Last news in Fakti

7 Декември, 2021 14:55 2 151 2

Популярен зеленчук е Божи дар за женското здраве

  • репички-
  • зеленчуци-
  • полезно-
  • жени-
  • женско здраве

Репичките са особено полезни за жените

Популярен зеленчук е Божи дар за женското здраве - 1
Снимка: Shutterstock

Репичките имат многостранен благоприятен ефект върху човешкия организъм, но за жените могат да се считат за идеален продукт, казва диетологът Анна Дробишева пред руски медии, цитирана от actualno.com.

"Репичките са лечебен зеленчук. Той има антибактериални свойства, така че трябва да се консумира в по-големи количества, ако жената страда от възпаление. Репичките са отличен продукт за жени. Той нормализира хормоналния фон, намалява болката през критичните дни на менструалния цикъл и забавя стареенето на кожата", казва експертът.

"Зеленчукът е полезен и за здравето на мъжете, продължава Дробишева. - Той повишава нивата на тестостерон и облекчава възпалението на простатата. Репичките са отлични със зелена салата, овкусени със зехтин и лимонов сок. Те също така са отлична добавка към месни ястия”, заяви Дробишева. Диетологът добавя, че зеленчукът трябва да се изключи от менюто на хора с бъбречни заболявания и подагра. Репичките са противопоказни и за бременни жени, тъй като съдържат етерични масла, които повишават тонуса на матката.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виталия

    4 0 Отговор
    Репичката върви в комбинация с краставица, маруля, пресен лук, олио, оцет и сол.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.