Last news in Fakti

20 Юни, 2022 17:05 1 024 2

Британски учени изследват метод за отслабване по време на сън за пациенти с диабет

  • британски-
  • учени-
  • опит-
  • диабет-
  • сън

Изследователи от университета в Портсмут търсят доброволци за изпитания на нова система

Британски учени изследват метод за отслабване по време на сън за пациенти с диабет - 1
Снимка: Shutterstock

На пациентите с диабет тип 2 може да се помогне да отслабват, докато спят, с помощта на нов метод, който се изпробва от британски учени, съобщи ДПА.

Изследователи от университета в Портсмут търсят доброволци за изпитания на нова система, които да установят дали вдишването на по-малки количества кислород по време на сън води до намаляване на теглото, предаде БТА.

Целта на изследването е да проучи дали нощуването в специални палатки, създаващи среда с ниско съдържание на кислород, е ефикасно за подобряване на контрола върху глюкозата в кръвта и влияе върху загубата на тегло.

Предишни изследвания показват, че хипоксията може да намали апетита и при нея да се изгарят повече калории при пациенти с диабет тип 2.

Доброволците може да участват в експерименталното проучване от домовете си, като спят в палатка, монтирана от екипа на изследването за два периода от по десет дни.

"Не се чувствам клаустрофобично и когато свикнеш с шума от машината, не се усещам по различен начин", каза участничката в изпитанието Джанет Ренел-Смит.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    3 0 Отговор
    "Целта на изследването е да проучи дали нощуването в специални палатки, създаващи среда с ниско съдържание на кислород, е ефикасно за подобряване на контрола върху глюкозата в кръвта и влияе върху загубата на тегло. Предишни изследвания показват, че хипоксията може да намали апетита и при нея да се изгарят повече калории при пациенти с диабет тип 2."

    Няма нужда да правят изследване, от личен опит мога да им кажа, че не оказва влияние. Освен това какъв е тоз апетит докато спиш, все едно и докато спиш ядеш. :D Откачалници... Намаляване на дажбите и физическа активност е решението за отслабване. Вечер не плюскаш и си лягаш рано.
  • 2 Бебчу в 21 век

    0 0 Отговор
    Аз как да отслабна и да бъда красив както преди?!