Last news in Fakti

29 Август, 2022 21:21 5 524 45

Мъжът на починалата при секцио родилка проговори: Върнаха ми я в ковчег, а им я оставих права, здрава

  • мъж-
  • родилка-
  • секцио-
  • починала-
  • здрава-
  • права-
  • ковчег

"До края ще се търсят правата. Да видим кой е виновен, и кой не е", каза Стоян Стоянов, баща на починалата млада жена 

Мъжът на починалата при секцио родилка проговори: Върнаха ми я в ковчег, а им я оставих права, здрава  - 1
Снимка: bTV

21-годишна жена почина след раждане със секцио в горнооряховската болница. Младата жена е постъпила 11 дни след термина.

След раждането състоянието ѝ се влошило. С тежка кръвозагуба е транспортирана до областната болница във Велико Търново, където лекарите не успяват да спасят живота ѝ.

"На 26 август от 9 часа е извършено класическо цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Бебето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели. Един час след приключване на операцията започва обилно кървене, като са предприети незабавно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози. Поради усложненото състояние на родилката, е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ с реаномобил и реанимационен екип, написаха в позиция от болницата.

"Аз я оставих права, здрава. Те ми я върнаха в ковчег и ми оставиха едно детенце без майка", каза пред bTV съпругът на починалата Кристиян Любенов. Майката на починалата смята, че трагедията се е случила вследствие на лекарска грешка.
"До края ще се търсят правата. Да видим кой е виновен, и кой не е", каза Стоян Стоянов, баща на починалата родилка.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Не знам

    68 6 Отговор
    какви права може да се търсят при такава трагедия , но поне дано близките успеят да разберат истината !
  • 3 Т444444

    87 1 Отговор
    Бог да прости младата майка! Поклон!
  • 4 обективен

    67 16 Отговор
    Тези лекари да не са работили в цех за транжиране на прасета !!И после да не реват , че ги бият като псета !! Ако беше родилка ангалка , щеше да са да са пребити от кютек !
  • 5 Справедливия

    71 6 Отговор
    Съжалявам пич и искрено ти съчуствам! Аз бях на оня свят, докато жена ми раждаше... със секцио! Тъпо, но понякога Природата не се подчинява на хората! Съжалявам! Аз, досега не съм видял в моя живот лекарска грешка спрямо мен... Разбира се, търси истината, но за жалост се случват такива кошмарни неща..... ОБИЧАЙ ДЕТЕТО СИ!
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 36 Отговор
    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия. Единствената реална полза от тях е, че издават СМЪРТНИЯ АКТ...

    Коментиран от #12

  • 7 Бля,бля

    42 7 Отговор

    До коментар #1 от "родител":

    Ама не си прав! Така беше преди 20 години ,кога чалгапевачиците раждаха в зависимост от зодия та, която предпочитат. Тази жена е със закъснял термин от 11 дни затова са и направили секцио.

    Коментиран от #8

  • 8 Мнее

    20 10 Отговор

    До коментар #7 от "Бля,бля":

    Бият се инжекции, които предизвикват раждане. Не е нужно със секцио, ако няма здравни проблеми.

    Коментиран от #11

  • 9 Милен

    30 6 Отговор
    А
    Ми "цезаровото сечение" си е операция, а при всяка такава има определен процент риск. Някои хора прекаляват с претенциите си а родните журнала само търсят повод за поредната "потресаваща" статия, да си проведат разследването компетентните органи и всичко да приключва. Защо е нужно да ни занимавате с това?

    Коментиран от #18

  • 10 Хахаха

    31 4 Отговор
    Винаго съм се чудил, как хората поверяват живота си на лекари работещи в Грно-ойно, без НИКАКВА апаратура.
    Щом при усложнения са я завели във Велико Търново, то е трябвало близките да са я закарали още в началото там.
    Не може да има качествена медицина във всяко село ... трябват ни не повече от 100 болници, от сегашните 440 и над 10 000 линейки и поне 10 мед. хеликоптера.
    Сега са 0 хеликоптера и около 3 000 линейки

    Коментиран от #44

  • 11 Бля,бля

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Мнее":

    Е той да не казва че са и били ,а и не винаги тези инжекции довеждат до раждане. Не сме доктори ,за да обсъждаме защо са го приложили. При моята дъщеря не са и предлагали секцио при това роди в рамките на 1 година две деца.

