Last news in Fakti

5 Януари, 2022 22:30 4 217 6

Вкусни храни горят мазнините

  • храни-
  • мазнини-
  • диета-
  • полезни храни

Зеленoлистните зеленчуци съдържат 50% вода и 50% фибри, което улеснява бързото и лесното изгаряне на мазнини

Вкусни храни горят мазнините - 1
Снимкa: Shutterstock

За да сте винаги във форма, независимо от делнични или празничните дни има и някои трикове. Ето 10 храни, които изгарят мазнините без много усилия от ваша страна. На всичкото отгоре са и вкусни, пише trafficnews.bg.

Целина - съдържа 75% вода, а останалите 25% са фибри и здравословни хранителни вещества. Консумирането на целина ще ви помогне да отслабнете, тъй като целината съдържа малко калории. Благодарение на съдържащите се фибри целината ви помага да се чувствате сити дълго време. Балансира храносмилателната система, подхранва кожата, богат източник е на витамин А, С и К. Целината е мощен антиоксидант, предотвратява артериосклероза, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Целината може да се добави към салати, може да се консумира като закуска с пикантен сос.

Грейпфрут - съдържа голямо количество вода и диетични фибри. Съдържа около 60 % вода, което мобилизира храносмилателната система и засища. Благодарение на съдържанието си на пектин намалява риска от евентуални сърдечни болести. Приемът на голямо количество грейпфрут раздвижва метаболизма и по този начин улеснява изгарянето на мазнините.

Зеленoлистни зеленчуци - съдържат 50% вода и 50% фибри, което улеснява бързото и лесното изгаряне на мазнини. Те са източници на енергия и потискат желанието за сладко.

Диня - изключително полезен плод за спазващите диети. Нискокалоричен е и е с високо съдържание на вода. Динята е богат източник на витамин В. Когато се чувствате отпаднали, хапнете диня. Благодарение на съдържащия се ликопен предпазва от рак на матката, гърдата и дихателните пътища.

Кисело мляко - въпреки, че съдържа малко повечко калории, мобилизира функциите на червата, подсилва костите. При избора на мляко трябва да се обърне внимание на съдържанието на захар и мазнина. Може да използвате домашно кисело мляко.

Ябълки и портокал - съдържат малко количество захар и голямо количество вода. Богати на фибри и засищащи плодове.

Червени люти чушки - съдържат капсаицин, благодарение на който се ускорява обмяната на веществата. В един много кратък период от време след консумация ви позволява да изгаряте мазнините. Лютите чушки ускоряват метаболизма и помагат при бързото изгаряне на повече калории.

Домати - чудесна храна с ниско съдържание на калории. Доматите помагат за изгаряне на мазнините. Съдържат ликопен, благодарение на който се предотвратява разпространението на раковите клетки. Регулират нивата на видовете кръвната захар при диабет тип 2.

Краставици - изгарят повече калории. Помагат за коригиране на жаждата по цял ден, също преди и след упражнения. Богати са на фибри, укрепват имунната система. Краставица е с висок процент на витамин С, което предпазва от бактерии и вируси.

Кафе - доста ефективен при ускоряване на изгарянето на мазнините. Способно е да промени нивата на хормоните в тялото, за да потискат сигналите за глад. По една чаша кафе е най-добрата доза дневно.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенция с опит

    12 0 Отговор
    Инфлацията гори мазнините най-успешно
  • 2 Роза

    3 0 Отговор
    Много са апетитни плодовете на снимката!А статията също е хубава,благодарности!
  • 3 Хаха

    3 4 Отговор
    ябълки и портокали имали малко захар...една ябълка има захар колкото 4 чаени лъжици.
  • 4 оня с магарето

    8 0 Отговор
    не се горят мазнини с ядене
  • 5 Глад

    6 0 Отговор
    "му е майката" + много движение. Не е нужно да "блъскаш" във фитнеса. Изчисти си къщата, напазарувай пеша, гледай си децата, разходи се, прави любов (ако може) и... готово. Във форма си.
  • 6 Гръч

    2 0 Отговор
    Като спортист мога да кажа за себе си как го правя.Когато пропускам хранения и спортувам отслабвам.Когато увелича храната и спортувам по-малко качвам.Обикновено качвам и свалям около 2-3кг,като преди зимата ги качвам а напролет ги свалям.Имам приятели не са спортисти,но са слаби.Едните ядат двойно повече от мен и не качват грам а други направо си гладуват като кучета и затова са слаби.Познавам и дебелички,които не спортуват и обичат храната да бъде вкусна,но искат да отслабнат и не могат.Има всякакви варианти и всеки смята неговия за правилен докато се чувства здрав