Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 09:07 1 650

Холистичният подход за зачеване на дете и за кои двойки той ще е най-резултатен

  • холистична медицина-
  • забременяване-
  • бременност

Първата стъпка за успешна бременност е балансираното тегло

Холистичният подход за зачеване на дете и за кои двойки той ще е най-резултатен - 1
Снимкa: Shutterstock

Холистичният подход към зачеването на бебе заслужено става все по-популярен в днешно време и дава добри резултати при двойки между двадесет и пет и четиридесет годишна възраст, които нямат нужда от инвитро процедури. В тази статия ще откриете повече ценна информация и съвети относно типа здравословен живот, който би помогнал за успешно зачеване.

Основните фактори за здраво тяло са храна с високо съдържание на витамини и минерали, подходяща спортна активност и духовни практики за хармония.

Първата стъпка за успешна бременност е балансираното тегло, което трябва да е нито прекалено ниско, нито прекалено високо. Препоръчва се оптимална диета, съставена от храни, богати на:

  • антиоксиданти - сезонни плодове, зеленчуци, сурови ядки и зърнени храни
  • фибри - бобени култури, зърнени култури, плодове и зеленчуци
  • растителен протеин - боб, леща, нахут, семена и ядки
  • полезни мазнини - зехтин, маслини, ядки
  • млечни продукти с по-високо съдържание на мазнини
  • витамини и минерали, ако прецените че диетата, която следвате не доставя всички нужни елементи за оптималното функциониране на организма
  • ограничен прием на кофеин
  • лимитиран прием на алкохол

Към здравословната и балансирана диета е много важно да се добави и спортна активност. Различни спортове са подходящи, стига тренировките да са умерени, а не свръх натоварващи. За да има спорта благоприятно влияние върху опитите за забременяване, той трябва да е цел раздвижване на тялото, балансиране на емоциите и нервната система. Свръхвисоката спортна активност може да попречи на желаната бременност.

В много случаи, обаче, когато не може да се диагностицира реален физически проблем в двойките, често има ментални и емоционални блокажи, заложени зад безплодието. Всеки човек крие в себе си както проблема, така и решението му. Когато двойките общуват открито и се чувстват добре заедно, решението само ще изплува. От огромно значение са спокойната среда и липсата на напрежение и стрес в двойката. Зачеването на дете изисква двама здрави физически и силни по дух родители. Природата е създала човешкото тяло изключително интелигентно, като то винаги се старае да се върне в оптимално балансирано и здраво състояние.

Както стана ясно, важни аспекти за холистичния подход са спокойствието, хармонията и положителните емоции. Те са от огромно значение за положителния климат в дома и по-лесното забременяване на жената. Практики като йога, пилатес и тай чи могат да повлияят благоприятно както на тялото, така и да балансират емоциите и да излекуват лимитиращи и негативни модели на мислене. Медитацията и осъзнатостта за тревожните мисли е от огромно значение за двойките, който искат да имат бебе. Високите нива на стрес и тревожност намаляват шансовете за успешна бременност.

Подходящите хранителни добавки могат да допринесат към цялостното балансиране на организма и по-лесното забременяване. Такива продукти, създадени от FertilAid, могат значително да допринесат за по-бързото зачеване при млади и активни двойки. Продуктите са както за мъже, така и за жени и са идеалната добавка от нужните ключови витамини и минерали, като техния прием не противоречи на холистичния подход. Като допълнение тези продукти детоксикират организма и така създават предпоставка за неговото ефективно функциониране и следователно - по-бързо зачеване.

Ето и някои от тях:

OvaBoost за жени - подобрява качеството на яйцеклетката и функцията на яйчниците. Предпочитан е от жени с поликистоза, самостоятелно или в комбинация с други продукти от гамата FertilAid.

CountBoost за мъже - хранителна добавка, създадена за мъже в репродуктивна възраст, които страдат от нисък брой сперматозоиди.

MotilityBoost за мъже - хранителна добавка, създадена за мъже в репродуктивна възраст със слабо подвижни сперматозоиди.

При желание, ще намерите повече информация за продуктите на FertilAid, както и ценни съвети за вашето репродуктивно здраве тук:

https://fertilaid.bg

Холистичният подход за зачеване на дете и за кои двойки той ще е най-резултатен

Холистичният подход е базиран на вслушване в тялото и адаптиране към нужните промени. Балансираната диета, комбинирана с правилното количество и тип спорт, здрава психика и необходимите хранителни добавки ще ускорят процеса на забременяване при двойките. Не забравяйте, че тайните съставки са любов, вяра и спокойствие.



Свързани новини