Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 17:51 683 0

Столичният кризисен щаб: Родители на ученици до 12 г. в карантина да имат право на болничен

  • кризисен щаб-
  • софия-
  • родители-
  • деца-
  • карантина-
  • болничен

Случаите на деца с COVID-19  в София са се увеличили с 10% и това е било очаквано, каза областният управител на София - град Иван Кючуков

Столичният кризисен щаб: Родители на ученици до 12 г. в карантина да имат право на болничен - 1
Снимка: БГНЕС

Столичният кризисен щаб ще предложи на Министерството на здравеопазването в Наредбата за експертиза на трудоспособността да бъде вписано - право на болнични да имат и родителите на карантинираните ученици до 12-годишна възраст.

Случаите на деца с COVID-19 в София са се увеличили с 10% и това е било очаквано, каза областният управител на София - град Иван Кючуков, цитиран от Нова телевизия.

"Към момента не е критично повишаването, не трябва да се предприемат мерки и ще наблюдаваме ръста на заболелите деца. Ваксинацията е в ужасяващо състояние, особено в последните дни. В последните две-три седмици нещата вървят само надолу, а сега - с новината от вчера за 20-ти март, буквално очаквам сриване тотално на ваксинациите", категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА