Last news in Fakti

5 Април, 2022 08:56 3 517 1

Д-р Иван Кокалов: В момента се договарят заплатите за тези болници, които работят с НЗОК

  • иван кокалов-
  • заплати-
  • договаряне-
  • болници-
  • нзок

При всички положения заплатите в спешните центрове трябва да бъдат повече, защото не работят с НЗОК, посочи синдикалистът 

Д-р Иван Кокалов: В момента се договарят заплатите за тези болници, които работят с НЗОК - 1
Снимка: БГНЕС

Увеличението на заплатите на медицинския персонал ще е за всички болници, не само държавните, каза пред БНТ д-р Иван Кокалов.

„НЗОК сключва договори за определен брой услуги. Тя не заплаща, а закупува определен брой услуги“, поясни той.

В някои от болниците, където натоварването е повече, базовата заплата на един санитар ще е 910 лева. Спешните центрове се финансират директно от бюджета на държавата и не работят с НЗОК.

В момента се договарят заплатите за тези болници, които работят с НЗОК. При всички положения заплатите в спешните центрове трябва да бъдат повече, защото не работят с НЗОК, посочи Кокалов.

Той настоя клиничните пътеки да бъдат увеличени с 25%.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бяла мафия

    7 2 Отговор
    Увеличаване на заплатите на бялата мафия, без никакви реформи в Здравеопазването?! Има феодали в държавни болници, които получават по 60-70 хил. лева месечно! Още ли ще им дадете? Докато редовите лекари получават по 900 лв.?