21 Декември, 2021 11:15 1 169 52

COVID ваксините за деца до 11 години ще се поставят в 69 пункта у нас

  • ваксини-
  • деца-
  • 68 пункта-
  • у нас

Вчера в България пристигнаха общо 42 000 дози от педиатричната ваксина на Pfizer/BioNTech

COVID ваксините за деца до 11 години ще се поставят в 69 пункта у нас - 1
Снимка: Нова телевизия

Педиатричната ваксина срещу коронавирус ще се поставя в 69 пункта у нас. Това обявиха здравните власти по време на брифинг.

„Препаратът е предназначен за деца от 5 до 11 години. Той е с променен състав от гледна точка на съдържанието на антигена, иначе е идентичен с останалите. Основното вещество се съдържа 3 пъти по-малко. Изследванията обаче показаха, че това не пречи на ефекта на ваксината”, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от Нова телевизия.

Флаконите са 10-дозови. Това не е много удобно заради организацията на работа и затова препаратът няма да се предлага във всички съществуващи пунктове в България, обясниха още здравните власти.

Трябва да се съберат 10 желаещи деца и тогава да се отвори флакон с ваксина, посочи Кунчев, за да не се получава изхвърляне на дози.

Ваксините за деца са с по-дълъг срок на годност от тези за възрастни. След отваряне, флаконът може да се използва до 12 часа, а съхраняването преди отваряне е в срок от 10 седмици.

По думите на здравните власти е възможно при децата да се наблюдава болка и зачервяване на мястото, главоболие или втрисане след имунизацията.

За да се ваксинира детето, е достатъчно съгласието на единия родител.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    37 1 Отговор
    69...проявили са чувство за хумор сатанистите.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    57 1 Отговор
    Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ‼️
  • 3 алоуууу

    39 0 Отговор
    EMA: COVID ваксините показват ясен спад на ефективността си срещу Омикрон

    Коментиран от #11

  • 4 Мариела Нордел

    1 68 Отговор
    Най-хубавият подарък за Коледа е ваксината! Най-хубавото нещо е да осигурите здраве и спокоен живот, сигурно бъдеще и просперитет за вашето дете. Не купувайте китайски пластмаси, а подарете здраве на детето си. Всеки отговорен родител ще го направи.

    Коментиран от #13

  • 5 Е да бе

    46 0 Отговор
    Аз още не съм се ваксинирал,детето си ще бода...
  • 6 БорисОFF

    55 0 Отговор
    С огромно съжаление трябва да отбележа, че според мен, НИКОГА досега в историята, не е имало такова управление на страните в Европа, насочено към геноцид на собственото население, каквото има в момента в страните он ЕС. Като започнете от "зелената сделка", минете през трансхуманизма и джендъризма, та до пандемията от КОВИД.
    Шо се отнася до пандемията - тя не е първата, няма и да е последната. Например епидемиите от чума. И сега, както и тогава, някогашни и сегашни "кунчевци" апелират да "вярваме в науката". Тогава науката е доказала, че маските с човки и капюшоните плашат чумата и я неутрализират. Сега - пак (вярно други) маски, ваксини ... Разликата е, че тогава управляващите поне не са целели унищожаването на собственото население.
    По време на чумата от населението на Европа е останала 1/3. Сега кога ще спрат? Когато подобрят генно Европа с внос на африканци ли - щото там и без ваксиниране смъртността е малка?

    Коментиран от #50

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    54 0 Отговор
    Какъв беше процента на положителните тестове сред учениците ❓❓❓ Защо не го обявиха ❓❓❓ Защо не го повтаряха по всички медии на всеки час ❓❓❓
  • 8 Няма да стане

    32 0 Отговор
    Няма да се получи
  • 9 Зззззз

    43 0 Отговор
    Не ковидът, а чумата да ви тръшне мерзавци соросоидни!
  • 10 Не възможно е

    24 0 Отговор
    За година да разработят ваксина .Та те 30г разработват за най смъртоносната инфекция Стефелокова и не могат да я направят
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "алоуууу":

    Те и срещу другите щамове не са били ефективни ‼️ 80% НЕваксинирани сред населението - 80% НЕваксинирани сред заразените ‼️

    Коментиран от #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Против

    25 0 Отговор
    Търговията на човешки души
  • 15 Никога не

    28 0 Отговор
    Съм вярвал на лекарите
  • 16 Факт

    33 0 Отговор
    Само не ми е ясно този защо не е уволнен!?И оня масон от военна болница!?
  • 17 Истината-винаги

    27 0 Отговор
    Ей Кунчо ли си Мунчо ли си имаш ли малко съвест. Вземи и млъкни един път завинаги.

