Last news in Fakti

15 Юли, 2022 17:31 2 620 6

Най-подходящата закуска за здравословно отслабване

  • закуска-
  • здравословно хранене-
  • отслабване-
  • диета-
  • диетолози-
  • извара-
  • яйца

Диетолози съветват, че ако искате да отслабвате, е най-добре да ядете най-обилно на закуска

Най-подходящата закуска за здравословно отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя зарежда организма след дългия нощен сън и от нея зависи дали метаболизмът ви ще бъде бърз или по-бавен. Качествената закуска може да ви набави необходимите вещества за отлично начало на деня и дори да свалите ненужните килограми.

Има няколко определени храни, които помагат за по-доброто здравословно състояние на тялото и за по-бързия метаболизъм, пише jenata.blitz.bg.

Например закуска от яйца с всякакви зеленчуци, за предпочитане не скорбяла (картофи), ще допринесе за загуба на тегло.

По отношение на съдържанието на калории, общата диета за деня трябва да бъде разпределена по следния начин: закуска 50%, обяд 30%, вечеря 20%. Ако оформите менюто си по този начин, според диетологът Браун, ще се отървете от глада през деня и ще спрете да ядете твърде много.

Извършен е експеримент, по време на който участниците е трябвало да се придържат към дадената схема. За 12 седмици те успели да свалят около 9 килограма. А тези, които са яли най-много на обяд, са се отървали от 3,5 килограма.

Като правило закуската включва сандвичи и сладкиши, които се допълват от чай или кафе, но това не е особено здравословно и е време да се преразгледа този подход, каза треньорът.

А известният руски кардиохирург и академик на Руската академия на науките Лео Бокерия е на друго мнение. Той става много рано - в 5:45 сутринта, и от много години яде домашна извара на закуска. По време на операции, Бокерия не нарушава режима си и приема кисело мляко или плодове през деня. Лекарят се връща у дома не по-рано от 20:00. И едва тогава, по думите му, „храната започва“.

"Всъщност, когато сте сити сутрин, храносмилателната система започва да работи като доменна пещ. В резултат на това човек иска да легне, да спи", твърди Бокерия.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    6 4 Отговор
    Има ли закуска няма отслабване
  • 2 Най-добрата

    5 3 Отговор
    Закуска за отслабване е две чаши топла вода. Всичко друго е блабла.
  • 3 Обърках се вече

    1 3 Отговор
    Пропускам закуската, защото след 2-3 часа ме гони страхотен глад. Пробвах и по-често и по малко, ама се оказа, че надвишавам дневната норма за хранене. Сега сутрин само зелен чай без захар и с малко лимон/да не се прекалява заради стомаха/ към 1-2 следобед хапване с най-много 1 филия пълнозърнест или типов хляб/то и хлябът не е хляб/,вечеря нещо по-леко и като че ли ще даде резултат. Да видим до кога ще изкарам. Па и по всички прогнози трябва да свикваме с по-малко храна, а и Неделя Щонова тъй каза. Важното е да сме живи и здрави/Яни от Фермата/, пък каквото стане.
  • 4 Северозапад

    6 3 Отговор
    Най-подходящата закуска е горещо шкембе с препечени филийки, люта чушка и една ледена бира!

    Коментиран от #6

  • 5 бойкикев съм

    4 1 Отговор
    в американскат амбасада е най-полезната закуска
  • 6 Наздраве! Петък е...

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Северозапад":

    Ако си " снощен, па може и до сабаале", това ти е спасението!