10 Август, 2021 22:36 3 209 35

В Германия затягат мерките срещу неваксинираните граждани

  • неваксинирани-
  • натиск-
  • четвърта вълна-
  • коронавирус

От октомври правителствата на провинциите възнамеряват да спрат да осигуряват безплатни тестове и да принудят неваксинираните сами да си ги плащат, ако искат да изпълнят изискванията за тестване, за да участват в обществения живот

В Германия затягат мерките срещу неваксинираните граждани - 1
Снимка: Shutterstock

Канцлерът Ангела Меркел и премиерите на 16-те провинции на Германия се очаква по-късно днес да засилят натиска върху неваксинираните и същевременно да облекчат здравните мерки срещу разпространението на коронавируса за имунизираните и преболедувалите, предаде ДПА.

Канцлерът и провинциалните премиери вероятно ще отправят призив към неваксинираните да помогнат в борбата с пандемията, която в последните месеци набра нова сила в резултат на разпространението на силно заразния вариант Делта.

Новите ходове идват на фона на заплаха от четвърта вълна на заразата и още един локдаун в момент, когато Германия се готви да гласува на 26 септември.

По данни на Института по вирусология "Роберт Кох", разпространени преди днешната среща, за последното денонощие в Германия са отчетени 2480 нови случая на заразяване.

Очаква се на съвместното заседание канцлерът и регионалните правителствени ръководители да възнаградят възлизащите на около 55% от населението хора със завършена ваксинация и преболедувалите около 3,7 млн. души с облекчаване през следващите месеци на здравните мерки за тях, като например при изискванията за тестване, се казва в съответния документ, изготвен от канцлерството.

Освен това, от октомври правителствата на провинциите възнамеряват да спрат да осигуряват безплатни тестове и да принудят неваксинираните сами да си ги плащат, ако искат да изпълнят изискванията за тестване, за да участват в обществения живот, предаде БТА.

Само хора, които не могат да бъдат ваксинирани, като бременни жени, подрастващи и деца, ще бъдат изключени от новите правила.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    57 6 Отговор
    Скоро и при нас защото така казва ЕС!

    Коментиран от #6, #20

  • 2 Херман Гъоринг

    68 1 Отговор
    Слагайте им звезди НЕВАКСИНИРАН

    Коментиран от #28

  • 3 Някой

    72 1 Отговор
    Там имат традиции във фашизма...
  • 4 😷😷😷

    67 3 Отговор
    "Само хора, които не могат да бъдат ваксинирани, като бременни жени, подрастващи и деца, ще бъдат изключени от новите правила." Това явно означава, че хора с проблеми и заболявания, ще бъдат принудително "ваксинирани" и вероятно умъртвени ли ? Явно войната която държави обявиха на своите граждани навлиза в нова фаза - Прочистване !
  • 5 ЗИКА

    20 20 Отговор
    НЕВАКСИНИРАНИТЕ ДА ГИ ОБЯВАТ ЗА ВРАГОВЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.
  • 6 Прав си.

    41 7 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Всичко идва от ЕС.Направо си пъхнахме змия в гащите като влезнахме.Сега няма излизане.Ще им играем по свирката.

    Коментиран от #24

  • 7 kkk

    50 2 Отговор
    Съгласен съм- от утре само ваксинираните ще ходят по магазини, заведения, концерти и т.н. ЗАКРИТИ обществени места, включително и на работа с автобус или влак.
    След 1 седмица държавата блокира напълно, след 2 седмици започват масовите уволнения на служители от магазини, заведения и т.н. и после ще ми се молите на колене да изляза от вкъщи и да поработя нещо като не съм ваксиниран ама нема да стане- аз и без друго от поне 10г. работя предимно извън офиса та няма да се мръдна заради вас. Моите служители НЕ работят на "обществено място" и си идват с кола на работа до офиса- тях не ги касае малоумието "ваксинация", а и установих нещо простичко:

    Когато пазаря онлайн спестявам доста пари щото като вляза в магазина освен нужните 10 неща обичайно отнасям и още 5 други маловажни които са ми хванали окото. Накрая пак аз съм на кирия, а търговеца е прецакан...

    Коментиран от #27

  • 8 Пич

    52 1 Отговор
    Експериментът започва от Германия , защото да склонни да отворят нови концлагери за неваксинираните , и от Франция , за да видят дали ще има нова революция... Нас не ни имат за фактор , така че , бъдете готови...

    Коментиран от #13

  • 9 Майна

    54 2 Отговор
    В Саксония съм, в момента тук да отменени дори и маските....Ясно е, че това е унищожаване на всички човешки права.
    Няма никакво нормално обяснение след като плащаш данъци да те лишават да ползваш ресурсите на ДЪРЖАВАТА..ХОРАТА ТРЯБВА ФА СЕ ОСЪЗНАЯТ ...

    Коментиран от #16

  • 10 Седи гледай мача

    45 2 Отговор
    Чакайте да дойде зимата с грипа и вирусите разни и само им гледайте сеира на "вахсинираните" . Като почнат да капят като круши въореки "вахсините".

