8 Декември, 2021 10:28 4 231 5

Диетолог посочи идеалния продукт за отслабване

  • отслабване-
  • храна-
  • диетолог-
  • извара

Това е и много засищаща храна

Диетолог посочи идеалния продукт за отслабване - 1
Снимка: shutterstock

Диетологът Олга Кораблева посочи, че ежедневната консумация на извара има благоприятен ефект върху състоянието на костите, черния дроб, мускулите, а също така нормализира съня и помага да стопите излишните килца.

Според експерта изварата е богата на триптофан, аминокиселина, която облекчава безсънието, тревожността и депресията. Продуктът също така съдържа много калций и фосфор.

„Като я включите в диетата си ще се отървете от проблеми със зъбите, костите ви ще станат по-силни, а ноктите и косата ви ще изглежда по-добре", казва тя.

Диетологът посочва още, че изварата засища бързо глада. Това се дължи на факта, че в 100 грама от продукта има 9 процента мазнини и 16 процента протеин.

„По този начин вероятно няма да можете да преяждате. И най-вероятно с извара в менюто ще ядете дори по-малко храна от обикновено“, казва Кораблева,

Тя добавя още, че продуктът съдържа и аминокиселината метионин, която ускорява метаболизма на мазнините и понижава лошия холестерол в кръвта.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генерал Атанасов

    5 1 Отговор
    Само дето има вкус на талаш
  • 2 Радка пиратка

    2 1 Отговор
    Изварата трябва да се яде само като запеканка. Суровата извара и суровото прясно селско непастьоризирано мляко съдържат опасни за човека микроорганизми.
  • 3 Аз, врачанката

    1 0 Отговор
    До коментар-Генерал Атанасов
    Прав сте господине,като казвате,че изварата има вкус на талаш. И да се приготви по някакъв начин,пак има вкус на талаш.
  • 4 ???

    2 0 Отговор
    Стига сте,,отслабвали,, няма такива ,,диети ,аз искам малко да напълнея, но не ми се получава ,ям сладко, солено,тестяно и съм като клечка!
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БГ ЪЛГЪРИ ---ИЗВАРАТА Е ОТ МЛЕКО /ПРЕСЕЧЕНО / ---ТЪПОТИЯТА Е ПО РОЖДЕНИЕ !!!!!!??????