16 Декември, 2021 17:56 4 503 1

Как да си направим сами мощен имуностимулант

  • имунна система-
  • имуностимулант-
  • ядки-
  • плодове-
  • витамини-
  • сушени плодове

От сурови ядки и сушени плодове можем да си приготвим чудесен имуностимулант у дома

Как да си направим сами мощен имуностимулант - 1
Снимка: Shutterstock

Целогодишно, но особено пък през зимата имаме силна нужда от здрав имунитет, тъй като настинките и гриповете се спотайват зад всеки ъгъл. Добре е да наблягаме на качествената и здравословна храна, но понякога това не е достатъчно. Има редица народни рецепти за домашни имуностимуланти, които да ни крепят здрави през мразовитите дни, пише actualno.com. Нека видим една ефективна, сладка и вкусна рецепта за такъв имуностимулант:

Смес от сушени плодове за силен имунитет

Тази смес ще ни снабди с необходимата енергия и сила за деня, а и е богата на редица витамини и минерали, които ще укрепят имунитета ни. Нека видим какво ни е необходимо за приготвянето ѝ:

  • 300 гр орехи;
  • 300 гр черни стафиди;
  • 300 гр сушени сини сливи;
  • 300 гр сушени кайсии;
  • 300 гр сушени смокини;
  • 2 лимона;
  • 2 супени лъжици мед.

Вземете подходящ съд, най-добре бурканче, за да съхранявате правилно сместа. След като сте приготвили всички нужни продукти, измийте ги добре с топла вода и подсушете с кърпа. Следва да ги смелите в месомелачка или с друг уред, като извадите костилките от плодовете, но кората запазите. След като сте готови със смилането, добавете и меда и разбъркайте добре. Поставете в подготвения буркан и съхранявайте на хладно място. Можете да експериментирате със сместа, тъй като рецептата не е строго определена. Орехите например може да замените с друг вид ядки по избор.

Приемайте по една лъжица дневно сутрин на гладно. А ако сте с по-слаба имунна система и не можете да се отървете от хремата през зимата, то е позволено да консумирате до 3 лъжици дневно от сместа. Консумирайте, докато бурканът не свърши, а след това направете едномесечна пауза, след което можете отново да си направите този имуностимулант и да подновите приема му.

По този начин със сигурност ще укрепите имунитета си и ще забележите промените и издръжливостта ви. Сместа е богата на желязо, калий, магнезий, пектин, манган, фибри, витамини от група В и т.н. Тя понижава риска от развитието на редица болести, което се дължи на различните компоненти и състава им в нея – например имуностимулантът ни предпазва от ракови заболявания, болести на сърцето и бъбреците, черния дроб. Служи и като средство срещу анемия и хипертония, има анти-ейдж ефект и като цяло – за укрепване на общото здраве и силата на организма.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плагиати сте

    0 0 Отговор
    Пастата на Амосов се казва и не е ваше хрумване, а на учен, който е направил тази комбинация. Ползвам я от две години по неговата рецепта. Много вкусна и се изкушавам да не си хапна повече. И не си внушавайте, че е панацея. Тя е само добавка към балансирането хранене.