Last news in Fakti

5 Февруари, 2022 08:50 2 136 27

Тримесечно бебе се зарази с COVID-19 за трети път

  • тримесечно бебе-
  • covid-19-
  • инфекция

Заболеваемостта за 14-дневен период продължава да нараства и вече е 1400,32 на 100 000 население

Тримесечно бебе се зарази с COVID-19 за трети път - 1
Снимка: БГНЕС

Тримесечно момченце от София е преболедувало коронавирусна инфекция три пъти за краткото време от появата си на бял свят, разказа майка му Милена Божилова пред бТВ.

"Първата му среща беше още при раждането, в пика на вълната от Делта вируса. Месец по-късно една от сестрите му беше положителна. Той имаше леки симптоми. И последният път преди 2 седмици, когато имаше положителен тест - със сигурност това беше "Омикрон". Беше абсурдно. Аз изобщо не вярвах, че може отново да излезем положителни", обяснява майката.

Милена казва, че и сега не е напълно спокойна за семейството си.

"Задължително си имам едно на ум. Вече не мога да повярвам, че след като човек е преболедувал - нищо не може да се случи", споделя жената.

От Регионалната здравна инспекция в Пазарджик пък съобщиха, че сред новозаразените в областта има и бебе. То е настанено в болницата. Заболеваемостта за 14-дневен период продължава да нараства и вече е 1400,32 на 100 000 население. Хоспитализирани са 27 от новорегистрираните пациенти, а сред новорегистрираните са девет ученици, двама учители, лекар, медицинска сестра и двама санитари.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    37 3 Отговор
    Майката с колко дози е била ваксинирана преди да роди?

    Коментиран от #3, #7, #17

  • 2 Кунчев

    20 0 Отговор
    Това с преболедуването са на Кантарджията теориите ! Той да си гледа шоуто !

    Коментиран от #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пфф

    43 2 Отговор
    Кухата му майка ще умори детето от тестове и болници.
    Ако го остави на мира току виж имало нормлано развитие.
  • 5 /////

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДОЛНИ ЛЪЖИ":

    Онзи изобщо в ред ли си, различаваш ли въпрос от твърдение?
  • 6 въорисът на човека е логичен

    29 3 Отговор
    Майката-хипохондрик била л ие бустерирана докато е била бременна? Също така докторята информирали ли са я с какъв чудовищен процент са се увеличили помятанията сред ваксаните родилки?
    Следващ въпрос - комрометирана ли е имунната система на детето и как?
  • 7 КОВИД ГЕНОЦИД➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "/////":

    Тази "новина" разкрива ФАЛШИВИТЕ тестове.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ай стига бе

    24 2 Отговор
    "Тримесечно бебе се зарази с COVID-19 за трети път"....Майката и бащата на това бебе са за бой. Защо са го пуснали това бебе да ходи на училище, по МОЛове, ресторанти и барове след 22 часа? Не може ли да си пие млякото от бибероната в къщи?

    Коментиран от #22

  • 10 Лудница

    20 1 Отговор
    Други вируси няма всичко е корона.
  • 11 КРА

    27 1 Отговор
    Нямат спирка лъжите и манипулациите. Ако не са ковид шаманите, ще са стимулирани по съответния начин "граждани" Отврат.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 5 Отговор
    Айде да си оправите ТЕСТОВЕТЕ И да престанете да лъжете!малката ми внучка ,когато отиде 2-3дни в ясла се разболява.Вчера пак я видях пак кашля киха,с инхалации и вакум чистят носле.голямата ми Внучка имаше положителен тест и ги карантинираха за 2 седмици всички.малката вероятно тогава изкара същото ,като сестра си,но има отрицателни тестове.Явно тестовете не помагат да се открие истината.А,самото нещо се прояви с 38градуса една вечер при голямата.малкатавчера и плуваха очите.Вероятно имаше температура ,като я видях по скайп.така растат малките деца.Колкото повече боледуват толкова са по здрави като пораснат.Стига сте се ""Хвалили"" като гала колко и как или дъщеря и.За нашия генотип ""Нещото"" нее опасно.какво си измисляте??????ПС.След Чернобил Децата бяха малки и Изкараха такъв Стоматит...Ум да ти Зайде...Температура 40градуса бе синът ни и не съм го водил или пищял.Сложихме му оцет и вода чорапи Разтрихме го с оцетена вода и ракия и на фонтанелата му сложихме и не съм безпокоил никой.

