Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 16:05 2 376 20

„Медицински надзор“ и прокуратурата започват проверки за смъртта на жена в Спешното във Враца

  • медицински надзор-
  • прокуратура-
  • проверки-
  • смърт-
  • жена-
  • спешно отделение

Здравният министър разговаря с директора на врачанската болница

„Медицински надзор“ и прокуратурата започват проверки за смъртта на жена в Спешното във Враца - 1
Снимка: bTV

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ проверка по случая с починалата 43-годишна жена в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца.

Проверени ще бъдат както Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град, съобщават от bTV. РЗИ-Враца също ще влезе на проверка в болницата. Здравният министър разговаря с директора на врачанската болница, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия.

Окръжната прокуратура във Враца също съобщи, че се самосезира по повод смъртта на жената. Образувано е досъдебно производство.

В хода на разследването ще бъдат изяснени всички обстоятелства относно настъпилата смърт на пациентката. Предстоят разпити на свидетели, дежурните медицински лица, както и последователността на техните действия.

Възложената съдебномедицинска експертиза следва да установи причината за смъртта на жената.

На разследващите е указано да изискат и приложат заверени преписи от цялата медицинска документация, както и всички други относими документи, в това число да бъдат установени действията на длъжностните лица, приемащи сигнали на телефон за спешни случаи 112.

Предстои цялостна проверка на стореното от медицинските лица за спасяване живота на болната, техни евентуални пропуски и бездействия с оглед причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМ СМЯХ

    17 6 Отговор
    то у враца няма доктори, какво точно ще проверяват?

    с тия мизерни заплати свестните доктори се изнесоха във чужбината тука останаха само тия де са завършили със среден 3 и не са желани навън

    смешници
  • 2 Такааааа

    14 0 Отговор
    Като видяха какво прави нашето Кире с търтеите и крадците и всички се разработиха. Лешпери долни. Заплатаджии, правещи чадър на всякакви отрепки.
  • 3 456

    22 2 Отговор
    И за какво-за отчитане на дейност. Ние знаем какво ще покаже проверката -няма нарушения отстрана на болницата. Да е имало някога друг различен резултат?!

    Коментиран от #7

  • 4 Последния Софиянец

    25 2 Отговор
    Сега всички лекарски грешки се оправдават с Ковид.
  • 5 трябва

    27 2 Отговор
    да се премахнат здравните пътеки и най- вече тая за ковид- това за огнища за корупция..
  • 6 След дъжд - качулка

    52 1 Отговор
    Клипът се върти из нета. Не да е ужасен, отвратителен е! И милото й детенце стои до жената, когато тя внезапно умира. Пълно безхаберие, стои една на рецепцията и разсъждава, мързи я да гледа. Вижда, че жената е зле и не се помръдва.... Потресващо е! Иначе, претенциите им големи! Нямам думи
  • 7 Това е така

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "456":

    Вероятно няма да има нарушения. Очаквано. Но даже и да открият такива, най-вече заради сериозния обществен отзвук, и заради това, че има клип точно от минутите преди жената да почине, този път е почти сигурно, че ще намерят нарушения. Обаче какво от това? Ще глобят спешна помощ, болницата евентуално, и това е. Умрелият си остава умрял. Толкова жалко за детето!
  • 8 Ка може

    36 0 Отговор
    Боже Господи да има такива боклуци наричащи себе си медици и лекари? Къде Боже може да соиш и да имаш нужда от спешна помощ 40 мин и никой ама НИКОЙ да не докде само дори и да те види какво става с теб? Как може Боже човек имащ нужда от помощ да бъде зарязан като куче пред очите на детенцето си.....щ ???Боже поможи??? Това е като на война. Деца да плачат и да оплакват труповете на майките си..... Просто не зная какво по-лошо може да се случи от това.
  • 9 Възраждане

    0 5 Отговор
    боцнаитите мрата хахахахах САМО КОЦЕ, само ВЪЗРАЖДАНЕ, поздрав за всички с Babi Minune si Susanu - Ia sistem turbat Chak Thak
  • 10 Познато до болка!