    Коментиран от #17

  • 11 Значи така

    36 6 Отговор
    Те ще ми пускат тука милиони туристи, а аз заради тях ще трябва да се бода ? Мое ли да се е... в г...!
  • 12 6Х6

    39 2 Отговор
    -Болен ли сте? А, не сте ли? Хайде сега да ви разболеем, за да ви излекуваме! След някой и друг месец и ваксинка ще ви сложим! Тя не е минала всички изпитания, но е безопасна, вервайте ми!
  • 13 Ковидарите

    34 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Малките променливи, като нас винаги объркват сметките не го забравяйте и бъдете готови!
  • 14 ЗАКОНИ

    8 13 Отговор
    Ако се разболеят от Ковид, хората могат да заведат колективен иск и да съдят настоящето и предишно правителство, защото то НЕ спазва законите.
    Как нашите управници НЕ спазват законите?
    ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    Чл. 10. (1) Отказва се издаване на виза и влизане в страната на чужденец, когато:
    ал. 8. Може да се предполага, че ще разпространи тежка заразна болест, страда от заболяване, което според критериите на Министерството на здравеопазването или на Световната здравна организация представлява заплаха за общественото здраве, или не притежава сертификат за ваксинация, или идва от район с усложнена епидемична и епизоотична обстановка;

    Коментиран от #33

  • 15 Hoho Boho

    32 2 Отговор
    ЕС да им отпусне средства за строеж на концлагери за неваксинирани.
    Те имат опит... бързо ще се справят
  • 16 Ти как си

    5 35 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Ти се благодари да не накарат неваксинираните сами да си плащат и лечението, ако се разболеят от Ковид и влязат в болница. Ваксинираните също плащат данъци и откъде накъде техните пари ще отиват да лекуват хора, които се инатят да се ваксинират. (Естествено, изключвам болните и т.н.)

    Коментиран от #26

  • 17 ЕВРО НЮЗ

    31 2 Отговор

    До коментар #10 от "Седи гледай мача":

    Чакам с най голямо нетърпение. Септември, октомври 2019 година в триъгълника Милано Бергамо, Бреша са били всксирани над 850 000 срещу зимния грип. . Резултата по късно го видяха всички.
  • 18 Бългексит

    36 1 Отговор
    Айде вече да се махаме от гоя Еврогейски съюз, че ще почнем да си искаме либералния комунизъм от 50те, който е бил къде-къде по-свободен от новите западни нрави.
  • 19 az #Победа76

    11 2 Отговор
    Голям бой в Литва в момента.... А в РФ при кървавия тиран Путин няма ексцесии.... Такива ми ти работи!
  • 20 Тестер

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Тук на някой някога да му е правен безплатен тест?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рошко

    7 2 Отговор
    Като ви казвам че вече няма ляво и дясно пак не ми вярвайте, светът стана ваксинирани и не ваксинирани, проблема е че в тирето между двата вида са тези с парите които си играят със съдбата ни
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ех, какъв си тарикат, ти,

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "kkk":

    Какъв працаквач на търговци! Хитрец отвсякъде и животът ти един пълен, смислен… Типичен бай Ганьо!
  • 28 ARGON

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Херман Гъоринг":

    Така е. Еврейски ковид-фашизъм. Всяка година в Германия емигрират от Израел 10'000 евреи, които след пристигането си в немската държава, веднага получават привилегии, пенсии и държавни служби на ключови позиции, както и в медиите, и в частния сектор. Германия е под еврейски контрол.
  • 29 Много поздрави

    7 1 Отговор
    Де що имам колеги и познати германци са твърдо против ваксините.
    Вчера имах среща с един човек с, който не се познавах, от самото начало се здрависа с мен, отидохме до офиса му, който е в къщата, майка му и жена му също ме поздравиха със здрависване говорихме и викат пази си здравето както си го правил до сега и не се връзвай на глупости. Така казва и повече от половината свят ама докато ги разпределят тези пари за "устойчивост и развиние" хората ще се поизмъчат от мерки и медии
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    9 1 Отговор
    В Германия не можеш да отидеш дори на зъболекар без коронотест. Или да си направиш определени медицински манипулации или операции. До сега тестовете бяха безплатни. Един вид, ако не искаш да се ваксинираш, ще трябва да се бръкнеш всеки път когато те заболи зъб. Не напирам да им участвувам в обществения живот, мога да мина някой месец и без да ходя на ресторант, кино и кафе. Но когато става въпрос да те отрежат от здравните услуги, въпреки че си плащаш осигуровките, това е нечувана дискриминация.
  • 32 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    5 0 Отговор
    По Европата налагат мерки срещу невакснатите. Но кои са потърпевшите? Най-социални и посещаващи заведения, кина, барове и др. са МЛАДИТЕ. Но младите карат коронаГрипа много леко. А да не забравяме, че и вакснатите го разнасят със същото темпо като невакснатите. Тогава защо настояват да бодат МЛАДИТЕ? Какви са позитивите тук, които да надхвърлят негативите?

    Коментиран от #34

  • 33 Случаен

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЗАКОНИ":

    А ако се разболееш от Спин, ще съдиш ли правителството? Между другото и Спина, както много болести изчезна от полезрението на здравните органи. Или хората наистина вече не се заразяват от Спин, хепатит и т.н.?
  • 34 Случаен

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Позитивите са за фармацевтичните компания и за правителствата, които по този начин по-лесно ще ни контролират. Негативните са си за средностатистическите човеци, които се ваксинират. Никой не поема отговорност, ако се получат здравни усложнения или фатален край.
  • 35 Не съм Социалист или комунист

    2 0 Отговор
    И няма и как на 29годишна възраст да знам какво е, и въпреки, че живея в уж демократична държава, всеки път когато чуя или прочета нещо, което започва с
    "Европейският-та-те в ума на човек изниква негативна настройка, че ще чуе или прочете поредна нелепа и лишена от всякакъв смисъл глупост.
    Всеки път Европейския.... еди кво си ви слага чатала на врата и ви вдига данъците да има за... сещате се кои хорица.
    Всеки път европа иска еди къв си парад еди ква си ваксина еди кво си ограничение.
    Макрон, Меркел, онзи с големия нос и цайсите, мумията от Вашингтон, дори Папата ... погледнете ги само, по нелепи са и от Волен Сидеров или Каракачанов, крайно безидейни хора, найбвероятно под снайпер, без никаква визия за нормален свят, хора като които никой не би искал да изглежда или да следва.