    Коментиран от #15

  • 13 БГ681

    7 1 Отговор
    Не знам дали си мерите тъпотйте и лъжите през деня
  • 14 УСА боклук

    3 1 Отговор
    Юнак ! Да се живи и здрави цялото семейство!
  • 15 Копипасте

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Каква е разликата между КОВИД и грип?! При грип обявяват епидемия и затварят поетапно при 200 болни на 10 000 души население, а при КОВИД се местим в тъмночервено при 50 заразени на 10 000 население! Като всъщност не знаем дaли e грип и/или кoрoнaвируc?! Нямa кaк дa гo рaзличи прocтocмъртния БГ грaждaнин!? За това какво хващат/не хващат тестовете правени в някой индийски гараж, където до преди ден са опаковали памперси ще пасувам!? Може и да не е гараж, а голяма фабрика на брега на река Ганг, Яндзъ..!

    Коментиран от #18

  • 16 селтак

    13 0 Отговор
    E TOA ПЪТ ВЕЧЕ СЕ ОЛЯХТЕ!🤣🤣🤣
  • 17 селтак

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "/////":

    Тя майката се не знае и сега на колко дози е ама от прашеца!
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Копипасте":

    Бадева дават наште пари за тестове.Хората са боледували,боледуват и ще боледуват.Това""Нещо"" не е нормална болест.Изкарахме го тук всички в бг 20г ноември.най леко го изкара синът ни,без никакви признаци и макар с порт в голяма белодробна вена ходеше всеки ден на витоша на ски или борд.той лекува рак Г3-Г4...Тъща ми почти на 90 една вечер 37градуса.Но много време я болеше всичко.ѝз разбрах,че не е нещо нормално...когато направих 37,5градуса...понеже тук по сайта се говореше много става...натрупване...Все едно на едно...да му сложиш ело 3000и да кажеш колко е велик...Като почнеш да играеш ..разбираш...това е буквално разумно същество.Плюс това не можах да сваля температурата по познатите ми методи и бях принуден да взема парацетамол,което правя мнооого рядко.Всичко премина бързо ,в края на 6 ден пак се появи 37градуса и .....Загубих обоняние.Вероятно го бях загубил по рано,защото и вкус имах променен,а аз се усетих,когато и съпругата ми се разболя и тя ми подхвърли,че няма обоняние.Уплаших се за нея,защото направи до 38,7 и не искаше да я сваля.Досконално съм анализирал ""НЕщото"".Това не е вирус!Това е Нещо много по малко и работи изборно.затова се уплашиха владетелите на света.Сега прозряха,че колкото по ръчкат по-лошо иде и затова уж поомекнаха.За Нашия Генотип не е опасно.Обонянието ВИНАГИ се ВРъща.ТО се Създава от Обонятелния център на мозъка ни !намира се от двете странина главата ниско ,долу.Човекът е най перфектната машина за оцеляване създадена

    Коментиран от #19

  • 19 Копипасте

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Факт е, че "пандемията" КОВИД-а се ползва и за отвличане на вниманието от същественото и важното! Докато гледаме шоуто КОВИД и гадаем ще има ли ЛОКДАУН или няма да има - през това време инфлацията расте, имаме си изкуствено създадена енергийна криза, цената на хляба е над 50% нагоре за година и още, и още! Имало е грипни и прочее вирусни "вълни" по няколко пъти в година и преди!
    Cтaр пocт oтпрeди избoритe за президент на Щатите :
    "Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, тестове, лекарства! Зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!"