    Коментиран от #35

  • 18 От Народ

    23 0 Отговор
    Се бяга.Може би ще дойде Време Раздвлно
  • 19 селенин

    28 0 Отговор
    Този безскрупулен и нагъл селенин посяга и върху децата. Това е чудовищно и след време когато такива като него ще бъдат съдени, ще обяснява,че вярвал искрено ,че прави добро за децата. За всяка гнусотия и лъжа се намират изпълнители. .
  • 20 Алчни

    28 0 Отговор
    Убийци на деца!
  • 21 Димитър

    23 0 Отговор
    "Трябва да се съберат 10 желаещи деца..."
    Думи нямам ...
  • 22 Сашо Дикоф

    1 17 Отговор
    Ще се ваксинирате по европейски.Аз го направих
  • 23 Евродикоф

    1 21 Отговор
    Кво се правите ?Нормалноо е да има ваксини и 3 пол .Навсякъде го приемат
  • 24 Гост

    1 10 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й‼":

    Не те ли резнаха тебе бе
  • 25 Последния Софиянец

    25 1 Отговор
    Никое добро не остава ненаказано.Вместо да пребием Кунчев го пуснахме и ето!
  • 26 Ново поколение поговорка

    24 0 Отговор
    Навремето хората викаха;На турчин вяра да нямаш.Сега хората викат на лекар вяра да нямаш
  • 27 Деян Икебаната

    12 0 Отговор
    Проверен и 100% доказан КЕНЕВ.
  • 28 Историята

    17 0 Отговор
    „...Препаратът е предназначен за деца от 5 до 11 години. Той е с променен състав от гледна точка на съдържанието на антигена, иначе е идентичен с останалите. Основното вещество се съдържа 3 пъти по-малко...." - ПРЕПАРАТЪТ? нали е уж ваксина? Ще дойде ден, в който ще застанете на подсъдимата скамейка, дано да е по-скоро! Защо ще си правите експерименти и с децата?

    Коментиран от #43

  • 29 листовка

    6 1 Отговор
    Безопасността и ефикасността на Comirnaty при педиатрични участници на възраст по-малко от
    12 години все още не са установени. Налични са ограничени данни.
  • 30 Читател на Факти

    21 0 Отговор
    Проклети да сте навеки Кунчев, Витанов, Кантарджиев вие си знаете защо
  • 31 Милена

    11 0 Отговор
    Ето, погледнете как изглежда индивид без съвест
  • 32 Мяу

    5 0 Отговор
    Тъй значи! Основата графенчето е 3 пъти по малко от другите боц и въпреки, то не пречи на ефективността на боц. И защо на другите им начукахте повече кабели оп.. Графенче.?
  • 33 Създателя

    9 0 Отговор
    на мРНК технологията....Казвам се ((РобъртМалоун)). Аз съм лекар и учен. Но по-важното е, че аз съм баща и дядо. Обикновено не чета от подготвена реч, но това е толкова важно, че исках да се уверя, че получавам правилно всяка една дума и научен факт.Поддържам това изявление с кариера, посветена на изследванията и развитието на ваксините. Ваксиниран съм за COVID и като цяло съм про-ваксин. Посветих цялата си кариера на разработване на безопасни и ефективни начини за предотвратяване и лечение на инфекциозни заболявания.Преди да инжектирате детето си - решение, което е необратимо - исках да ви съобщя с научните факти за тази генетична ваксина, която се основава на технологията за иРНК ваксина, която създадох.Има три основни въпроса, които родителите трябва да разберат, преди да вземат това неотменимо решение:Първият е, че вирусен ген ще бъде инжектиран в клетките на вашите деца. Този ген принуждава тялото на вашето дете да произвежда токсични шипове протеини. Тези протеини често причиняват трайни увреждания на критичните органи на децата. Тези органи включват:Техният мозък и нервна система.Тяхното сърце и кръвоносни съдове, включително кръвни съсиреци.Тяхната репродуктивна системаИ най-важното е, че тази ваксина може да предизвика фундаментални промени в имунната им система
  • 34 Създателя

