7 Януари, 2022 15:40 48 575 14

Посочиха 12 симптома на рак на белия дроб

  • бели дробове-
  • симптоми-
  • рак-
  • рак на белите дробове

Не трябва да се пренебрегват болкитe в гърдите

Посочиха 12 симптома на рак на белия дроб - 1
Снимка: shutterstock

Канадското общество за борба с рака е изброило 12 от най-честите симптоми на ракa на белия дроб.

Според тях е необходимо да се обърне внимание на кашлицата, ако тя не изчезва дълго време и се влошава.

Освен това не трябва да се пренебрегват болкитe в гърдите по време на кашлица и дълбоко дишане.

Характерни симптоми за рака на белия дроб са също хрипове, задух след незначително физическо натоварване, пресипналост в гласа, кръв в слузта след отхрачване, подути лимфни възли на врата или над ключицата.

Експертите отбелязват, че голямата загуба на тегло без диета, продължителната умора, проблемите с преглъщането, постоянното главоболие и болките в костите също могат да показват заболяването, пише сайтът Zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    67 24 Отговор
    Пишат го защото ЛАВИНООБРАЗНО след ИНЖЕКТИРАНЕТО се увеличава ракът на белия дроб..ТОВА АЛАРМИРАТ МЕДИЦИТЕ..РАЗБИРА СЕ, СЕГА ЩЕ НАМЕРЯТ ПРИЧИНА, НО ТАКОВА СКОРОСТНО НАРАСТВАНЕ НЯМА ДРУГА ПРИЧИНА!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 селтак

    49 18 Отговор
    Опипват почвата и да прехвърлат умрелите шприцвани че, са умрели от рак,много удобно! А дано ви се връща второто!! ИМА КАРМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 чудя се

    12 34 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    защо не те трият модераторите !
  • 4 Разтревожен

    20 5 Отговор
    Млади достойни Лекари го казаха сега по телевизията От ненужната истерия се разболяват много повече хората и влизат и заемат места в болниците без да имат необходимост?!
  • 5 Светла

    15 32 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Аман от антиваксъри!
    Нещо по-умно не раждат ли главите ви?

    Коментиран от #6

  • 6 Вакса

    35 11 Отговор

    До коментар #5 от "Светла":

    Не съм антиваксер.Даже напротив,моите деца имат всичките ваксини по ваксинационния календар.АМА ВАКСИНИ.ДОКАЗАНИ.А НЕ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ТЕЧНИ СЪСТАВКИ.А ВИЕ ЩОМ СЕ СТРАХУВАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ,ГАЗ КЪМ НЯКОЯ БОЛНИЦЯ ДА БОДНЕТЕ ДЕСЕТ ПРЕПАРАТА.АМА ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА СЛОЖИТЕ МАСКИТЕ И СКАФАНДРИТЕ.

    Коментиран от #8

  • 7 Ковид мафия

    37 11 Отговор
    само един безкрайно кух може да се излъже да си набие тези експериментални течности представени като ваксини,ваксаджиите са най кухите хора на света .Ковид мафията се провали тотално.колкото повече балъци се ваксинират толкова повече болни има това е факт

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 По този въпрос

    1 2 Отговор
    Има учебници. Вальо тъпо мнение не е важно.
  • 10 Pesho

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ковид мафия":

    Всички са кухи. Руснаци-кухи. САЩ, Италия, Англия, Германия,Франция........цяла Европа - кухи. Българите сме най-умни, затова сме на това дередже- най-висока смъртност и не само. Ама Ганьо си е Ганьо. От Витоша по- високо нема и от Искъро по- дълбоко нема.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Гост

    1 1 Отговор
    Ми аз ги имам всичките бе
  • 12 Fury

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Pesho":

    Принципно си прав, че българите сме най умни. Да погледнем реално на нещата. Кога българско правителство е правило нещо хубаво за народа? Кога българското правителство е полагало грижи за народа си? Кога българското правителство е плащало на народа си за да приеме политика която е в полза на обществото. Аз ще ти кажа какво е моето мнение и по трите въпроса отговора е никога. Това което се случва е всичко друго но не и в полза на народа. Справка житейският опит.
  • 13 Fury

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Pesho":

    Те, разбирай всички правителства от прехода дадоха всичко от себеси бъргария да загуби два мильона население и още толкова да работят в чужбина това за период от 30 години сега се затюхкали, че не може така да умират хора става въпрос за починалите от корона вируса, Бог да ги прости. 4 мильона ги няма не им пука 30 хиляди умират и земята ще обърнат няма как да им се вярва.
  • 14 Имигрант от Кипър

    6 1 Отговор
    Ваксинирани сме с три ваксини!В момента сме болни от Ковид!