    Коментиран от #20

  • 20 типично

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Копипасте":

    Ти добре ли си?
    Знаеш ли колко върпоси с главно "В" ще има преди новите президенткси избори?
    Та те са след почти 3 години!
    А още тази година ще има възлови избори, които ще решат много неща.
    Ама вие сте чувал исамо едно име и вече се имате за много знаещи :)
  • 21 Ваксиниран1403

    3 8 Отговор
    Още теории за доживотния имунитет развиваш ли? Да бе не е опасно. Внезапните смъртни случаи зачестяват защото са вследствие на боледуването от “безобидния” ковид. Само вижте какво се случва в нашата страна където ваксинираните са изключително малко. Млади здрави хора без заболявания които не са се ваксинирали изобщо почнаха да измират като мухи. Белодробните емболите, тромбозите, сърдечните арести, инфарктите инсултите сред млади и здрави хора вече са ежедневие и това е следствие на ковида.Скандалния случай от Враца дето не са оказали навременна медицинска помощ на жената задайте си въпроса защо изобщо и се е наложило да търси медицинска помощ. Получава ли се белодробна емболия след прекарване на настинка?Теста и бил отрицателен и значи е била настинала ами не е така. Наличните антигени тестове при актуалния вирусен вариант имат много ниска чувствителност. А се правят преобладаващо антигени тестове. Само като се види че процента положителни антигенни тестове е 17, а на положителните писиар тестове минава 41% става ясно всичко. Но за това се мълчи от властта и прислужите медии. Не се предприемат действия за да се изкара че положението не било толкова зле. Обаче увеличението на общата смъртност е чудовищно и то е факт за нашата страна където ваксинираните са малко, а при страните дето са много ваксинирани това увеличение е едва забележимо. Да ваксините са виновни, но не за увеличаване на смъртност а за нейното спадане.

    Коментиран от #24

  • 22 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ай стига бе":

    Бозае без маска явно.
  • 23 Гост

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Кунчев":

    Не само негови и на мангъра също. Все едно да няма грип …
  • 24 кое било зачестявало?

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ваксиниран1403":

    Ти преглада ли информацията от Американския сенат, която ти дадох?
    Кажи речи всички тежки заоблявания се наблюдавали от 2 до 10 пъти по-чести при ваксани гении.
    Това говори ли ти нещо?
    Колко от внезапно гътналите се проифи спортисти са били ваксани? 99.99% ?
    А това бебе горкото дали е имало нещастието майка му да е била набодена 3-4 пъти - единия когато е била бременна?

    Коментиран от #26

  • 25 да обобщим

    7 2 Отговор
    Единствения начин 3 месечно бебе да се зарази и излекува 3 пъти от ковид е да бъдат изпълнени 3 условия:
    1. Майка му да му е предала заболяването още в утробата,
    2. Да кара заболяването толкова леко, че да се опоравя за дни.
    3. Имунитета да му е комшпрометиран.
    С което стигаме до въпроса - била ли е родилката бустерирана надлежно??
  • 26 Ваксиниран1403

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "кое било зачестявало?":

    Глупости на търкалета. Само виж статистиката за общата смъртност в една много ваксинирана страна и тази в една малко ваксинирана страна като нашата. Например нарастването на общата смъртност от всичко през 2021 спрямо 2020 във Великобритания, в която ваксинираните са над 70% е 1-2% при нас над 20% при по-малко 25% ваксинирани.
    След ковид се урежда сърцето дори и на здрави и млади хора това съчетано с интензивното физическо натоварване при спортистите води до множеството случаи сред тях. След прекарване на ковид трябва да се избягват физическите натоварвания. Това е мнението на огромна част от лекарите, а спортистите масово не спазват тази препоръка и резултата е налице.
  • 27 В България

    1 2 Отговор
    Най-евтини и фалшиви тестове в Света.
    Тази майка трябвало да кърми бебето с с майчината си кърма, а не с всякаква химия, за да има имунитет това бебе