    30 0 Отговор
    Горкото детенце, бог да прости майката! Такива картини на бездушие са ежедневие в нашите болници! Не оправдавам насилието над никой, най-малко
    над здравни работници, но на близките на болните им причернява и се стига до разправии. Дайте линия към МЗ
    за подобни записи и гледайте!
    Това не е изключение, това е ежедневие! Всичко е пътеки и изследвания и писаници, писаници да няма виновен!
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 0 Отговор
    най лесния начин да покриеш ежедневна немарливост....След един-два месеца,когато всичко се забрави и направят 40дни на покойната...Ще се установи от комисията,че ....Умрелия си е умрял,грешки в доктори няма.....Дори ще си пишат пари за ...нищоправене...
  • 12 Това е лицето на здравеопазването

    16 0 Отговор
    Докато частните болници си избират пациентите, държавните и общински са без пари и персонал, а шефовете им милионери така ще е !
    Не трябва болница да връща нуждаещ се човек! Няма болница без лекари, то сега какво е, нямало спешно, нямало специалист, били само с дежурен! ТРАГЕДИЯ!
    А да не говорим, че някъде ковид е удобно извинение за връщане на болни хора!
    Къде отиват тези милиарди?
  • 13 УЖАС

    2 0 Отговор
    Факти спрете се с преписани новини. Който иска да разбере какво е станало. Да чете НОВИНИ ВРАЦА. В КЛИПА СЕ ВИЖДА И ЧУВА ВСИЧКО!!!!!!
  • 14 Българин

    5 0 Отговор
    Дететоооооооо!!!! Вижте детето на клипа КОЛЕТА МРНИ!!!Майка му почина пред очите му защото няма линейка!!!!!!!!Не е истина всичко това!!!То горкото не смее да мръдне от страх!!!!Хорааааа
  • 15 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    В нета сега се върти едно видео. От Враца. Млада жена умира, докато чака в Спешното отделение един мъж да намери личната й карта, без която не искат да я приемат. Жената постепенно отпуска глава в инвалидната количка, а детето й кръжи около нея, объркано.
    Министърът на здравеопазването ще каже, че ще има разследване на случая, за да успокои напрежението и след това всичко ще продължи по старому - българите ще продължат да умират по стълбите, на паркинга или чакащи в спешна помощ. А за резултата от т. нар. разследване никой никога няма да научи нищо. Този филм сме го гледали толкова пъти, че ни е втръснало. В някои случаи, като е по скандално, може и да назначат лекарска експертиза - тройна, петорна, седморна, която ще докаже, че лекарите нямат никаква вина за смъртта и всъщност, докато жената е чакала е паднал метеорит на главата и.
  • 16 Чичо Тони

    1 4 Отговор
    Питам се каква е тежеста на вината на момичето на рецепцията, която е следвала процедура спрямо вината на близките, които са забавили търсенето на медицинска помощ с дни?
  • 17 бискит

    2 0 Отговор
    На тази кифла от регистратурата пожелавам дано никога не изчезне от съзнанието силуета на детенцето гледащо майка си бореща се за живот.
  • 18 Хора разни

    0 1 Отговор
    Проблемът е че са закъснели .Минути не могат да решат проблем със ситуацията при ковид.Трябвало е преди 2 дни да постъпят и кислород.Това че сестрата действа по този начин просто казва че това и е задължението и всичко е до там.Ковида е коварен усетиш ли задуха вече е късно и си в други ръце.

    Коментиран от #20

  • 19 цимбарлак

    2 0 Отговор
    Тези от регистратурите на спешното не са за биене,а за разстрел.Не може простакеше с основно да оприделя състоянието на чакащият.Затова ги бият тези бели вампири.
  • 20 Към ковид

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хора разни":

    Бе поправена от мандата същество, просто! Иначе наистина масово хората ще умират заради ковид без дори да са боледували от него, както е в случая! Тъй като някъде някога е имало ковид сега няма начин да те приемат в болница, а мързеливите служители там сега са на 7 небе от щастие-само лежат и пърдят