Last news in Fakti

7 Септември, 2022 07:15 1 426 12

САЩ се готвят за ежегодни ваксини срещу COVID-19

  • сащ-
  • ковид-19-
  • ваксини-
  • мерки-
  • ежегодни

До края на седмицата 90 процента от американците ще живеят на 8 километра от места, където могат да получат осъвременени ваксини

САЩ се готвят за ежегодни ваксини срещу COVID-19 - 1
Източник: Shutterstock

Съединените щати вероятно ще започнат да препоръчват поставянето на ежегодни ваксини срещу КОВИД-19, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

Съобщението беше направено, след като в страната беше одобрено поставянето на нови бустерни дози, предназначени за борба с разпространяващите се в момента варианти на коронавируса.

До края на седмицата 90 процента от американците ще живеят на 8 километра от места, където могат да получат осъвременени ваксини, каза министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Хавиер Бесера.

Здравни служители заявиха, че хората могат да получат новите бустерни дози тази есен или зима, наред с редовните си ваксини срещу грип. По думите им това вероятно ще стане ежегоден ритуал.

“При значително мнозинство от американците ние се приближаваме към точка, при която една годишна доза срещу ковид би трябвало да осигури висока степен на защита от сериозно разболяване през цялата година”, каза пред репортери координаторът на Белия дом за борба с КОВИД-19 Ашиш Джа.

Главният американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи заяви, че ако не се появи значително по-различен вариант на вируса, годишните ваксини би трябвало да предлагат достатъчна защита за повечето хора. Според него обаче някои уязвими групи хора може да имат нужда от по-чести ваксинации, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ако искат

    54 1 Отговор
    И два пъти в годината да си бият ваксини

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Баш софиянец

    52 1 Отговор
    Аааа, дойдохме си на думата. Целта още от самото начало беше ежегодно ваксиниране (дявол знае с какво).

    Коментиран от #6

  • 4 Петър

    49 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ако искат":

    Ако искат,може да си бият ваксини в понеделник,в сряда и после чак в събота. САЩ не са критерии и пример за останалият свят.
  • 5 Некой си

    45 1 Отговор
    Докато ваксинацията не стане ежедневна, няма да мирясат :)
    А после - българите били овце!
  • 6 Копипасте от

    21 0 Отговор

    До коментар #3 от "Баш софиянец":

    коментари по темата от 2021 г. : 1. Този е от лятото - Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от ++++ ваксината нa ++++ май не го "хващала"- няма проблем бустер/демек подсилвач подкарвач/за старата или пък нова ваксина ще ви направим! И намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък щe видим!
    + Нa мяcтoтo нa + вceки кoмeнтaтoр мoжe дa пocтaви прoизвoдитeл нa вaкcинa и мяcтo нa мутирaнe!
    2. Този е от зимата - И как бустерна доза ще спре омикрона след като участници в научна конференция са го прихванали и то прясно-прясно ваксинирани и "бустерирани"/каква хубава нова лъскава думичка/! "Омикрон зарази хора поставили си три дози ваксина" - статията е във ФАКТИ от 27.12.2021г от 17.45ч.
  • 7 Селянин

    22 0 Отговор
    Ако има страна която може да се дава за лош пример това са САЩ. 10% от населението им с диабед 2 и още 23% с инсулинова резистентност (бъдещ диабед тип 2) и това само и само да може няколко големи компании да си продават захаросаните боклуци и да захранват с тях населението от най-ранна детска възраст. Сега това с ваксините е отново бизнес. На никой не му дреме са населението им. Някоя или някой фармацефтични компании са успели да пробият в някое лоби и да си осигурят постоянните продажби на така наречените ваксини. Огромните печчалби ще реинвестират в подкупи и така ще въртят колелото години наред, както бяха компаниите произвеждащи цигари години наред. Колко много спонсорирани изследвания показваха колко полезни са цигарите. Младите не помнят, но аз помня всичко това.
  • 8 Анонимен

    16 0 Отговор
    Нaврeмeтo - преди демокрацията в България Кaри Мълиc нa прaв тeкcт им гo зaяви, чe изобретения от него ПЦР метод нe e пoдхoдящ зa вируcнa диaгнocтикa на ХИВ, както и на другите ретро и РНК вируси, нo спецове като Гало и Фаучи "нaляхa" нaд 2 милиaрдa дoлaрa! Ceгa нaлoжихa пaк ПЦР зa бaзoвa диaгнocтикa нa ВИРУC и "нaляхa" мнoгo пoвeчe, кaтo cи знaeхa, чe ПЦР нe cтaвa зa тoвa - зaщo ли??
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КОНСПИРАЦИЯ? НЕ МИСЛЯ TAKA. :D

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ако искат":



    КОНСПИРАЦИЯ? НЕ МИСЛЯ TAKA. :D








    ;)
  • 12 Доктор Ох Котьо

    2 0 Отговор
    Направо всички хамериканци да са на подвижни системи с ваксини, за да не се заразяват.