19 Октомври, 2021 09:33 2 189 14

Лекарите: Стратегията на НОЩ беше да плаши хората, сега изобщо няма стратегия

  • лекари-
  • стратегия-
  • нощ-
  • плаши хората-
  • няма стратегия

Имунолог и кардиолог дискутират пречат или помагат ваксините срещу пандемията 

Лекарите: Стратегията на НОЩ беше да плаши хората, сега изобщо няма стратегия - 1
Снимка: БГНЕС

В подкаста на БНР "COVID ваксините" отново бе дискутирана темата "За и против ваксините" и как тази тема се пречупва през действията на институциите.Своето мнение изразиха проф. д-р Доброслав Кюркчиев от УМБАЛ "Свети Иван Рилски", началник на лаборатория по Клинична имунология и д-р Любомир Димитров - началник на Отделение по детска кардиология в Националната кардиологична болница

"Идеята, че по някакъв начин институциите целят контрол над хората, включително чрез ваксинациите, не е никак за подценяване. Много хора мислят доста стройно по този начин, като сред тях присъстват и откровено налудничави теории за ролята на ваксините, като начин на следене на хората. Т.е у нас е налице едно недоверие към институциите, които манипулират индивида, за да се поддържа глобалния ред", сподели проф. Кюркчиев и допълни:

"Институциите трябва по някакъв ред да комуникират с хора с подобни нагласи. Но в България те имат изключително пасивна роля.

"Щабът по никакъв начин не беше мост между институциите и гражданите във връзка и с ваксинирането ни. Това беше крайно неправилна стратегия. Чрез НОЩ се всяваше страх у хората – това беше тяхната стратегия. А сега изобщо няма стратегия, аз поне не виждам“. Това смята проф. Доброслав Кюркчиев.
„Недоверието на хората към ваксините е право пропорционално на недоверието на хората към управляващите изобщо. Затова и процентът на ваксинираните у нас не е изненадващ.

Ако бяха положени усилия от държавата да се рекламира ваксината като добър маркетингов продукт, това нямаше да се случи. А не беше така в останалите държави. Защото не беше достатъчно само да се ваксинират пред медиите известни лица. Значителна роля за ниския процент ваксинирани имат и медиите", заяви д-р Любомир Димитров.

По думите му медиите са допуснали некомпетентни хора да се изказват за ваксините. Включително медици, за които след последните избори е станало ясно защо го правят, посочи д-р Димитров.

Кой ще им потърси сметка на тези хора да правят политическа кариера със страховете на хората“, попита д-р Димитров."И най-голяма ни грешка, от която не се поучихме от другите държави е, че направихме всички болници COVID-болници. А като такава болница трябваше да бъде определена ВМА, която е точно за реакции при екстремни ситуации. Статистиката сочи, че нашите пациенти на апаратна вентилация просто не оживяваха...", разказа още д-р Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми

    15 4 Отговор
    Кълвачите от НОЩ сами си го направиха и сега ситуацията е сетила се Мара да се побара
  • 2 др Гей Билтс

    29 5 Отговор
    Стратегията на НОЩ беше да си прибере биткойните, да ги изхарчи сега да застъпи наново с приказките за черни чували и хладилни камиони. Иначе грам не им дреме, колко е болен народът и от какво точно гине по мизерните бонични кревати.
  • 3 Факт

    27 5 Отговор
    МЕДИКОФАШИЗЪМ!!!
  • 4 Пич

    19 4 Отговор
    Ти да видиш...!!! Медиите им виновни , защото давали думата демократично на всички хора...!!? Абе , Гьобелс не е бил такъв тъпанар бе...!!!
  • 5 Мдааа....

    19 4 Отговор
    Сега се засилили да плашат хората с лъжи, че болниците били пълни и нямало места.Умирали родилки с Ковид и малки деца.Абе театър.На комшията жена му е санитарка и оня ден е питах верно ли е,че няма места.Лъжат вика..нали чистя стаите.Белодробното има 6 души другото всичко празно.От Ковид имало 4-5 човека и те били възрастни .
  • 6 Някой

    13 1 Отговор
    Последното изречение ме изуми - пациентите на апаратна вентилация "просто" не оцеляваха...

    Просто лекарите са явно пълни некадърници. Мисля, имаше статистика, че само 10% от хората поставени на изкуствена вентиалция, оцелявали. Не знам как е в страните давани ни за применр, но заключението няма да е в полза на болниците и лекарите в тях. Излиза, че едва ли не, по-голям шанс за оцеляване има човек, ако не постъпи в болница. Иначе става част от системата за всяване на страх и за печелене на пари. Ама като стока...
  • 7 Айнщайн

    4 3 Отговор
    Всички българи занимаващи се с точни науки знаят само:
    - 0 или 1 /стоп - старт / работа - авария / бяло - черно
    Когато ваксините заработят по този начин мисля че всички ще го направят и нямате нужда от никакви реклами
    Ако аз изпратя бригада да работи и им кажа - Спрях тока, НО има 30% шанс да попаднете под напрежение и 10% да умрете знаете ли какво ме чака!?
  • 8 Фффффф

    5 2 Отговор
    Тогава всички лазехте в краката на тиквата
  • 9 Пипи Чорапчето

    13 2 Отговор
    Свекър ми, светла му памет, имаше една приказка: "едно кило брашно да имаш, дай го на хлебар хляб да ти омеси".
    Та, като почна натиска с ваксините, първо чекнах приятели и познати доктори да ги питам да се бода ли. Никой от тях не ми каза безапелационно да!
    После реших да следя статистиката за % ваксинирани сред медицинските лица, защото те са тези, които са най-застрашени - ами към днешна дата е около 40...
    Еми и ние като тях - на изчакване сме, и не разбирам що се гневите на "простия" българин при това положение?
    А иначе - последният абзац от статията си струва да се анализира!
  • 10 Перо

    8 1 Отговор
    Маса некадърни доктори и математици с интернет знания за вируса,станаха професори,само по пропагандни заслуги /чрез некадърна методика/ към ваксинирането. Аз им казвам КОВИД професори. Те са главния отблъскващ фактор!
  • 11 Аззи

    3 5 Отговор
    Аз пък съм доволен от сегашното управление на кризата - всички правила са ясни, знае се кога какво ще се случи. А отговорни сме всичи ние, че не спазваме препоръките и сами тикаме каруцата у барата.
  • 12 ivo

    0 3 Отговор
    НЕКА СПРЕМ С НАЛАГАНЕ НА СТРАХ ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ - ОСНОВНО ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ, КУПЕНИ ЛЕКАРИ И ПРАВИТЕЛСТВА ИЗПЪЛНЯВАЩИ РОЛЯ НА АКЦИОНЕРИ ВЪВ ФАРМА КОМПАНИЙТЕ!!! ДА СПРЕМ ДИСКРИМИНАЦИЯТА И ФАШИЗМА НА 14.11.2021Г. , КАТО ГЛАСУВАМЕ ЗА ВОЛЕН СИДЕРОВ И "АТАКА"
  • 13 потрес

    2 2 Отговор
    Мутафчийски да отговаря пред народния съд. Виновен е за провала. Сега ни чул, ни видял. Спотайва се и си харчи спечеленото.
  • 14 Ако беше Средновековието, Врачките

    3 1 Отговор
    Витанов и Л Томов щяха да бъдат публично наказани на някой площад!! Знаете как са наказвани врачки и Вещици!!!