    13 0 Отговор
    Най-тревожният момент в това е, че след като тези щети са настъпили, те са непоправими, не могат да бъдат отменени.Не можете да поправите лезиите в мозъците имНе можете да поправите белези от сърдечната тъканНе можете да поправите генетично нулирана имунна системаИ тази ваксина може да причини репродуктивни увреждания, които могат да засегнат бъдещите поколения от вашето семейство Второто нещо, за което трябва да знаете, е фактът, че тази нова технология не е тествана адекватно. Нуждаем се от поне 5 години тестване и проучване, преди да можем наистина да разберем рисковете, свързани с тази нова технологияВредите и рисковете от новите лекарства често се разкриват много години по-късноМоля ви да се запитате като колега родител дали искате собственото ви дете да бъде част от най-радикалния експеримент в човешката историяИ последна точка : причината, поради която ви дават да ваксинирате детето си, е лъжа.Вашите деца не представляват опасност за техните родители или баби и дядовци.Всъщност е обратното. Техният имунитет, след като получи COVID, е от решаващо значение, за да спаси вашето семейство, ако не и света от това заболяване.И накрая, в обобщение : няма полза за вашите деца или вашето семейство да ваксинират децата си срещу малките рискове от вируса, като се имат предвид известните рискове за здравето от ваксината, с които като родител вие и вашите деца може да се наложи да живеете до края на живота си.Анализът риск/полза не е дори близо с тази ваксина з
  • 35 Мяу

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Истината-винаги":

    Съвест.. Само като го погледне човек и му иде от душа да му извие врата.
  • 36 До кога

    11 1 Отговор
    Кунчев и Картанджиев,трябва да бъдат пребити или осъдени на смъртна присъда.Да посегнеш на децата е престъпление а тези двамата доказаха че са платени престъпници.За,о не пуснете статия на създателя на ваксините Р.Малоу какво казва за децата или на доц.Мангъров или проф.Чобанов.Докога ще ни заливате с американска смраад.
  • 37 Любопитен

    13 1 Отговор
    А четвъртата доза на Кунчев в интензивното на ВМА ли ще я слагат? След третата лежа три месеца там, жалко че излезе
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тра-ла-ла

    11 0 Отговор
    Един приятел се интересува - На кой родител съгласието ще е достатъчно? На родител ,,А" или на родител ,,В"?
  • 40 И аз

    10 0 Отговор
    Проклинам тази гааааад!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Историята":

    Да това го пише, ще има много осъдени хора за това че вакс. Хората, това го пишат хора които създадоха тази биологична воина,
  • 44 селтак

    8 0 Отговор
    Ами ситуацията е следната,мислехме че, ,шприцването нема да е задължително че,нема да посегнат на децата ни сега си мисла че газовите камери са съвсем реално бъдеще1
  • 45 волен сидеров

    11 1 Отговор
    КОЛКО БОЛНИЦИ МОЖЕХТЕ ДА НАПРАВИТЕ ВМЕСТО ДА ДАВАТЕ ГРЕШНИ ПАРИ ЗА ВАКСИНИ И ДА НИ ИЗБИВАТЕ НАРОДА И ДЕЦАТА НИ.СКОРО ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ
  • 46 Народен съд

    9 0 Отговор
    Каква ваксина, бе и,з,р,о,д, това нещо още не е ваксина и е в изпитателен срок офицчлно до 2023. Защо експериментирате с децата?
  • 47 miro

    3 0 Отговор
    гледам на снимката кунчо,тоя защо спря да се показва да не е постковид синдром.притеснявам се за него дали е добре затова питам.
  • 48 Rock

    5 0 Отговор
    Как със съгласието само на единия родител? Децата само от един родител ли се създават... Е така се разбиват семейства и децата страдат... А ако единият родител е тъпанар защо трябва да страда цялото семейство.... Значи ако детето пътува в чужбина е задължително съгласието и на двамата родители, но за здравето му е необходим само единия... Няма нищо по- лошо от мърлявата работа.8486
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хаджи Генчо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "БорисОFF":

    Вече няма да има война между нациите! Войната сега е на малоброен "елит" срещу всички народи. Вече елитите нямат нужда от потенциала на народа от неговото количество и сила. Войската от жива сила не е нужна и деиндустриализацията няма нужда от работна ръка. Финансовият капитал има нужда само от малоброен елит с прислуга и аморфна маса от неголямо население под пълен контрол.
  • 51 Пловдив

    3 1 Отговор
    Публичен разстрел за тия марионетки на сорос!
  • 52 Хари хари

    1 0 Отговор
    Тоз язовец е лош човек, оставете децата