    Коментиран от #29, #34

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Един

    42 1 Отговор
    Моля не слагайте всички лекари под един знаменател. Има и доста съвестни и добри хора. Това че се случват и урунгели не ги прави всички такива. Аз от лекар лошо не съм видял. А на момчето наистина искрено му съчувствам. Съболезнования!
  • 14 Опериращият

    29 0 Отговор
    гинеколог вероятно не е зашил изрядно матката на жената , била е вероятно разкъсана по различни причини , и ето последващия неовладян кръвоизлив и ценно загубено време за транспорт до Велико Търново , вместо да отстранят матката , но тя да остане жива... Кураж на близките и сила да отглдат детенцето !
  • 15 Мой близък

    29 4 Отговор
    След невероятно caruana по болниците направи следният извод:
    ДОКТОРИТЕ СА ОЗВЕРЕЛИ ЗА ПАРИ

    Не съм убеден че са всичките но съм убеден че мнозина са такива

    Коментиран от #42

  • 16 11 дена по късно

    11 2 Отговор
    При приматите се случва дори и през 21 век.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А ако бе твоето дете!

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "Милен":

    Тогава пак ли щеше равнодушно да питаш-
    ,,Защо е нужно да ни занимавате с това?"

    Коментиран от #30

  • 19 Край

    26 1 Отговор
    Всяка родилка е в риск. При всякакво раждане. Винаги родилката е в риск. Такъв е живота. Крехък. Знам за случай дето исках доктора да подпише нотариално заверен договор за раждането. Изпрати майката и мъжлето и на мига. При раждане сте в Бижите ръце. Можете само да се молите. И никакви нотариуси и човешки съдии и закони не могат да ви помогнат.

    Коментиран от #24

  • 20 Деница с дебелата гъ.....ца

    10 1 Отговор
    Грешката е вярна, и няма да я намерят, жалко за младата жена!😭🙈🙉🙊
  • 21 :(((

    27 7 Отговор
    Такаа. Да започнем оттук: Защо е извършено секцио на млада, здрава 21 годишна жена? Поради каква медицинска причина е приложена тази операция? Или просто е важно да вземем парите на родилката, защо да ражда естествено? Еми... изводите ги оставям на четящите...
  • 22 Всичко е ОК,в поста ти!

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "съболезнования":

    Но това - ,,пич"...изобщо не се вързва с трагедията на човека ..!
  • 23 Исторически парк

    21 3 Отговор
    Болниците в малките градове вече са пълни с тройкаджии от свободните.. ако ви има нещо бегате до сф някоя частна.. иначе ви изкарват с краката напред..
  • 24 Бля,бля

    28 6 Отговор

    До коментар #19 от "Край":

    Моята баба казваше ,че всяка раждаща жена е с единия крак в гроба. Преди се казваше "жена ,която не е раждадала не е жена и мъж,който не е ходил войник не е мъж."
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 4 Отговор
    Следи се общото състояние на родилката.Това,че е просрочен терминът не е повод за вмешателство.Макар и по рядко се случва особенно при първо дете да има забавяне идещо и от неточно изчисление.Бог да прости момичето и да даде сили на родители и младежа да отгледат и възпитат този живот,който им е дарил Господ!Вероятно има грешка,но не могат да я върнат.........всичко е ......Трябва да имат сили,макар и много трудно ,но да продължат.Хора ,Мислете върху всяко свое действие........
  • 26 Taka така

    20 5 Отговор
    И аз смятам, че секциото трябва да бъде крайна мярка,а не рутина при раждане. Едно време са раждали на полето и не са умирали . Вярно имали са чиста храна това също е важно, не са яли боклуци от веригите. Лекарите и въобще здравната система в демократичният и вариант не ми се коментира изобщо в цял ес е пародия, да има разлика малка между държавите в качеството на кекарите,но системата е ужасна и мудна. Преди регистратура и веднага на кабинет, сега личен лекар, направление, специалист, ако ти трябва друг отново назад през личен лекар =пълен абсурд.

    Коментиран от #43

  • 27 София

    20 1 Отговор
    Моя колежка преживя същото преди 21 г, ражда нормално в прехвалена частна болница в София, часове по-късно казва, че има силни болки..нетърпими в корема, там й казват да не се глези, започва силен кръвоизлив..мъчат се да овладеят нещата и не става, спешно я карав в АГ болницата..почти в безсъзнание, веднага в операционната й махат матката, в реанимация 1 седмица..толкова зле, че я чакаха....ноо Слава Богу остана жива, съвзе се, възстанови се бавно и вече дъщеря й е студентка...беше голям кошмар и ужас !!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кой лъжеш??

