14 Август, 2021 00:49 2 423 5

Над 20 хил. заразени за денонощие в Япония

  • заразени-
  • коронавирус-
  • параолимпиада-
  • ръст

Дневният ръст на инфекциите със SARS-CoV-2 в Япония е най-високият от началото на пандемията

Над 20 хил. заразени за денонощие в Япония - 1
Снимка: БГНЕС

За денонощие коронавирусът в Япония беше открит при повече от 20 000 души. В Токио, където е в сила аварийният режим, за няколко дни преди началото на летните Параолимпийски игри има пик на инфекции.

Дневният ръст на инфекциите със SARS-CoV-2 в Япония е най-високият от началото на пандемията. През последните 24 часа в страната са установени над 20 000 случая, съобщиха местните медии в петък.

В същото време в Токио е имало засечени 5773 инфекции, което е най-високият брой откакто вирусът навлезе в Япония. В града има извънреден режим до 1 септември. Според съобщения на японските медии, летните Параолимпийски игри в Токио ще се проведат без зрители поради влошаването на епидемиологичната обстановка.

Окончателното решение обаче се очаква след срещата на представители на правителството на страната и Международния параолимпийски комитет на 16 август. Параолимпийските игри ще се проведат от 24 август до 5 септември. На Летните олимпийски игри в Токио, които приключиха преди няколко дни, почти всички състезания се проведоха без зрители.

Вирусът SARS-CoV-2, който причинява болестта COVID-19, е идентифициран при повече от 205 милиона души на планетата от началото на пандемията, над 4,3 милиона пациенти с тази инфекция са починали, а около 185 милиона са се възстанови.

Повечето от потвърдените инфекции (над 36 милиона) и смъртни случаи (над 618 хиляди) са в САЩ.

В Япония, с население от 125 милиона, вирусът е открит при 1,08 милиона души, над 15,3 хиляди пациенти с потвърдена диагноза COVID-19 са починали, над 930 хиляди са се възстановили и са били изписани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРО НЮЗ

    23 0 Отговор
    А в Европа 20 000 починали след боцкане и в регион Лацио ( Италия) 80 000 получили странични ефекти.
  • 2 4658

    21 1 Отговор
    Ако някой вярва на тези статии то до сега жив човек не би трябвало да е останал на тази планета. Жалки и смешни.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 инфлуенцата

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "4658":

    това е неграмотна глупост.по време на пандемията от испански грип през 1918 година са починали не по малко от 20 милиона човека!
  • 4 ARGON

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "4658":

    Лъжи и дезинформация. Вирусът SARS-CoV-2 не съществува, защото няма изолат.
  • 5 GnG

    4 0 Отговор
    Явно, ГЛОБАЛИСТИТЕ, няма да спрат да ни занимават с БОЛЕСТИ и ВИРУСИ, докато не провокират ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ и не ЗАДЪЛЖАТ държавите с НЕПОСИЛНИ ДЪЛГОВЕ, към ЧАСТНИТЕ БАНКИ, печатащи "законно" НЕОБЕЗПЕЧЕНИ пари !!