Last news in Fakti

11 Март, 2022 11:39 1 577 8

София-град вече не е в тъмночервената COVID-зона

  • софия-град-
  • тъмночервена зона-
  • covid-19

Четири от общо петте региона вече са в зеления Етап 1. Само североизточният регион все още е в жълтия Етап 2

София-град вече не е в тъмночервената COVID-зона  - 1
Снимка: НЦЗПБ

378.17 на 100 хиляди души стигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 у нас. Картата по този показател вече е оцветена във всички цветове, указващи броя на заразените на 100 хиляди души. София-град излезе от тъмночервената зона /над 500 заразени на 100 хиляди души/ и от днес вече е в червено /под 500 заразени на 100 хиляди души/. Най-малко са заразените по този показател в Благоевградска област, която е в зелената зона, съобщават от Dariknews.bg. В зелено се оцветява и картата на епидемичната обстановка по региони. Четири от общо петте региона вече са в зеления Етап 1. Само североизточният регион все още е в жълтия Етап 2.
Картата на епидемичната обстановка разделя страната на пет региона, като във всеки от тях се следи развитието на пандемията. Сред един от факторите са определяне на етапа, в който се намира даден регион, е заетостта на интензивните легла за болни с COVID-19.

Според новия План за справяне с COVID-19 именно заетостта на интензивните и леглата за лечение на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е сред факторите за налагане на противоепидемични мерки. Друг фактор, който здравните власти следят, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    18 3 Отговор
    Благодарим на Путин че отново ни избави от ковидарите.... и излекува ковид...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаджи Генчо

    16 1 Отговор
    Къв ковид, ве? Ковида умре в О крайна!
  • 4 ddddd

    10 1 Отговор
    Има ли още вярващи на тая пропаганда

    Коментиран от #5

  • 5 Шебек с лилави венци

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ddddd":

    Веднага, когато приключи войната в Украйна,Ковид се завръща с нов смъртоносен щам.Само стой и гледай.После следва ваксинация с пета и шеста доза(за да ти се поднови Зеленият сегрегат).
  • 6 Фактъ

    4 0 Отговор
    Дроновете падат, падат от небето...вируса го няма, няма в полето...
  • 7 Онзи

    5 0 Отговор
    Къв ковид? Цирка свърши.
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Браво,прецизно и точно.Смъртноста е 47,92 души на двуседмична база.При мен е 379/100000,но аз съм перфекционист.......