Last news in Fakti

24 Юни, 2022 18:22 3 175 8

Уволненият директор на Пирогов с критики към Здравното министерство

  • пирогов-
  • дългове-
  • иван поромански

Всеки месец болницата плаща 340 000 лв. на кредиторите

Уволненият директор на Пирогов с критики към Здравното министерство - 1
Снимка: бТВ

Уволненият директор на "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански отправи критики към Здравното министерство и предишните директори на болницата. В предаването "Лице в лице" по bTV Поромански заяви, че одит на болницата е направен едва вчера.

"От няколко месеца се правят волни съчинения за дълговете на "Пирогов", както и за просрочването на задълженията", каза той и опроверга твърдението, че болничното заведение дължи над 60 милиона лева.

В студиото той показа графики с данни, от които става ясно, че към 31 юли 2021 г. болницата е дължала над 26 милиона лева, а към 1 юни т.г. те са 24 милиона. По думите на проф. Иван Поромански само за десет месеца "Пирогов" е задлъжняла с 2 милиона лева. Той уточни, че всеки месец болницата плаща 340 000 лв. на кредиторите.

Според изнесената от него информация лимитът на болницата също е намален. "Имате инфлация, увеличение на всичко, а на болницата лимитът намален. Защо?", попита риторично Поромански. По думите му институциите са "забили шамар" на големите болници, които са поели потока от заболените от коронавирус. "В "Пирогов" имаше 280 легла, 80 болни бяха интубирани, а не дадоха нищо допълнително", каза още той.

Проф. Иван Поромански уточни, че всички направени одити са предадени на Министерството на здравеопазването и в службите.

Припомняме, че вчера министърът на здравеопазването Асена Сербезова освободи от длъжност директора на лечебното заведение проф. д-р Иван Поромански заради констатирани нарушения в управлението на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД. За временно изпълняващ длъжността директор на лечебното заведение, до провеждане на конкурс, министър Асена Сербезова назначи д-р Валентин Димитров. До момента д-р Димитров е председател на борда на директорите на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалки пумяри...

    3 2 Отговор
    Един боклук по-малко.....
  • 2 Красимир Петров

    3 2 Отговор
    След като уволнят корумпиран крадец и започва да обикаля медийте.
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 1 Отговор
    Ами тя многомъжката си е за критика!
    За нищо не става освен да се жени наред....
    Кога е петият брак?
  • 4 Зевзек

    2 2 Отговор
    Закривай

    ЗДРАВНА КАСА
    БЪРЗА ПОМОЩ
    БОЛНИЦИ
    МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.

    Който оцелее без лекари, оцелее, който не оцелее поне роднините му н ама да са платили десетки хиляди за лечение на бялата мафия.

    Докато не се въведат СЕМЕЙНИ ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ доход, с много големи ставки за месечен доход над 5 000 лева на член на семейства. Нищо в България няма да се оправи. Когато се въведат ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ с големи ставки за най-алчните в българското общество само тогава ще се оправим. Защото така в голяма степен ще се обезмисли да се краде и да се плащат огромни заплати на разни привилегирован и чиновници като шефове на болници, ректори на университети, шефове на държавни фирми, банка, военни заводи ...
  • 5 Илиева

    2 0 Отговор
    Може да е най-големият мошенник директора на “Пирогов”,но да го уволнява Сербезова е кощунство.Забравихте ли бе,хора тя за какво беше следствена и за колко?Разликата между двамата е,че той за разлика от нея няма милиони натрупани от Търговска лига…Защо със същия плам не се заеме да разбере,какви са цените на лекарствата и как се вдигат всеки ден.Вчера си купих много просто лекарство и цената вече е с 1 лев повече….Може да е силна с мъжете,но е е кръгла нула,като министър! В НС четеше”постиженията” на министерството,като тъпа зубрачка и нищо повече.Е,то не е,като да се жениш за пореден път с “Ролс Роис”.Абе,какъв мъж трябва да си да се прежалиш за Сербезова??
  • 6 Помак

    0 0 Отговор
    ...аиде манете го тоя с)тняк и дайте други по убаи новини...за мафията гроп+дъпс(мъши)...за о/аканите нацита на укря
  • 7 Ако се разболеете

    1 0 Отговор
    Единственото ви спасение е да чукате на дърво, да четете молитвата си и да се кръстите!
  • 8 Госあ

    0 0 Отговор
    Така е при неолибералите, тия дето най много работят ( определено такива са от Пирогов) са най зле. Явно и реформите в здравеопазването са доста зле. Аве планктона и ниновица хубаво ги свалиха.