28 Юли, 2022 14:29 2 096 4

Четвърти човек бе излекуван от ХИВ

  • хив-
  • спин-
  • вирус-
  • лечение-
  • процедура

Излекуваният е живял 31 години с вируса, причиняващ СПИН и не е очаквал чудотворната терапия да проработи

Четвърти човек бе излекуван от ХИВ - 1
Снимка: Shutterstock

Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ. Заради опасната процедура по лечението на вируса, обаче, няма много желаещи да се лекуват, предава БГНЕС като цитира АФП.

Изследователи на СПИН обявиха, че 66-годишният заразен мъж, наречен с кодово име "Градът на надеждата" на името на калифорнийския център, където е бил лекуван, вече е в ремисия. Той е живял 31 години с вируса и не е очаквал да бъде излекуван. Новината идва в навечерието на Международната конференция за СПИН, която започва в Монреал, Канада в петък.

Това е вторият човек в света, обявен за излекуван тази година, след като учените обявиха през февруари, че американка, наречена "Пациентът от Ню Йорк", също е в ремисия.

Мъжът, обявен за излекуван, подобно на пациентите в Берлин и Лондон преди него, е с трайна ремисия след трансплантация на костен мозък за лечение на рак.

Съобщава се за още един мъж - от Дюселдорф, който е преминал по същата процедура и е в ремисия, но в момента все още текат изследвания. Иначе, той ще е петият пациент в света, излекуван от ХИВ.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    24 2 Отговор
    Очакваме излекувани от Рак

    Коментиран от #2

  • 2 Справка

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Излекувани от рак има много и това не е новина.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тангра Cretaceous ы

    4 1 Отговор
    От колко години се говори, че няма никакъв спин? Както и че Фреди Меркюри не е умрял от спин. Не им мина номера, но пък парите си текат с пълна сила.