
11 Лора
19:36 14.06.2021
12 Гост
19:37 14.06.2021
13 селтак
19:39 14.06.2021
14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
19:43 14.06.2021
15 Топора
19:57 14.06.2021
16 Дааа
19:58 14.06.2021
17 нема лабаво
20:36 14.06.2021
18 Анонимен
20:39 14.06.2021
19 Дедо нас 90 години
До коментар #8 от "ВахВах":
Аз ям само черен хляб с кисело мляко!!!21:30 14.06.2021
20 Дедо на 90 години
21:31 14.06.2021
21 Свети Петър
22:39 14.06.2021
22 истината
23:09 14.06.2021
23 браво
До коментар #6 от "умньо":
добре казано!голяма грижа, нема що..
полезната храна не е за всеки джоб,
освен това организмът ни не трябва да се изнежва..
трябва да се хапва по малко от всичко и да се пие и да
се пуши, но с мярка.
освен това от голямо значение е приготвянето на храната, т.е.
технологията и т.н...
02:03 15.06.2021
24 НЕН МЕН
Коментиран от #29
16:26 15.06.2021
25 Драйфус
17:35 15.06.2021
26 Хехехе
17:45 15.06.2021
27 аз съм
18:14 15.06.2021
28 Акфодньл
Бизнесмените умориха милиони с химията, която третират растенията, тъпчат животните с лекарства. Да не говорим за психическия и физически тормоз, който извършват във фермите над животните.
18:46 15.06.2021
29 за елита
До коментар #24 от "НЕН МЕН":
винаги се е мислело, за разлика от плебса някъде там в низините забравен от бога и от царя, и по времето на соца беше същото, патрициите се хранеха само с храна по второ направление, за плебса каквото остане, с тази разлика, че поне хляба не беше от фуражно зърно, а сега хляба е от фуражна пшеница с високо съдържание на глутен, които е пагубен за всеки организъм, а хлебната се изнася за белите държави по "второ направление" за долари и евро, нищо ново под слънцето, ще се връщаме на село и ще сковаваме, пардон ще реализираме кочината по думите на Тодор Колев от Опасен чар, и доматите и краставиците и пипера, и така ще се оцелява, а с хляба по добре да се подминава смело, че той става само за животните.15:15 23.06.2021