3 Ноември, 2021 17:19 1 238 4

БЛС: Ковид зоните не работят

  • блс-
  • ковид зони-
  • не работят

Каква е логиката ковид кабинетите да съществуват, след като пациентите, които ги посещават, заплащат да бъдат прегледани, независимо дали са здравно- или неосигурени, обясни Брънзалов

БЛС: Ковид зоните не работят - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ковид кабинетите не работят, както трябва - първо, там се изпитват недостатъци от тестове, които се отпускат от МЗ, и второ - населението започна да заплаща диагностицирането, защото кабинетите сключват договори доброволно, но имат допълнително финансиране на всеки преминал пациент. Това заяви д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС на пресконференция в БТА.

Той посочи липсата на диалогичност с НЗОК и даде за пример, че вчера срещата се е провалила, тъй като от НЗОК не дошли на нея. Това допълват от news.bg.

Каква е логиката ковид кабинетите да съществуват, след като пациентите, които ги посещават, заплащат да бъдат прегледани, независимо дали са здравно- или неосигурени, не могат да им се издават безплатни лекарства, работят колеги, които не могат да ги изпишат и пациентите не могат да получават лекарства по простата причина, че списъкът не е 100% реимбурсиран, обясни Брънзалов. В заключение Иван Маджаров съобщи, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров му се е обадил и е уговорена у среща с НС на НЗОК утре в 15.00 ч. в неговия кабинет. "Докога срещите ще се случват в кабинета на министъра", пита той.

Бяха коментирани и лекарствата за коронавирус. В отговор на въпрос Николай Брънзалов уточни, че са в напреднала фаза и ще бъдат внедрени в световен мащаб. "Дай Боже, на пазара ще бъдат одобрени от ЕК и перорални и паратерални медикаменти за лечение на коронавирусна инфекция, никъде по света ги няма", поясни той. 80% прекарват инфекцията с парацетамол, заяви експертът.

От своя страна по темата Асена Сербезова каза, че тепърва ще се берат плодовете на тази разпасана употреба на антибиотици.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРО НЮЗ

    13 0 Отговор
    Успешно работят само Ваксър бонусите на Ковидар Професори, Мисирки и тролове.
  • 2 Активист на БКП

    6 0 Отговор
    То и джипитата не работят!!!
  • 3 Рошко

    3 0 Отговор
    Амс пропагандата работи яко
  • 4 ШИШКО

    1 0 Отговор
    ШИШКО, ЛИЧИ СИ, ЧЕ НЕ СИ ВАКСИНИРАН,... иначе нямаше да пееш тази песен