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бля,бля":

    "За една година две деца родила"???? Моята за шест месеца три пъти по три роди!!!!!

    Коментиран от #35

  • 30 Милен

    10 8 Отговор

    До коментар #18 от "А ако бе твоето дете!":

    Лекарите не са всемогъщи магюсници като по филмите, човек може да почине по всяко време без видими причини. Прекаленото взиране в работата на тези хора няма да подобри ситуацията и със сигурност няма да върна момичето. А и би трябвало да се замислим дали ние сме безгрешни, че да очакваме и другите да са такива, защото аз не познавам човек който никога не е грешиш в работата си но познавам много които имат претенции към другите каквито самите те не могат да изпълнят.
  • 31 Аз Негодника

    5 2 Отговор
    Аз не се явявам ЕКСПЕРТ...Но движението - постоянна физическа активност, и редовеният секс,помагат,и това най много се препоръчва от докторите, за родилките.
  • 32 трябва постоянно да учат

    12 0 Отговор
    Особено младите лекари, и особено онези, които са изкарали дипломата си с ",пищови". Малко знания, но голямо самочувствие.
    Питам млад лекар, който идва на вечерна визитата в детско отделение, стъпва, като че се намира на модно дефиле - "моля ви, обяснете ми защо вече четвърти ден тази температура не спада. Това случва ли се често, опасно ли е, толкова антибиотик му вляха ?" А той си тръгна без дума да каже. След малко се върна и нервно ми каза - "нали не очаквате за ви изнасям лекции за температурата. Аз съм лекар, не съм ЛЕКТОР. Дори и в университета не са ми задавали 30 различни въпроса за 15 мин. Където и да вляза само : "кажете та кажете", имате си лекуващ лекар, питайте него.
  • 33 Много доктор

    13 1 Отговор
    Тука бе. Ми навсякъде се случват такива неща, лошото е че у нас са в пъти повече а и никой не поема отговорност. Вдигат рамени и... Кво да направя.
  • 34 децата

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бля,бля":

    близнаци?

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бля,бля

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "децата":

    Нее ,просто така се случи едното е април предишната година, другото пак април следващата.
  • 37 ПР@ДЛЬО

    1 10 Отговор
    Пак ще се окаже нещо гнило в семейството
  • 38 българи юнаци

    4 6 Отговор
    е намираме се в българия. и докато сме тук стискаме зъби и това е. тук доктор илизаш готов след 3 години университет, без капка опит. 3 години четеш, вземаш един изпит и си завършен доктор в пирогов.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 д-р Косев

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Мой близък":

    Вие сигурно работите без пари. Аман от лицемери. Що мислите в Африка смъртността при рутинни операции е барем 10 пъти по-висока отколкото в Швеция? Правилно, щото парите им са малко. Така е устроен нашия свят, парите движат нещата във всички области и медицината не прави изключение.

    Мен лично би ме било страх да си оставя живота в ръцете на лекар работещ за некакви 2000-3000 лв месечно, ама вие си го пожелавате и после ревете по сайтовете, че бил лош. Ами за толкова пари, колко да е добър? Сигурно си доработва някъде или пък пие и при всички положения не му остава време и желание да чете и да се квалифицира.

    Коментиран от #45

  • 43 д-р Косев

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Taka така":

    Хич не са умирали, да, затова са имали по 10 деца, та от тях да останат 2-3. В Африка и сега раждат на полето и можете да проверите как са със смъртността при раждане. Големи тъпотии пишете, граждани, че и си вярвате.
  • 44 д-р Косев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Е, виж това е смислен коментар. Само бих допълнил, че проблемът не е толкова в апаратурата (тя се купува лесно), а в хората. Един хирург за да е добър трябва да оперира всеки ден. Същото важи за анестезиолози, реаниматори и дори медицинските сестри. Иначе като изикне някакъв нетипичен проблем и се чудят какво да правят и хората мрат. И в случая вероятно така е станало.
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "д-р Косев":

    ДОКТОР здраве да Ви дава за „мъдрите” слова! Амин.