Last news in Fakti

7 Декември, 2021 17:32 3 661 5

От кои плодове най-лесно можем да отслабнем

  • плодове-
  • диета-
  • фруктоза-
  • захар-
  • отслабване-
  • здраве-
  • хранителен режим-
  • ананас-
  • банан-
  • диня-
  • грейпфрут-
  • круша-
  • лимон

Плодовата диета се смята за един от най-ефективните и същевременно най-полезни начини за отслабване

От кои плодове най-лесно можем да отслабнем - 1
Снимка: shutterstock

За да отслабне човек, трябва не само да спортува и да се движи. Ако иска да види добри резултати, той трябва да има култура на хранене и да консумира здравословни храни, които да подпомогнат процеса по отслабване.

Колкото по-често хапвате конкретни плодове, толкова повече излишни килограми можете да стопите. Не забравяйте обаче, че в плодовете има и много фруктоза, която не бива да се пренебрегва. Именно тя е причината не всички плодове да са подходящи за отърваване от излишни килограми.

Доказано е, че някои плодове много слабо топят мазнините, а понякога дори могат да причинят натрупване на килограми. Огромното количество фруктоза, съдържащо се в повечето плодове, може да се преобразува не в гликоген (вещество, което дава енергия), а в мазнини.

Вижте кои плодове са най-подходящи за хранителния ви режим, ако сте решени да отслабнете и искате да сте в перфектна форма.

Ананас

Това е един от най-обичаните тропически плодове. Той снабдява тялото с не малко витамини, мед, желязо, тиамин, магнезий и други. Този плод е чудесна добавка към менюто, ако човек иска да се отърве от няколко излишни килограма. Освен това се счита, че плодът помага и на хора, които имат и здравословни проблеми като диабет, астма или сърдечни заболявания.

Не малко хора го консумират, защото полезните вещества в ананаса действат благоприятно на здравето на кожата, косата, спомагат за повишаването на енергийните нива.

От кои плодове най-лесно можем да отслабнем
Снимка: shutterstock

Банани

Бананите са незаменим източник на манган, магнезий, калий, протеини, фолат и други. Тропическите плодове са изключително полезни за общото здраве на човек. С тях лесно се топят мазнини, понеже са с високи нива на диетични фибри и с ниско съдържание на калории.

От кои плодове най-лесно можем да отслабнем
Снимка: shutterstock

Диня

Какво би било лятото без диня? Сочният червен плод няма равен на себе си. Освен, че утолява жаждата, охлажда и ни подслажда, той е перфектно допълнение към менюто на спортисти и хора, които се стремят към водене на здравословен начин на живот. Да не забравяме да споменем, че в плода се съдържат и аминокиселини, антиоксиданти, калий, витамини и ликопен.

Грейпфрут

Горчивият цитрус е поредният плод в нашия списък, от който лесно може да се отслабне. Някои хора дори стартират деня си с чаша сок от грейпфрут, защото са убедени, че благодарение на него ще успеят да се преборят с килограмите. Доказано е, че той помага за горене на мазнините.

От кои плодове най-лесно можем да отслабнем
Снимка: shutterstock

Круши

Когато говорим за загуба на тегло, крушите са поредният плод в списъка, който се явява като добър помощник. В тях се съдържат протеини, фибри, магнезий, фолиева киселина, мед, антиоксиданти и други. Те са добър помощник за храносмилането и детоксикиране на организма.

Лимони

Още един полезен в борбата с килограмите цитрус. Същевременно с това лимоните са витаминозна бомба, която е добре да приемаме, за да подсилим организма си. Те способстват изчистването на кожата и предотвратяват образуването на камъни в бъбреците.

От кои плодове най-лесно можем да отслабнем
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с магарето

    8 0 Отговор
    не става отслабване с ядене!
  • 2 РЕАЛИСТ

    4 1 Отговор
    Във всички книги на спортни диетолози пише, че плодовете водят към напълняване. Съдържат фруктоза, която лесно се превръща в мазнини в човешкото тяло. Всеки , който иска да отслабва, трябва да ги избягва.
  • 3 И аз да кажа

    1 1 Отговор
    🤔🤔🤔🐜👣🐷🤪🐊🐷🍒🥒🍓🌎🏰🎃🎸
  • 4 Дрън дрън

    6 0 Отговор
    От бананите можеш да станеш 200 кг. Те са 95,% въглехидрати.
  • 5 един от многото

    1 2 Отговор
    С тези заплати , от всичките!