Ябълките са едни от най-полезните плодове. За щастие са и от най-разпространените в цял свят. В тях се съдържат огромни количества витамини А, В, Е, С, както и натрий, мед, йод, фосфор, калий и редица други полезни вещества. Когато решим да си приготвим печени ябълки с мед и орехи или спазвайки друга любима рецепта, трябва да знаем, че плодът съумява да запази голяма част от полезните си вещества, независимо, че преминава през термична обработка.
Какво трябва да знаем за печените ябълки?
Печените ябълки са полезни за нас. Вкусовите им качества по нищо не отстъпват на всички онези вредни десерти, претъпкани със захари. Важно е да знаете, че когато преминат през термична обработка, плодовете губят своята киселинност. Дори да имате известни здравословни проблеми със стомаха, съвсем спокойно можете да ги консумирате, без да се тревожите, че ще изпитате дискомфорт. Дори е препоръчително хората, които имат гастрит, да похапват от печените плодове. Освен всичко останало, което споменахме до момента, печените ябълки влияят благоприятно и на кожата на лицето, като успяват да я подмладят и да забавят появата на бръчките.
Специалистите съветват хората, които страдат от сърдечно – съдови заболявания, също да се възползват от свойствата на печените ябълки. Тези вкусни плодове, приготвени по любимата ни рецепта, са полезни и за бъбреците, както и за образуването на костна тъкан. Хората с хипертония също е препоръчително да ги похапват, защото консумацията на печени ябълки може да помогне за нормализирането на кръвното налягане. Приготвянето на тази вкусотия е много лесно. Нужно е да почистите плодовете с вода, да ги разрежете на две и да ги поръсите с канела, орехи и мед. Не е желателно да използвате захар, защото плодовете притежават естествена сладост. Пекат се на бавен огън, докато омекнат и са приятни за похапване.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 оня с магарето
Коментиран от #2
18:36 27.11.2021
2 розово
До коментар #1 от "оня с магарето":
Хранителна добавка ама не от онези които ги рекламират и майките ги дават на децата за имунитет.Коментиран от #3
18:40 27.11.2021
3 оня с магарето
До коментар #2 от "розово":
ако меда е истински по добре да се сложи после след печенето иначе ментето е не по различно от чистата захар18:47 27.11.2021
4 Медунчо
18:50 27.11.2021
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.