Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 20:04 2 373 16

Разследват лекар в Мадан за фиктивни ваксинации срещу COVID-19

  • лекар-
  • мадан-
  • разследват-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • фиктивни

Проверява се целият период, в който лекарят е поставял ваксини срещу вируса 

Разследват лекар в Мадан за фиктивни ваксинации срещу COVID-19 - 1
Снимка: btvnovinite.bg

Лекар в Мадан се разследва заради фиктивни ваксинации срещу COVID-19. В електронната система като имунизирани са вписани хора, на които той реално не е поставил доза. Прокуратурата образува досъдебно производство, разказват от bTV.
Жена отива да се ваксинира с препарата на "Янсен". И разбира, че вече има поставена доза от друга ваксина - "Астра Зенека". При това от личния ѝ лекар.

"Направих си ваксината и отидох на работа, казаха ми, че по-късно ще ми издадат сертификата, само трябва да се обработи в системата. След половин час ми се обадиха и ми казаха, че имам поставена първа доза на "Астра Зенека", която не знам откъде е дошла", обясни жената.

В тази ситуация се оказват още трима души. Двама от тях също са от пациентската листа на лекаря. Версията на лекаря д-р Георги Андреев е , че е допусната техническа грешка.

"Няма да говоря нищо, за да не пострадат колеги. Не съм правил фиктивни ваксинации, допуснали сме технически грешки с програмата", твърди лекарят.

През месец май, след получен сигнал, местното РЗИ извършва проверка. Установени са нарушения на Наредбата за имунизациите, заради, които е съставен акт на лекаря. С колко е глобен - здравното министерство не посочва в писмения си отговор до bTV. Здравната каса също санкционира д-р Андреев - с по 150 лева за всеки случай на фиктивна ваксинация.
Преди два дни прокуратурата образува досъдебно производство по случая - за компютърна измама.

"Затова, че извършителят през април и май месец е поддържал заблуждение у служители в РЗОК-Смолян, че са ваксинирани определени лица с ваксина от него, като е въвел компютърни данни в електронния регистър на имунизираните лица , а в действителност не е поставена ваксина, целта е да се набави облага за себе си или другиго", обясни Недко Симов, окръжен прокурор на Смолян.Проверява се целият период, в който лекарят е поставял ваксини срещу COVID-19, за да се види дали няма и други фиктивни ваксинации. Работи се по различни версии - включително мотивът да е 10-те лева, които касата плаща на лекарите за поставена доза или пък самите пациенти да са поискали фиктивното ваксиниране.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    4 13 Отговор
    В МАДАН ВИНОВЕН Е ХОДЖАТА

    Коментиран от #15

  • 2 Монгола

    16 2 Отговор
    Още новини за Ковид мърhиии малко качвате пропагандисти евтини
  • 3 Каква е тази

    21 16 Отговор
    Каква е тази истерия бе хора? Не искам да се ваксинирам и няма да умра, ако известно време не ходя по молове и ресторанти. Право на труд никой не ви отнема. Много пък се разглезихте!

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Оставете човека

    35 5 Отговор
    Добро е направил на хората.
  • 5 Мислещ

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "Каква е тази":

    Как не ти го отнема? Кой нормален човек ще търпи PCR тест през няколко дни, че и ще си плаща за него? Да, не ти отнемат още на 100% правото, ама ако това с теста ви се струва нормално, следващата стъпка ще е 100% отнемане, ако не си набоден. После, ако не си чипиран. После, ако си мислиш "грешните" неща (То това и сега го има, ама аз говоря директно да ти четат мислите и веднага да те изключват от системата, ако ти се зароди някоя "еретична" мисъл).
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ето от къде идват

    3 19 Отговор
    И 5те % умрели с ваксина. Ако всички се ваксинираме фиктивно, няма да има умрели неваксинирани и антиваксърите спокойно ще вирят носове и ще викат, видяхте ли, неваксинираните не умират, а не както сега да се чудят как да замажат положението.

    Коментиран от #12

  • 8 Не на ваксините

    20 7 Отговор
    БРАВО НА ТОЗИ ЛЕКАР. И АЗ ДА БЯХ И АЗ ЩЯХ ДА ПОМАГАМ НА ХОРАТА. ДАНО ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА КАТО НЕГО.

    Коментиран от #16

  • 9 Хаджи Генчо

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Каква е тази":

    Разсъждения като в трети клас! След като се стигна дотук, като не ходиш пет дена в мола и проблема ще се реши, а?
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 3 Отговор
    Заяждате се с човек от Мадан,а тук в софия всичко е в рози....И Какво е направил???Да не е уморил човек???Голямо откритие,няма що.
  • 11 нашия

    17 1 Отговор
    сега ще подведат под оъговорноет един достоен ЧОВЕК....нека да го защитим....
  • 12 Тоалетна хартия

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ето от къде идват":

    Ако не пишеха всички , че са умрели от ковид, нямаше да я има таз истерия!!!! Целта е да се ваксинираш-маркираш, като добиче.... Къде по-страшни болести е имало... И човечеството е отцеляло. Що за човек си, ако мислиш, че на някой политик му пука за теб!!!?? Ти си биологична единца, но с ваксинирането ставащ опитно зайче. Ако българина е прост, няма да е най - старата държава в Европа!!! """" Питай патило, а не старило""" От западна Европа идват само войни, никаква култутура, писменост, религия. Само оФци, гладни за зрелище и с ниски страсти, алчни убийци....примати!!!
  • 13 Истина

    8 3 Отговор
    Не искам да се чипирам с графен и днк от маймуна.Ще ме уволнят и ще се самоубия.
  • 14 подкрепям го

    8 2 Отговор
    това е истински лекар,който мисли за здравето на хората!
  • 15 Към УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ, МЛАДЕЖИ...

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сатъра на Хана":

    ОФИЦИАЛНА статистика и малко МАТЕМАТИКА: В света официално заразените са около 244 млн. От тях починалите са около 5 млн. Това е около 2.1% леталитет в световен мащаб (5/244=2.1/100). За Европа процентът е почти същият. Същевременно в Швеция, която почти нямаше мерки, 89% от починалите са на възраст 70+ години. Това значи, че по-младите от 70г., починали от/с ковид, са около 10%. За наша СИГУРНОСТ да свалим тази граница с 10г. Това значи, че ако сте по-млад от 60г. и АКО се разболеете от ковид, рискът ви да сте сред смъртните случаи е 10% от 2.1%, което е 0.21%. Т.е., шансът ви да ОЦЕЛЕЕТЕ е 99.79%, ако сте по-млад от 60г. Това си е почти 100%. А колкото по-млад от 60г. сте и колкото по-здрав сте, толкова повече този процент се приближава до пълните 100%, като най-близо до 100% "оцеляване" са децата, тийнейджърите и хората до 35г. За какво тогава ви е тази ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА вакса, която НЕ спира заразяване и разпространяване, а само намалявала смъртните случаи. Колко повече да ги намали от 0.21%? Най-много да получите СТРАНИЧНИ реакции и да си скапете живота.
  • 16 Деградирало Общество

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Не на ваксините":

    Сънароднико с това твое мислене ако желаеш да помогнеш на хората и страната емигрирай.