Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 18:57 1 290 15

С онлайн система от здравното министерство набират доброволци за борба с COVID-19

  • доброволци-
  • covid-19-
  • онлайн система-
  • здравно министерство

Системата за регистрация е в експлоатация от днес

С онлайн система от здравното министерство набират доброволци за борба с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването пуска в експлоатация онлайн система за регистрация на доброволци, които да подпомогнат лечебните заведения в борбата им с COVID-19. Причините здравното ведомство, съвместно с „Информационно Обслужване“ АД, да изградят тази система, са многобройните запитвания от граждани за възможностите да подкрепят медицинските специалисти и нуждата от допълнителен персонал на първа линия.
Всички желаещи да се включат могат да заявят своето намерение на интернет портала на Националната здравно-информационна система на адрес https://www.his.bg/ или на единния информационен портал https://coronavirus.bg/. Кандидат-доброволците трябва да попълнят личните си данни и да посочат контакт за обратна връзка. Може да опишат и придобити умения и опит в сферата на здравеопазването, ако имат такива, съобщават от здравното ведомство..

Доброволците имат възможност сами да изберат лечебното заведение, в което биха искали да се включат в борбата с COVID-19. Ако няма предварително посочена болница, ангажирана с лечението на пациенти с коронавирус, регионалните здравни инспекции ще насочват доброволците към лечебните заведения, които изпитват най-остра нужда от персонал.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YUI

    25 1 Отговор
    До доброволци ли опряхме, ще им поемете ли поне разходите ако заболеят или кончината при усложнения, евентуално или да си носят и пари със себе си?
  • 2 Дороволец пита

    20 1 Отговор
    А каква ще е ЗАПЛАТАТА???
  • 3 Майна

    26 0 Отговор
    Питам- Борбата СВОБОДЕН СТИЛ ли ще е или КЛАСИЧЕСКИ...
  • 4 6efket

    5 3 Отговор
    Ас искъм да стана дуруволис фниакуиа болници и шъсъ бора с тос упасин микроби и ши пригърмим живод и ши пригърнъ татко
  • 5 Грульо

    18 0 Отговор
    "Може да опишат и придобити умения и опит в сферата на здравеопазването, ако имат такива, съобщават от здравното ведомство.."

    Нема вече квалифициран персонал, ще наемат сульо и пульо от кол и въже да се грижи за болните с положителен ковит тест. :D
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бат Пешо

    32 3 Отговор
    Ами да отива проф. Кантарджиев бе! Не да ми става водещ на развлекателни предавания по време на пандемия и безмилостната борба с вируса. Значи борците професори по медицина в телевизията звезди ги правим, а бунак народа да оди доброволец. Държава на парадоксите и оксимороните сме
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ваксиниран3002

    36 3 Отговор
    За борба с какво??? С настинка? В интензивното в цяла БГ има 500 души, но никъде не е казано че са само с хобит. При 400 болници, по колко се падат на търговско дружество??? Надписвате бройки, водите стъкмистика, а само за последния месец починаха млади и здрави хора спортисти, но с по две игли и бууустер. Защо това не се казва?
  • 10 Смех

    18 3 Отговор
    хахаха ок доброволци... то нали ни напече тука чували не можем да изнесем от адекватното лечение и надписване за да се крадат пари по здравните пътеки...

    Накрая искат някакви там балами да ходят да им бачкат за безплатно и ако случайно лепнат нещо и тях да ги приберат по пътеките ... АЕ НЕМА НУЖДА
  • 11 Взехте ни за канарчета

    12 0 Отговор
    Имало много мераклии за доброволци.... пийте ги тия хапчета бе хорa ;)
  • 12 anonime

    11 2 Отговор
    Колко трябва да си наивен, да идеш да помагаш без пари на мафията в бели престилки???? Докато те лапат яко пачки от сзо бонусите. Я питайте мутафчийска как се налапа, или оня мустака?
  • 13 селтак

    5 0 Отговор
    От докторята доброволци има ли? За един приятел питам такова! Един вид личен пример такова па и да си заработат малко с малко кайметата такова!
  • 14 Опорчик

    3 0 Отговор
    „...са многобройните запитвания от граждани за възможностите да подкрепят медицинските специалисти...“

    Факти, бе вие, да не сте откачили нещо, та така нагло да лъжете!?!
  • 15 Злобен и прост народ

    1 1 Отговор
    Ня вярвам да намерят истински доброволци. В България са предимно диван чапраз "професори" които всичко знаят, но нищо не могат, освен да плюят по всичко. Това ги кара да забравят собствената си нищожност и че чувстват "велики". Разбира се това е само психична заблуда.